Autor Wątek: Mio C520 - odblokowany!  (Przeczytany 164905 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #60 : Lipiec 03, 2007, 17:33:07 »
@ mirankac: bądź łaskawy przeczytać cały ten wątek od początku
mabo podawał dokładny opis, jak dokonać odblokowania

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

PDAclub.pl

Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #60 : Lipiec 03, 2007, 17:33:07 »
R E K L A M A:


Offline thunder333

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #61 : Lipiec 03, 2007, 20:31:50 »
witam ponownie, bardzo prosze was jeszcze raz o pomoc, mam problem z instalacja tomtom na odblokowany mio c520, chodzi o to ze jak odpalam z jego poziomu instalke (.cab) to isntaluje sie do pewnego momentu i nagle wyskakuje blad tresci zebym sprobowal jeszcze raz zaintsalowac i zgrac na dysk instalke - w tmy momencie instalka ginie z dysku, probowalem roznych wersji tomtom na windowsa 2005 i  nic nie pomaga, bardzo prosze o jakas instrukcje nawet reczne zainstalowanie. Zalezy mi zeby byla to wersja 6.0 .Pozdrawiam


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #62 : Lipiec 03, 2007, 23:47:20 »
skontaktuj się z supportem TomToma (tylko postaraj się przy tym być bardziej precyzyjny - nie istnieje coś takiego jak windows 2005)

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline thunder333

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #63 : Lipiec 07, 2007, 21:41:18 »
no coz to raczej nie zabardzo bo napisalbym im jak wgrac niecalkiem legalnego tomtoma na shackowanym mio c520 ;)


Offline adamzet

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 89
  • Sprzęt: MDA Compact, SD 2GB-S, GPS G-Space R238
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #64 : Lipiec 11, 2007, 22:24:59 »
Witam,
Przepraszam za wtrącenie do tego tematu. Ale jak zrobić hard-reset w MIO c520? Dotychczas korzystałem tylko z PocketPC i tam wszystko było jasne...
Genralnie problem jest w tym, że coś z PNA zostało wykasowane i od tego czasu MioMap (oryginalny!) się niby ładuje, ale w momencie całego załadowania aplikacji, kiedy w prawym dolnym rogu pokazuje już "STARTING..." urządzenie wychodzi z aplikacji. Oczywiście aplikację próbowałem wielokrotnie reinstalować/stawiać od nowa. Niestety zawsze jest to samo. Proszę serdecznie o pomoc i przepraszam jeśli pytanie okaże się banalne a rozwiązanie najprostsze pod słońcem...


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #65 : Lipiec 11, 2007, 22:27:53 »
Witam,
Przepraszam za wtrącenie do tego tematu. Ale jak zrobić hard-reset w MIO c520?



przy wyłączaniu, przytrzymaj wciśnięty POWER przez ok 10 sekund

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline adamzet

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 89
  • Sprzęt: MDA Compact, SD 2GB-S, GPS G-Space R238
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #66 : Lipiec 12, 2007, 08:36:42 »
Dziękuję wszystkim serdecznie za pomoc, zwłaszcza mabo, który okazał się na tyle miły, że na privie podpowiedział w czym był problem. Otóż wystarczyło usunąć plik kontaktów z urządzenia i wszystko wróciło do normy. Szecuneczek dla Pana, Panie Mabo!

« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2007, 11:29:22 wysłana przez adamzet »

Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #67 : Lipiec 14, 2007, 10:17:09 »
z kronikarskiego obowiązku - jest już MioAutoRun-Beta7
http://rs75l3.rapidshare.com/files/42801952/2338662/MioAutoRun-Beta7.zip

Cytuj
MoonBear
Thanks everyone for the feedback. Here is the Beta 7 which removes files / dlls that don't work well with C720/C520. Nothing else is changed.


'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline Miłek

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: Mio C520 MioMap v.3.3 Auto Mapa
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #68 : Lipiec 19, 2007, 13:31:32 »
Witam!!!
Ludzie POMOCY!!!!
Odblokowało Mio c520 tak jak tutaj pisaliście, pojawił mi się podobny ekran, lecz teraz gdy cjce zainstalować Auto Mapę to nie mogę się połączyć z PC. Łącze się jedynie po HR. Co robie źle??? Gdy zaczynam instalację to wyskakuje mi błąd systemowy i nie mogę przejśc do następnego kroku???

« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2007, 08:23:49 wysłana przez Miłek »

Offline halfi

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #69 : Lipiec 20, 2007, 15:38:04 »
czy dobrze rozumiem ze

SR - to okolo 6s podczas wylaczania ?

HR to 10s takze podczas wylaczania ?

sorry czytalem ten watek 2 x i dalej nie wiem jak odblokowac mio c520

przegralem wszystkie pliki z paczki na karte sd
zrobilem SR i co dalej ?? z poziomu mio nie moge uruchomic zadnych z tych plikow, co mam zrobic dalej ??

ok dodalem rejestr USB ale dalej AS nie dziala....

edit

czy trzeba odpalac z poziomu mio plik launcher.exe by dzialalo polaczenie z active sync??

« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2007, 18:21:56 wysłana przez halfi »

Offline Miłek

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: Mio C520 MioMap v.3.3 Auto Mapa
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #70 : Lipiec 20, 2007, 21:22:57 »
halfi SR jest wtedy gdy włożysz kartę SD

Dobra jakoś poradziłem sobie z odblokowaniem mio połączyłem go z PC zainstalowałem automape 3.9.7 ale niestety nie znajduje mi map... Co robić???

« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2007, 21:56:25 wysłana przez Miłek »

Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #71 : Lipiec 23, 2007, 16:08:36 »
a mapy zarejestrowałeś

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline halfi

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #72 : Lipiec 23, 2007, 22:14:57 »
Miłek w jaki sposób zainstalowałes automape 3.9.7 ?? mi podczas instalacji pisze zebym zrobil SR/HR po czym sprobowal zainstalowac jeszcze raz ;(  co robic ??

« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2007, 22:16:33 wysłana przez halfi »

Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #73 : Lipiec 26, 2007, 15:26:09 »
... wracając do źródła tego wątku ...

Na dniach wyjeżdżam na wakacje, więc zmodyfikowałem sobie MioAutoRun aby łatwiej trafiać paluchem w żądaną ikonę:



pierwsza ikona odpala systemowego Explorer'a (choć zapewne zmienię ją na MioMap - jak tylko zrobię ładną ikonę)

druga - The Core Media Player

trzecia - wiadomo

[ ikonki na dole jeszcze przed modyfikacją  :wink: ]

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline mabo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
  • VIP Level: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #74 : Lipiec 26, 2007, 16:06:38 »
ch@to- zapowiada się całkiem, całkiem....
Spróbuj podnieś dolne przyciski trochę wyżej, tak by były widoczne nawet po wysunięciu  dolnego paska.
Powodzenia
BM


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #75 : Lipiec 28, 2007, 01:40:14 »
... oto wersja 2.0 (kolejne zmiany będę robił dopiero po powrocie z urlopu - za 3 tyg.) ...
wywaliłem z dolnego rzędu skróty do ustawień, odtwarzacza mp3 i przeglądarki zdjęć, bo przecież łatwy dostęp jest do nich z poziomu MainShell'a



1 - AutoMapa (ikona tymczasowa)
2 - The Core Media Player
3 - MioMap 3.3
4 - Windows Explorer
5 - Reset
6 - Off


położenie dolnych ikon definiuje się w poszczególnych plikach Toolx.ini - aby je ponieść nad pasek systemowy wystarczy zamienić w GLOBALSETTINGS Y= -8 np. na -28

BTW: jeśli ktoś nie wie, to podpowiem, że aby schować pasek systemowy (bo mimo domyślnie włączonej opcji auto-hide nie zawsze sam się chowa) należy kliknąć na
Start Settings Taskbar and Start Menu ...
i wówczas zwinie się bez problemu

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline pm.roger

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #76 : Lipiec 28, 2007, 13:56:44 »
ch@to możesz udostępnić tą udoskonaloną v.2.0.


