Autor Wątek: Mio C520 - odblokowany!  (Przeczytany 162671 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #90 : Sierpień 03, 2007, 12:40:52 »
zauważyłem ,że na pomoc za bardzo to nie ma co liczyć na tym forum nie wiem czym to jest podyktowane  właśnie myśłe o jakimś uzdolnionym programiście który mi pomoże z tego GPS-a zrobić jakieś urządzenie mobilne nie tylko jako GPS ,kupiłem to MioC720 i coż z tego jak nie wiem co z tym dalej zrobić dobrze że komputerów tak nie robią jak te małe pudełka pda i palmy ,wiem że można zrobić na karcie SD wsad do tego sprzętu który się odblokuje i może za pomocą skrypu załadować do windowsa potrzebne biblioteki oraz wywalić na pulpit skróty do programów których się używa ,ale dla mnie to już wyższa szkoła jazdy,a uczyć się już nie mam zamiaru


PDAclub.pl

Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #90 : Sierpień 03, 2007, 12:40:52 »
R E K L A M A:


Offline akubit

  • Ekspert GPS
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
  • VIP Level: 4
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #91 : Sierpień 03, 2007, 14:17:10 »
zauważyłem ,że na pomoc za bardzo to nie ma co liczyć na tym forum nie wiem czym to jest podyktowane


Może tym, że urządzenie nie jest zbyt popularne, dostanie się do jego oprogramowania nie jest trywialne i wymyślenie rozwiązania problemów nie jest proste jeśli się nie ma go w ręku, a bazuje się na lepszych, czy gorszych opisach tego co się dzieje.


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #92 : Sierpień 03, 2007, 20:47:28 »
W urządzeniu jest zainstalowany system WCE 5.0 jest odblokowanny ,chodzi głównie o to by można było na nim instalować programy które działają pod WM to tyle jeszcze wyczytałem na forum że można to robić tylko trzeba dograć odpowiednie biblioteki DLL ,ale które????
Napisane: Sierpień 03, 2007, 17:36:33
http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=85967&whichpage=11

to jest link do strony gdzie można pobrać pakiet odblokowujący MioC520 i MioC720  z kodekami z odtwarzaczem filmów oraz z TCM jest przy tym skrót typu WMLigistic -nie wiem co on może znaczyć ale jak WM to windows Mobile zaraz spróbuje zainstalować jakąś aplikacje pod mobile obakamy co będzie się dziać
Napisane: Sierpień 03, 2007, 19:04:02
program do ściągnięcia to                     "MioAutoRun_Beta6_WMLogistic"
Napisane: Sierpień 03, 2007, 19:04:56
Sorrki ale to znaczy WM -windows media


Offline g.keck

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #93 : Sierpień 04, 2007, 16:56:08 »
czytam i dalej nie wiem jak odblokować mio C720


Offline joker_wks

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #94 : Sierpień 05, 2007, 17:48:06 »
witam kolegów a ja mam inne nieco pytanie bo odblokowanie  mio c520 to juz każdy z tego forum  praktycznie zna a jak dograc do zainstalowanego programu miomap 3,3 inne mapy wiemy ze  sa wersie mio c520 z zainstalowanymi 8 krajami lub 12 a jak zrobic aby było ich np.34  prosze o wypowiedzi i ewentualne rady


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #95 : Sierpień 06, 2007, 21:17:10 »
chcesz mieć te 34 kraje tylko po to żeby mieć czy faktycznie chcesz podróżować po tych wszystkich krajach? sprawa jest troche skomplikowana bo Miomap 3.3 jest przypisane tylko do urządzenia nawet jak zdobędziesz instalke to zainstalujesz ale nie bedzie działać bo będzie niezgodność sprzętowa to takie cosik żeby nie piracić ,miałem okazje testować Super Wychwalaną Automape 4.....i     było kilka kleksów po drodze ale wjazd do kogoś na plac był i przejazd przez prywatną posesje był przegięciem podróży     no koment


Offline msmalz

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #96 : Sierpień 17, 2007, 02:26:53 »
Hej mam pytanie moge kupic mio c520 w Usa tylko ze z mapa Ameryki i kanady , czy po przyjezdzie do polski bede mogl wgrac polskie mapy a pozbyc sie tamtych, i czy to bedzie dzialac , zalezy mi na szybkiej i rzetelnej odpowiedzi


