Ankieta

Czy używasz ApplicationLauncher'a zamiast odblokowywać Mio programem MioPocket?

Tak (używam ApplicationLaunchera)
 118 (77.1%)
Nie (nie używam, mam odblokowane moje Mio programem MioPocket)
 22 (14.4%)
Nie (używam standardowej aplikacji dostarczonej z urządzeniem)
 13 (8.5%)

Głosów w sumie: 151

Autor Wątek: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)  (Przeczytany 242627 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4782
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #510 : Lipiec 15, 2010, 11:25:48 »
Jeszcze się nie spotkałem z takim programem na Mio. One są wyjątkowo wredne w tym temacie. Powstały tylko programiki regulujące podświetlenie na urządzenia z Atlasem III i na MTK, działające na Larkach, Gocleverach i innych popularnych sprzętach.


PDAclub.pl

Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #510 : Lipiec 15, 2010, 11:25:48 »
R E K L A M A:


Offline mako78

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #511 : Lipiec 27, 2010, 14:56:43 »
Witam wszystkich forumowiczów!
Powiedzcie mi proszę czy istnieje jakaś możliwość wrzucenia na MOOV 500 .NET framework? Jest to niezbędne do działania map turystycznych od KaMap (www.kamap.pl) Wiem że na mio z nakładką MioPocket wszystko śmiga ale prawda jest ewidentna. ...albo mi się uda to odpalić na Application Launcher :ok: albo wolę nie mieć tych map :-?
POMOCY :(


Offline NavigatorMio

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
  • Sprzęt: Mio Moov 360
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #512 : Wrzesień 29, 2010, 09:31:12 »
Tak, używam Application Launcher

Pozdrawiam
NavigatorMio

Offline mistrz173

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #513 : Grudzień 13, 2010, 19:36:03 »
jest możliwość odpalenia garmina albo innej nawigacji dla pieszych na mio c250??


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4782
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #514 : Grudzień 13, 2010, 21:13:28 »
Aplikacja Garmina na WM jest moim zdaniem mocno niedopracowana, przez co działa po prostu koszmarnie wolno. Na dodatek nie jest darmowa!
Proponuję raczej Russę (darmowa od pewnego czasu) + darmowe mapy UMP (są też i turystyczne).


Offline maj0nez

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
  • Sprzęt: HTC Hero, Nokia N93, Motorolla v3xx
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #515 : Styczeń 09, 2013, 16:00:32 »
Witam
Przepraszam że odgrzewam kotleta ale ma ktoś ostatnią wersję Application Launcher'a??
Pozdrawiam

HTC Hero

Offline oizo1

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #516 : Luty 25, 2013, 19:25:29 »
moze jescze jakaś mądra głowa przeczyta ten wątek :)

mam mały problem,
odblkowałem mio m300 za pomocą panela

start.ini wygląda tak:

GLOBALSETTINGS
ShowMessage = 0
QuitOnDoubleClick = no
X = 0
Y = 0
Width = 320
Height = 240
Arrange = No
BackgroundBitmap = ..\start.bmp
StartUpAnimation = FlyLeft
Accelerated = yes


DATE
x = 16
y = 8
Color = FFFFFF
Size = 16
Weight = 700
CreateFont

TIME
x = -16
y = 8
Color = FFFFFF
Format = HH':'mm':'ss
Size = 16
Weight = 700
CreateFont
Interval = 50




ICONXPBUTTON
x = -32
y = -16
NewIni = ..\main\main.ini
SizeNormal = 48
SizePushed = 48
Scale = 130
ScaleAlpha = 67
IconNormal = ..\Icons\Tasks.ico
Scale = 100
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\Tasks.ico
ShutDownAnimation = FlyLeft


BUTTON
x = 0
y = 228
Height = 12
Width = 320
Command = "\Program Files\ShowTaskbar.exe"

panel uruchamia sie i staje na tapecie (start.bmp)
wymagage jest wcisniecie przycisku (ICONXPBUTTON)

jak ominąć ten przycisk ? aby wyswietliła sie tapeta (start.bmp) i operacja przeszla dalej

pozdrawiam


Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4782
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #517 : Luty 25, 2013, 20:13:24 »
Jak widać start.ini ładuje main.ini (po wciśnięciu tego właśnie przycisku). A zatem możesz po prostu zmienić wywołanie głównego INI w SysInfoSettings.ini z \ścieżka\start.ini na \ścieżka\main.ini i będziesz miał od razu ten "drugi" ekran.