Offline chato.pl

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #77 : Lipiec 28, 2007, 16:53:09 »
a proszę bardzo http://chato.pl/xXx/zip/MioAutoRun_Skin_chato.zip
po rozpakowaniu, wystarczy podmienić na karcie oryginalny katalog /Skin na ten mój, zrobić soft reset i voila

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Offline neo1013

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #78 : Lipiec 29, 2007, 18:21:25 »
Witam!
Jestem posiadaczem Mio c720 i bardzo mi zalezy aby odpalić na nim AM. Postępując wg. opisu zgrałem na karte SD aplikacje i postępowałem wg instrukcji. Po tym zabiegu Mio łączy sie bez problemów z ActiveSync 4.5 lecz podczas prób instalacji AM 3.9.7 wyskakuje komunikat braku połaczenia (w załaczniku scrn).
Bardzo proszę o pomoc i dziękuje z góry.
Pozdrawiam


Offline pm.roger

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #79 : Lipiec 29, 2007, 20:21:10 »
ch@to dziękuję bardzo.Życzę miłego wypoczynku:)Ja dopiero od 3-ciego sierpnia.Ale ma być słońce :wink:


Offline neo1013

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #80 : Lipiec 30, 2007, 13:44:37 »
Witam
Udało mi sie zainstalować AM 3.7.9 po wrzuceniu plików DLL do windowsa
Teraz mam problem z mapami ponieważ AM nie widzi map.
Proszę o pomoc w tej sprawie

POZDRAWIAM


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #81 : Lipiec 31, 2007, 00:40:02 »
nie widze mojej wypowiedzi więc jeszcze raz napisze że link do wersji Beta7 nie działa bo na tej stronie banują softy powiązane z GPS-em nie wiem dlaczego czy ty czato możesz to wrzucić gdzieś skąd można zassać
Jaka jest różnica miedzy 5 6 i 7?
dołączyłem z moim Mio C720 do klubu odblokowanych działa odblokowanie tylko z kartą SD Czy jest możliwe wrzucić to do urządzenia żeby cały czas był odblokowany
Gdzie zainstalować mam nową mape na SD czy na urządzeniu ?


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #82 : Lipiec 31, 2007, 11:04:59 »
http://www.gpspassion.com/upload/MioAutoRun-Beta7.zip

do pobrania wersja Beta 7 link działa dziś pobierałem


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #83 : Lipiec 31, 2007, 15:32:03 »
CZy ktoś się tu jeszcze udziela ?
Interesuje mnie jak zainstalować AutoMape na MioC720 jest odblokowany mam taką auto mape ale nie mam pojęcia jak to zrobić na urządzeniu napewno się nie zainstaluje jedynie na karcie SD Ale czy mam instalować na SD jako na PC czy jako na PPC,czy jak zainstaluje ją na karcie to czy będzie on widoczna dla windowsa i czy ja uruchomi ,czytałem ten wątek kilka razy i nne też i jakoś nie moge tego wszystkiego połączyć


Offline neo1013

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #84 : Lipiec 31, 2007, 19:59:29 »
witaj
ja instalowałem wersje PPC na SD (AM3.9.7) i instaluje sie bez problemu zarówno na karcie SD jak i na pamieci urządzenia, odpala sie tez bez problemu ale tylko program AM i nie widzi map przynajmniej tak jest u mnie. Nie wiem co w tej sprawie nalezy zrobić wiec jesli uda Ci sie odpalic AM z mapkami prosze o info. Jesli będą jeszcze jakies problemy to pisz smialo to pomoge do miejsca na którym stanąłem:)

Jeśli ktoś wie co nalezy zrobić alby AM widziała mapki BARDZO proszę o pomoc
pozdrawiam[/b]