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #97 : Sierpień 17, 2007, 09:25:34 »
Jesli możesz to sobie odpuść MIO C520 polecam packet PPC z jak naj większą ilością pamięci wbudowanej  i Windows Mobile 5 ,po przyjeździe do polski odpalisz sobie prawie każdy program do nawigacji ,nie bądź frajerem i nie daj sobie tego wcisnąć powiedz koledze sorry, but I can't buy.ok
 Napewno znajdziesz tu na forum potwierdzenie moich słów ,,

                                                                                               Urzytkownik MioC720 :mad:


Offline casio

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #98 : Sierpień 18, 2007, 23:45:39 »
Witam.Jestem nowym nabywcą Mio C 520 .Prosilbym o informacje bądz zmianę softu na Automapę 4.? W Mio C520 Zapłacę,jestem laikiem i sam niejestem w stanie sobie poradzić.


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #99 : Sierpień 19, 2007, 00:37:37 »
Nie chce być nie uprzejmy ,to dlaczego nie kupiłeś nawigacji od razu z  automapą 4?.jak nie upłyneło 7 dni od zakupu to wal do sklepu i to oddaj


Offline casio

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #100 : Sierpień 19, 2007, 10:05:56 »
Tylko jaką nawigację z autompapą dostanę za podobną cenę?


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #101 : Sierpień 19, 2007, 13:33:06 »
Jeśli chcesz mieć tylko automapę 4 to i w Mio-tech.com  możesz zamówić z automapą 4 ,ale jeśli chcesz się bawić w experymenty to polecałbym Packet PC z WM 5 lub tylko na rynkuPacket jest różnorodność musisz patrzeć ile ma wbudowanej pamięci ile można zastosować pamięci na SD, procesor, wyswietlacze generalni są 3.5 cala więc nie ma wielkiego wyboru ,pozostała część Pda z nawigacją stosują WCE 5 bo jest wydajniejszy ale za to mniej kompatybilny z innymi aplikacjami , niestety ale pirackiego oprogramowanie jest coraz mniej ,a te które są w sprzedarzy jest ciężko złamać .poczytaj tu na forum,jak chcesz mieć automape i Europe i chcesz mieć 4,3 cala wyświetlacz to tylko Mio polecam i daj 100zł więcej do C720 i będziesz mógł oglądać filmy bez żadnego pieprzenia się z odblokowywaniem i dllami,jednak nadal uważam że packet PC z GPS i WIFI dla dużo poróżujących jest idealnym rozwiązaniem i tu by poszedł w kierunku ausua ,ma laptopa od niech i nie zamieniłbym się na inny


Offline casio

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #102 : Sierpień 19, 2007, 14:24:49 »
Jeśli chcesz mieć tylko automapę 4 to i w Mio-tech.com  możesz zamówić z automapą 4---

Przepraszam ale niewiem czy dobrze zrozumiałem.Mogę zamówić w (Mio-tech.com) auto mapę 4 i będzie śmigała na mioc520?
czy zamówić cały zestaw?

bo niewiem co mam teraz zrobic pozostało jeszcze parę dni na oddanie a zależy mi bardzo na automapie4


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #103 : Sierpień 19, 2007, 15:40:49 »
Powinie to być zestaw ,wtedy dostaniesz sprzęt z zainstalowaną mapą, ale ostrzgam żeby się dobrze zastanowić bo wydasz raz kase to później ciężko jest ją odzyskać,poza tym poszukaj na necie sprzetu z AM nie koniecznie chyba że musi to być z Mio ja uważam że Asus lub HP dlaczego? poczytaj to forum


Offline casio

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #104 : Sierpień 19, 2007, 21:14:25 »
Zostaję jednak przy Mio .Kwestia jest teraz informacji jak to zrobić aby rozkodować mio i zainstalowac Automapę.Jeden czy dwóch użytkowników dokonało tego,chciałbym równiez móc to zrobić.Potrzebna jest instrukcja krok po kroku oczywiście płatna.



Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #105 : Sierpień 19, 2007, 21:35:57 »
Nie osłabiaj mnie ja Mam C720 odblokowane i ręcze Ci że po odblokowaniu mio map działa jakby była poklejona miodem a jak za szybko bedzie stukał palcem to ci się zawiesi i tylko SR ,po za tym na trasie gubi sygnał więc jak chcesz mieć Auto mape to poczytaj ten temat wszystko jest tu napisane a jak nie to idź o tu

http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=86952

masz krok po kroku mam nadziej że znasz angielski


Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #106 : Sierpień 19, 2007, 21:50:38 »
casio - witaj w klubie!
Gratuluję rozsądnej decyzji! Cały czas byłem ciekaw czy dasz się oszołomić... Jak wejdziesz na stronę np. Asus`a to od góry do dołu cztasz: problem...,problem...problem...itd. W c520 opócz super wyświetlacza zero zawieszeń, prosta obsługa a także bezproblemowy powrót do ustawień fabrycznych. W zasadzie wszystkie zagadnienia związane z odblokowaniem urządzenia  oraz przystosowaniem pulpitu
(bardzo  wygodny jest ten opracowany przez ch@to) są opisane w tym wątku, jezeli po przeczytaniu będziesz miał jeszcze jakieś wątpliwości to daju znać na PW lub mailem - pomogę.
Pozdr.
BM


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #107 : Sierpień 19, 2007, 23:25:02 »
mabo czy używałeś miomap  na odblokowanym urządzeniu? Bo ja jeździłem i niestety ale się wieszał.musiałem mu zrobic HR dopiero przestał się krztusić 
Napisane: Sierpień 19, 2007, 23:18:48
"Zostaję jednak przy Mio '
Pewnie nie ma wyjścia i musi zostać ,bo tak jest niestety jak kupisz to nie możesz zwrocić chyba że jest zepsute,ale kasy i tak nie oddadzą i dadzą Ci inne ale to tylko w ciągu 7dni od daty zakupu .po tym terminie tylko servis


Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #108 : Sierpień 20, 2007, 11:10:01 »
markopa - z oprogramowania MioMap korzystałem przy wyjazdach zagranicznych tzn. Hamburg (De), Liberec (Cz) i Manchester (UK) - nie było żadnych problemów z nawigacją "pod drzwi". Na terenie Polski korzystam wyłącznie z AutoMapy 4.x bo oryginalny program oparty na e-mapie delikatnie mówiąc: "kuleje" (niedokładność map, błędne komendy, kierunkowość ulic, kategoryzacja dróg itp.). Jest jeszcze problem sprzętu; ja korzystam z c520 a Ty z c720 który jest bardziej rozbudowany, a wiadomo że im więcej funkcji tym większe szanse na "haki". Poza tym może któryś z programów w pakiecie odblokowującym lub z tych dogranych póżniej koliduje z oprogramowaniem nawigacyjnym? Sprawdź również jaką masz wersję ROM-u bo np. do c520 jest już nowa poprawiona (wymiana w serwisie FIXIT). Zwróć również uwagę ile masz "storage memory" bo to również może być przyczyną wieszania (wystarczy zrobić np 3 zrzuty ekranu i już jest zapełniona - pozostaje tylko HR) - ja u siebie zwiększyłem do ok 10 MB (oryginalnie jest ok. 3 MB}.W c720 w związku z funkcją FOTO przydział pamięci może być szczególnie ważny!
Pozdr.
BM

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2007, 06:59:24 wysłana przez mabo »

Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #109 : Sierpień 20, 2007, 23:55:41 »
Mabo jak można wyłączyc np. Mainshella ,poprzez plik ppatch tak w ten sposób zwolniłem troche zasobów i o dziwo miomap się już nie krztusi po odblokowaniu ale po HR all wraca do normy i zabawa od nowa taka syzyfowa praca ,mysle że w pakiecie odbolowującym za dużo jest programów które się ładują do windowsa ,chciałbym taki pakiet Light tylko odblokować


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #110 : Sierpień 21, 2007, 11:56:12 »
wracając z urlopu (na trasie ok. 150 km) włączyłem sobie z ciekawości MioMap'ę - działała bez zarzutu (jechałem głównymi drogami), poza drobnymi problemami z komunikatami głosowymi - co jakiś czas komunikaty się przycinały ...

