Autor Wątek: [ROMY A201] WM6.1 - WM6.5  (Przeczytany 22729 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elMInStER

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
  • VIP Level: 3
[ROMY A201] WM6.1 - WM6.5
« : Lipiec 15, 2009, 17:47:57 »
[ info >> ]
[ROM] [MioA201] WM6Five v1.0.21916
- SYSbuild: Windows Mobile 6.5 build 21916.5.0.95
- OEMbuild: 5.1.0.1101

[ wykryte błędy >> ]
- nie działa led od BT

[ linki >> ]
chomikuj: WM6Five v1.0.21916 PLK
chomikuj: WM6Five v1.0.21916 WWE

----------------------------------------------------------------------

[ info >> ]
[ROM] [MioA201] WM6One v1.0.21057
- SYSbuild: Windows Mobile 6.1 build 21057.1.6.10
- OEMbuild: 5.1.0.1101

[ wykryte błędy >> ]
- nie działa led od BT

[ linki >> ]
chomikuj: WM6One v1.0.21057 PLK
chomikuj: WM6One v1.0.21057 WWE

----------------------------------------------------------------------
A jak to wrzucić?

1. plik winceimg.bin wrzucić bezpośrednio na kartę SD i włożyć kartę do Mio
2. zdjąć klapkę
3. wyjąć baterię
4. przełącznik na OFF, policzyć do 10
5. przełącznik na ON
6. joy w dół i trzymać
7. włożyć baterię i poczekać na bluescreen z napisem: "Oscar150A UT....."
8. wybrać: "FlashROM Upgrade"
9. wybrać: "CE By SDMMC" i czekać aż pojawi się : "Upgrade OK. ..... Restart your device."
10.wyjąć baterię
11.przełącznik na OFF, policzyć do 10
12.przełącznik na ON
13.wcisnąć przycisk nagrywania i trzymać
14.włożyć baterię - powinno pojawić się na chwilę: "Clean Boot"
15.szybko założyć klapkę i cieszyć się nowym romem

« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2014, 18:59:12 wysłana przez elMInStER »
WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

PDAclub.pl

[ROMY A201] WM6.1 - WM6.5
« : Lipiec 15, 2009, 17:47:57 »
R E K L A M A:


Offline andswi

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: [ROM A201] WM5-PLK-15671.3.3.0 [2009.07.15]
« Odpowiedź #1 : Sierpień 28, 2009, 13:15:27 »
To jest to, na co czekałem chyba dwa lata. Mam Mediona MD96700, który w oryginale był z niemieckim WM5. W serwisie obiecywali zmianę na polski- wysłałem i po półrocznym oczekiwaniu oraz interweniowaniu o zwrot sprzętu- wrócił z nieudolną polską nakładką a po resecie okazało się , że system- o zgrozo- jest po francusku. Z obawą (nawigacja chodziła dobrze) zrobiłem upgrade ROM-u według załączonego opisu i eureka -wszystko działa!!!! Mam teraz Mediona MD96700 z polskim WM5- przy rozruchu przedstawia się tylko jako Mio. Po dwuletnich poszukiwaniach ROM-u chociaż po angielsku-  nareszcie mogę korzystać z wszystkich funkcji.

Dla innych, którzy się obawiają- można śmiało wgrywać do Mediona MD96700 (MDPNA1500):ok:

Jeszcze tylko podziękowania za wspaniałą robotę dla elMInStER- jesteś WIELKI!!!


Offline friendofhell

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: [ROM A201] WM5-PLK-15671.3.3.0 [2009.07.15]
« Odpowiedź #2 : Wrzesień 23, 2009, 12:50:12 »
Jakoś tak wyszło, że to urządzenie wpadło mi w ręce, a ja jakoś nie lubię gdy coś bezczynnie leży więc na razie wyszło coś takiego z moich zabaw. Ostatni oryginalny build jaki udało mi się znaleźć do A201 i Mediona MD96700 to 14406.1.1.1, jakoś nie odpowiadały mi te cyferki i do tego jeszcze wszystko po angielsku ;). System spolszczony prawie w 100%, zostały pierdółki, ale już nie chce mi się ich poprawiać. Instrukcja wgrywania na dole postu. Rom powinien pasować również do wspomnianego Mediona MD96700, ale nie sprawdzałem więc nie wiem. kolorki w oryginale wyglądają lepiej ... no nie dużo lepiej, ale też nie chce mi się już poprawiać, lepiej zająć się WM6.1 :P

----------------------------------------------------------------------
WM5-PLK-15671
Miosoft: WM5-PLK-15671
----------------------------------------------------------------------

/pokaz/4216872---8d32.html] /pokaz/4216874---7301.html]

zawiera

- .NET Compact Framework 3.5
- .SQL Mobile 3.5
- Entertainment ( Gry: Bubble Breaker, Solitare)
- Microsoft Windows Media Player
- Microsoft Office Mobile
- ConnState v1.3
- HTC BootLauncher v1.0.35330.2 from IOLITE
- HTC EnlargeStartMenu v1.2.35587.1 from IOLITE
- HTC LargeTitleBar v4.48.0.3 from IOLITE
- HTC Task Manager v2.1.34837 from OPAL
- SimpleRegEdit
- SRS WOWHD v1.5.1
- Total Commander 2.5
- WM5torage v1.90

----------------------------------------------------------------------
A jak to wrzucić?

