Autor Wątek: pomocy MIO 550  (Przeczytany 2204 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 111zenek

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
pomocy MIO 550
« : Grudzień 20, 2007, 20:40:52 »
czesc,
na poczatku sie przywitam, jestem marek, posiadam mio p550m od okolo 3 miesiecy. a forum czytam juz od roku.
niestety jak to poczatkujacy cos namieszalem :)
skasowalem wszystkie wpisy z activesynca :( i niestety po hard resecie nie wrocily :(
jesli ktos bylby uprzejmy i napisal mi co trzeba teraz dodac bylbym wdzieczny i piwko postawil :) bo nawet na stronie mio nie ma pomocy  i w was ostatnia nadzieja
dzieki, wybaczcie ze pierwszy post i juz problem.

z mio ogolnie zadnych problemow nie mam tylko ta bateryjka mogla by byc ze dwa razy pojemniejsza :), fixa szybko lapie, programiki bez zarzutu, karty czyta ale nie probowalem jeszcze SDHC

dzieki za pomoc
pozd marek


PDAclub.pl

pomocy MIO 550
« : Grudzień 20, 2007, 20:40:52 »
R E K L A M A:


Offline 111zenek

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: pomocy MIO 550
« Odpowiedź #1 : Grudzień 21, 2007, 14:11:34 »
 :( :shock: :smile:
a moze jedna ktos pomoze :)
pozd


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: pomocy MIO 550
« Odpowiedź #2 : Grudzień 21, 2007, 14:18:01 »
Jakie sa objawy?
Co dokladnie skasowales?

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline 111zenek

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: pomocy MIO 550
« Odpowiedź #3 : Grudzień 21, 2007, 14:27:30 »
dzieki za zainteresowanie
a mianowicie:
start]programs/activesync
i pojawai mi sie okienko z napisem "Ta sync with a desktop computer....." nie mam na dole opcji sync a m menu jest aktywne "Add server Source ..." bo wszystkie wczesniej nieopatrznie skasowalem :( moja wina :(:(:(
bylbym wdzieczny abys napisal mi jakie masz servery dodane i co jest zaznaczone a ja sprobuje odtworzyc to na mio.
dzieki jeszcze raz


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: pomocy MIO 550
« Odpowiedź #4 : Grudzień 21, 2007, 14:37:18 »
Jesli chcesz laczyc sie z kompem przez USB to w opcjach (Options-options) ActiveSync trzeba zaznaczyc "when cardled ..." Enable i wybrac USB.

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline 111zenek

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: pomocy MIO 550
« Odpowiedź #5 : Grudzień 21, 2007, 16:10:01 »
czesc,
i tu wlasnie tkwi moj problem w activesync nie moge wybrac opcji menu/options... bo jest nieaktywna :(


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: pomocy MIO 550
« Odpowiedź #6 : Grudzień 21, 2007, 16:15:55 »
Przerwij synchronizacje to bedziesz mogl wejsc w opcje.

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline 111zenek

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: pomocy MIO 550
« Odpowiedź #7 : Grudzień 21, 2007, 20:27:22 »
czesc,
no wlasnie o to chodzi ze ja nie mam z czym synchronizowac, bo usunalem wszystkie serwery :)
teraz musze je dodac tylko nie wiem jakie byly "firmowo"  :smile:
napisz mi jakie ty masz serwery i jak sa ustawione to tak samo zrobie u siebie
dzieki

p.s. dzieki za zainteresowanie, i czas.


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: pomocy MIO 550
« Odpowiedź #8 : Grudzień 22, 2007, 17:43:38 »
"Serwery" nie sa potrzebne do polaczenia USB.

Be more digital.
pıoɹpuɐ

Offline 111zenek

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: pomocy MIO 550
« Odpowiedź #9 : Grudzień 22, 2007, 18:10:49 »
a internet przez wifi bedzie hulac?
jak tak to chyba nie bylo sprawy
dzieki


Offline gader

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: pomocy MIO 550
« Odpowiedź #10 : Grudzień 22, 2007, 18:39:53 »
Internet przez Wi-Fi i Activesync to dwie rozne sprawy. Chyba chodzilo ci o adresy IP a nie serwerow. Podczas podlaczenia Wi-Fi dostaniesz adresy ponownie i bedzie chodzic internet.

Be more digital.
pıoɹpuɐ