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline mirankac

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #111 : Sierpień 21, 2007, 14:46:21 »
Witaj cz@to po urlopie. Cieszę się że wróciłeś bo mam do ciebie kilka pytań związanych z twoją modyfikacją MioAutoRun, która zaznaczam na wstępie bardzo mi się podoba. Po pierwsze nie uruchamia mi się Auto Mapa - mam ją zainstalowaną w pamięci urządzenia MyFlashDisk i widocznie tu jest problem ale nie wiem jak sobie z tym poradzić. Podobnie rzecz ma się z ikonką reset i off. Na koniec jeszcze jeden problem. Przez cały czas jest włączony bluetooth i nie można go wyłączyć. Dotyczy to wersji beta-7, bo w beta-5 takiego problemu nie miałem. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #112 : Sierpień 21, 2007, 15:48:10 »
Jest ta modyfikacja gdzieś do pobrania chętnie potestuje.

wie ktoś co to za wersja romu   R+23+3+9939+0511   to znaczy chodzi mi o to czy to zabytek czy cos nowego, bo zawsze można oddać do serwisu zę się krztusi system
Mnie się również głos przycinał i jąkał ale znalazłem gdzieś na necie poprawioną wersje i nie ma już tego problemu i mówi już że mam "jedź ponad 8 kilometów" a nie jak wcześniej "jedź ponad 8 kilometry",nie mówi już "trzymaj się rawej strony" tylko "trzymaj się prawej strony",ale to drobiazg plik ma 1.07MB stary ma 1,06MB ,na "gpspassion"można znaleźć dośc ciekawe rozwiązania dla miomap i  u francuzów i u rosjan ,a na naszaym forum nie ma tego wcale lub jest zabronione
Ale macie linka do tego pakietu??? zmodyfikowanego ?


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #113 : Sierpień 21, 2007, 15:54:20 »
Mnie się również głos przycinał i jąkał ale znalazłem gdzieś na necie poprawioną wersje i nie ma już tego problemu i mówi już że mam "jedź ponad 8 kilometów" a nie jak wcześniej "jedź ponad 8 kilometry",nie mówi już "trzymaj się rawej strony" tylko "trzymaj się prawej strony",ale to drobiazg plik ma 1.07MB stary ma 1,06MB ,na "gpspassion"można znaleźć dośc ciekawe rozwiązania dla miomap i  u francuzów i u rosjan ,a na naszaym forum nie ma tego wcale lub jest zabronione
Ale macie linka do tego pakietu??? zmodyfikowanego ?



poczytaj ten wątek http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=63114.0

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #114 : Sierpień 21, 2007, 16:10:21 »
A  jeszcze coś na razie próbuje podzielić troche ten pakiet tzn wrzucam do Program files utilis i skin i  pisze i pisze ten skrypt i nic nie wychodzi ,mam zamiar to zrobić zmodyfikować troche  ppatch ale też nie wiem z jakim skutkiem ,po drugie wkurza mnie że mainshell jest uruchomiony i on pewnie sprawia że przymula system po odblokowaniu jak go uziemić żeby po odblokowaniu mieć samego core  to wtedy może być zabawa a tak troche dostaje zadyszki po usunięciu kilku wpisów w ppatch zauważyłem że dostał tlenu ale i tak mnie mainshell wnerwia bo zakładam że jak się wyłączy itaskiem to i tak w tle pracuje bo można z windowsa wywołać żądany program
Napisane: Sierpień 21, 2007, 15:55:44
Thx ch@to za linkadaj tego drugie do tej modyfikacji mioautorun


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #115 : Sierpień 21, 2007, 22:17:17 »
Po pierwsze nie uruchamia mi się Auto Mapa - mam ją zainstalowaną w pamięci urządzenia MyFlashDisk i widocznie tu jest problem ale nie wiem jak sobie z tym poradzić. Podobnie rzecz ma się z ikonką reset i off.



U mnie AutoMapa jest na karcie, dlatego w pliku Button01.ini jest podana ścieżka do SD:
Command = \Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
a skoro u Ciebie AM jest w pamięci Mio, to musisz w powyższym wpisie zamienić  \Storage Card\ na faktyczną lokalizację katalogu AutoMapy np. \My Flash Disk\.
Analogicznie trzeba postąpić z innymi aplikacjami (w odpowiednich plikach .ini).

Na koniec jeszcze jeden problem. Przez cały czas jest włączony bluetooth i nie można go wyłączyć. Dotyczy to wersji beta-7, bo w beta-5 takiego problemu nie miałem. Z góry dziękuję za pomoc.



czyli wyłączanie z Mainshell'a Mio: Ustawienia Bluetooth Preferencje BT odznaczone Włącz Bluetooth - nie działa
ja korzystam wciąż z szóstej bety (v7 - nie odpalałem)

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline mirankac

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #116 : Sierpień 22, 2007, 12:12:34 »
Wielkie dzięki Ch@to za podpowiedź, pomogło. Natomiast jeśli chodzi o bluetooth nie ma na niego mocnych. Pewnie też przerzucę się na beta szóstkę.