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #85 : Sierpień 01, 2007, 07:40:16 »
http://[PIRACTWO]/programy-nawigacyjne-i-mapy/

to jest dość ciekawy serwis dużo map ale mało info co i jak zrobić ,Próbowałem zainstalować AM 4.0.1 PL XL poszło dobrze ale bez witaminki nie da rady,problem z rejestracją mapy ,producent mógłby udostepnić bezpłatnie witaminke do AM starszych wersji żeby można było potestować czy to produkt warty zakupu a do tanich nie należy , teraz będe się bawił ze AM 3.9.7.1  na MIO C720 ,nie jestem pewny czy karta SD ma być formatowana na system plików Fat Czy na Fat32 odblokowuje mi MIO na obydwych ale AM z tego co pisze producent ma mieć sys. plik.Fat tylko ,używam AS do instalacji map mysle że tak to ma być ,,do odblokowania używam wersji Beta 6 bo na siódemce nie łączy się z PC przea AS..
Potem spróbuje z iGO mapy i progi wziołem ze stronki podanej wyżej ale rzut oka i widze że to produkt taki jak MioMap.
Możesz mi powiedzieć jak usunć ikony(nieużywane) z pulpitu po odblokowaniu, i link do serwisu żeby coś doinstalować ,a i jeszcze czy odblokowanie musi się odbywać wg schematu tzn włączyć pda wsadzić karte bo jak tak musze robić za każdym razem nie wiem jak zrobić żeby był odblokowany cały czas bez tej manipulacji kartą po włączeniu ,wiesz karta w slocie włączam sprzęt i siię odpala system a nie nakładka 
pozdro


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #86 : Sierpień 02, 2007, 08:47:44 »
No niestety Ale MioC720 nie chce się poddać jest odblokowany ,ale AM nie chce się zainstalować w wersji 3.9.7.1 mam wszystko co trzeba i kicha pierwsza instalacja z Pc-ta się instaluje ale podczas tej instalacji wywala błąd żę nie może utworzyć skrótu w manu start , obawiam się że windows jest tu bardziej odporny na ingerencji z zewnątrz no chyba że macie jakąś sugestji możliwe że to wina auto mapy


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #87 : Sierpień 02, 2007, 14:42:09 »
Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytania?
teraz Jak zainstalować program który jest przeznaczony pod Windows Mobile na windows CE core 5 ?
Czyli wiekszość nawigacji starszego typu jest właśnie pod windowsa mobile a jak mam zainstalowany windows CE 5 więc kochani użytkownicy odblokowanych MIO z WCE 5.0 jestesmy udupieni na amen w pacierzu a więc nie polecam tego produktu nikomu bo to PDA ale komu to sie może przydać wielka lipa za duże pieniądze "Mitac a Minie"
Może ktoś wie jak z tego zrobić Windows Mobile ,tak tylko format ale skąd "WM" pobrać może jakiś servis mi pomoże moge zapłacić


Offline marko66

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 151
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #88 : Sierpień 02, 2007, 21:47:48 »
A więc odblokowałem i nic poza tym żadnej nawigacji nie zainstalowałem kanał ,jak ktoś wie jak to zrobić prosze o wskazówke potrzebne są jakieś bibliotaki DLL nie wiem jakie może jakiś program typu emulator WM


Offline tolo666

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
Odp: Mio C520 - odblokowany!
« Odpowiedź #89 : Sierpień 03, 2007, 10:36:25 »
Markopa - masz dokladnie te same problemy co ja na MIO C520.Miedzy innym zeby uruchamiac pulpit windowsa musze za kazdym razem wkladac i wyjmowac karte SD.Niestety na tym forum nie doczekalem sie pomocy,patrz kilkanascie postow wyzej.Moje problemy znalazly final w oddaniu nawigacji do znajomego,ktory zainstalowal mi MIO MAP 3.3 i z tego korzystam.Jakiekolwiek proby podlaczania nawigacji do komputera lub laptopa przez AS koncza sie komunikatem identycznym jak ten zamieszczony na screenie kilka postow wyzej.
Chcialem tez korzystac z przegladarki filmow i innych programow do nawigacji - niestety - nie wiem jak to zrobic krok po kroku,a tutaj odpowiedzi sie nie doczekalem.Tak,ze mysle,ze nie masz co liczyc tutaj na pomoc - lepiej poszukac tak jak ja jakiegos domoroslego fachowca,ktory za kaske ci to porobi.Pozdrawiam