Offline oizo1

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #518 : Luty 25, 2013, 20:34:40 »
okej dzieki :) zrobione działa

a jesli chciałbym aby na kilka sekund wyświetlał sie ekran , po pomarańczowym ekranie Mio

moj main.ini

GLOBALSETTINGS
ShowMessage = 0
QuitOnDoubleClick = no
X = 0
Y = 0
Width = 320
Height = 240
Arrange = No
BackgroundBitmap = ..\gps.bmp
StartUpAnimation = RollDown
ShutDownAnimation = RollDown
Accelerated = yes
TopMost = no

BATTERY
x = 200
y = 10
Width = 32
Height = 12
ColorBattery = A0A0A0
ColorHigh = 00A000
ColorLow = A0A000
ColorCritical = A00000
Segments = 3


DATE
x = 16
y = 8
Color = FFFFFF
Size = 16
Weight = 700
CreateFont

TIME
x = -16
y = 8
Color = FFFFFF
Format = HH':'mm':'ss
Size = 16
Weight = 700
CreateFont
Interval = 50


ICONXPBUTTON
x = 48
y = 85
Command = My Flash Disk\iGO8\iGO8.exe
SizeNormal = 72
SizePushed = 96
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\igo8.ico
ScaleAlpha = 25
IconPushed = ..\Icons\igo8.ico


ICONXPBUTTON
x = 133
y = 84
Command = My Flash Disk\AutoMapa EU\wceAm.exe
SizeNormal = 48
SizePushed = 48
Scale = 130
ScaleAlpha = 67
IconNormal = ..\Icons\Am.ico
Scale = 100
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\Am.ico


ICONXPBUTTON
x = 216
y = 84
Command = My Flash Disk\Program Files\Mapy\MioMapa\MioMap.exe
SizeNormal = 48
SizePushed = 48
Scale = 130
ScaleAlpha = 67
IconNormal = ..\Icons\mio.ico
Scale = 100
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\mio.ico


ICONXPBUTTON
x = 8
y = -16
NewIni = ..\SysInfo\sysinfo.ini
SizeNormal = 48
SizePushed = 48
Scale = 130
ScaleAlpha = 67
IconNormal = ..\Icons\links.ico
Scale = 100
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\links.ico
ShutDownAnimation = FlyRight


ICONXPBUTTON
x = -8
y = -16
NewIni = ..\Apps\apps.ini
SizeNormal = 48
SizePushed = 48
Scale = 130
ScaleAlpha = 67
IconNormal = ..\Icons\rechts.ico
Scale = 100
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\rechts.ico
ShutDownAnimation = FlyLeft


ICONXPBUTTON
x = 90
y = 0
Command = ..\..\Aplikacje\Backlight\AU.EXE
SizeNormal = 32
SizePushed = 32
Scale = 130
ScaleAlpha = 67
IconNormal = ..\Icons\zarowka.ico
Scale = 100
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\zarowka.ico
ShutDownAnimation = FlyUp
to jak umiescic poprawnie wpis w main.ini ?

« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2013, 20:47:50 wysłana przez oizo1 »

Offline angler22

  • Redaktor
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4782
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Application Launcher na Win CE 5.0 (na MioMoov i inne)
« Odpowiedź #519 : Luty 26, 2013, 08:58:33 »
Po co znowu kombinujesz - najpierw chciałeś wyrzucić, teraz przywracasz?