Offline spoono

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #117 : Sierpień 25, 2007, 01:23:56 »
Witam wszystkich! :)

Jestem wlasnie nowo upieczonym użytkownikiem C520, który dzięki mabo (ukłony) jest juz odblokowany.

Mam tylko problem z ActiveSync'iem... mialem wczesniej Mio168 i tam Destinatora 6, tutaj tez chcialem to wgrac...

ale (niestety jest jakies ale) moj komp nie widzi C520, nawet po przeprowadzeniu całej procedury opisanej przez mabo...

początkowo mialem AS wersje 4.2 i sadzilem, ze moze problem wynika ze starego softu -wgralem 4.5 i nic nie ruszylo...

zalezy mi na wgraniu D6 bo nie zawiodlem sie na tym programie, ale bez polaczenia przez AS ani rusz...

bede wdzieczny za wszelkie wskazowki

P.S. Po HR, laczy sie z kompem, ale nadal jako zablokowany, wiec tez sie z AS nie laczy...

P.P.S. Nie bijcie za mocno, bom zielony ;P


Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #118 : Sierpień 25, 2007, 08:12:25 »
spoono
Sprawdź czy nie masz na kompie pozostałości po różnych wersjach AS.
Jeżeli po zainstalowaniu AS 4.5  i procedurze:
Cytuj
START -> Programy ->Windows Explorer -> Storage Card -> MioAutoRun -> Programs -> Utils ->i podwójnie klikasz na Regedit.
Po uruchomieniu edytora rejestru kolejno: File -> Import registry -> Storage Card -> MioAutoRun -> Unlock -> Registry -> USB  -> OK.
Robisz SR urządzenia i łączysz kablem USB z PC - od tego momentu niezależnie czy Mio będzie odblokowane czy z nakładką producenta ( np. po HardResecie ) będzie aktywne połączenie przez ActivSync."

nie uzyskasz połączenia to musi to być sprawa sprzętowa.
1.Sprawdź kabelek usb.
2.Spróbuj podłączyć do innego gniazda USB.
3.Spróbuj na innym komputerze .
Koniec pomysłów ...
Pozdr. BM


Offline spoono

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #119 : Sierpień 25, 2007, 13:29:11 »
spoono
Sprawdź czy nie masz na kompie pozostałości po różnych wersjach AS.


Sorki za pytanie, ale jak to sprawdzić? Poprzednia wersje (4.2.0) wywalilem uzywajac funkcji dodaj/usun programy.

Cytat: mabo
Jeżeli po zainstalowaniu AS 4.5  i procedurze:
Cytuj
START -> Programy ->Windows Explorer -> Storage Card -> MioAutoRun -> Programs -> Utils ->i podwójnie klikasz na Regedit.
Po uruchomieniu edytora rejestru kolejno: File -> Import registry -> Storage Card -> MioAutoRun -> Unlock -> Registry -> USB  -> OK.
Robisz SR urządzenia i łączysz kablem USB z PC - od tego momentu niezależnie czy Mio będzie odblokowane czy z nakładką producenta ( np. po HardResecie ) będzie aktywne połączenie przez ActivSync."

nie uzyskasz połączenia to musi to być sprawa sprzętowa.
1.Sprawdź kabelek usb.
2.Spróbuj podłączyć do innego gniazda USB.
3.Spróbuj na innym komputerze .
Koniec pomysłów ...
Pozdr. BM


1. Raczej jest dobry, bo:
a) nowka (choc wiadomo, ze to nie zawsze gwarantuje niezawodnosc) ;)
b) z nakladka producenta laczy sie bezproblemowo (przez ten sam kabel) ale jako: Mio Device (E:) i Kingston (F:)
2. Probowalem -nic nie daje
3. Sprobuje, na razie nie mam takiej mozliwosci

4. Da sie zrobic "reczne" wgranie Destinatora? W sensie samemu pokopiowac odpowiednie pliki w odpowiednie miejsca, czy zwiazane jest to z ingerencja w strukture plikow i rejestr (podejrzewam, niestety, ze tak, ale jam laik, wiec wole sie upewnic)?