1. plik winceimg.bin wrzucić bezpośrednio na kartę SD i włożyć kartę do Mio
2. zdjąć klapkę
3. wyjąć baterię
4. przełącznik na OFF, policzyć do 10
5. przełącznik na ON
6. joy w dół i trzymać
7. włożyć baterię i poczekać na bluescreen z napisem: "Oscar150A UT....."
8. wybrać: "FlashROM Upgrade"
9. wybrać: "CE By SDMMC" i czekać aż pojawi się : "Upgrade OK. ..... Restart your device."
10.wyjąć baterię
11.przełącznik na OFF, policzyć do 10
12.przełącznik na ON
13.wcisnąć przycisk nagrywania i trzymać
14.włożyć baterię - powinno pojawić się na chwilę: "Clean Boot"
15.szybko założyć klapkę i cieszyć się nowym romem




hello...sorry for my english..i comes from germany...i have a new problem with my mio a201.i make a hard reset...starting,loading..and finish..i wait 30 minutes.and my mio stay by loading.i install this rom on my mio a201..same problem..clean boot-loading and still.....i hope erverywhere can help me...thanks for the first time..sorry for my english.......greetings

p.s. Is same model as the Medion MD96700 and PNA1500

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2009, 22:51:55 wysłana przez friendofhell »

Offline MAd_MAX

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
  • VIP Level: 20
Odp: [ROM A201] WM5-PLK-15671.3.3.0 [2009.07.15]
« Odpowiedź #3 : Wrzesień 29, 2009, 20:28:08 »
Bardzo prosze o pomoc bo nie wiem co jest grane. Poprzednio byl wgrany ROM angielski + polska nakladka , kiedys ni z tego ni z owego Mio A201 wylaczyl sie i jedyne co mozna bylo zobaczyc to napis na dole loading + pozniej ekran ladowania systemu i sie gasil. Myslalem , ze to wina romu , wiec wgralem ten polski , poszlo elegancko ale niestety dalej jest to samo , pojawia sie napis loading za chwile czerwone tlo MIO i sie wylacza :(

HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

Offline elMInStER

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
  • VIP Level: 3
Odp: [ROM A201] WM5-PLK-15671.3.3.0 [2009.07.15]
« Odpowiedź #4 : Wrzesień 30, 2009, 14:53:31 »
podobny przypadek piętro wyżej, niestety po wielu próbach nic nie dało, raczej wina sprzętu :(

WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

Offline Komarek.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 395
  • Sprzęt: TT_GO_Mobile + japko 7
Odp: [ROM A201] WM5-PLK-15671.3.3.0 [2009.07.15]
« Odpowiedź #5 : Październik 02, 2009, 20:54:38 »
...raczej wina sprzętu...

Najpierw podziękowanie dla elMInStER'a za super pracę :ok: wgrałem Twój build do A201 mojej dziewczyny (sam "jadę" na Asusie 696) i wszystko pięknie zahulało. Wielkie dzięki!

Teraz prawdopodobne* rozwiązanie problemu:
Po dwóch latach poprawnego działania nasz A201 zaczął zachowywać się podobnie jak w postach powyżej czyli ekran powitalny zastąpił ekranem ładowania i wyłączał się. Trochę przez przypadek wymieniliśmy baterię na inną (oryginalną) i problem zniknął :mrgreen:

* z serwisu Mio dostaliśmy info, że nie zawsze przyczyną jest pad baterii.

Pozdrawiam!
Komarek z Holenderskiej Depresji
RIP: TT_940_LIVE / GO 1005_LIVE :(
HTC (bez)Sensation - do smietnika / A696 - zabytek, ale nadal pracuje.

Offline feri99

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: [ROM A201] WM5-PLK-15671.3.3.0 [2009.07.15]
« Odpowiedź #6 : Październik 06, 2009, 00:48:15 »
Boskoooo :)
Szkoda że to nie WM6 lub WM6.1 no ale i tak naczekałem się okrutnie więc wielkie dzięki za tego pięknego ROM'a :)


Offline MAd_MAX

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
  • VIP Level: 20
Odp: [ROM A201] WM5-PLK-15671.3.3.0 [2009.07.15]
« Odpowiedź #7 : Październik 25, 2009, 12:18:50 »
...raczej wina sprzętu...

Najpierw podziękowanie dla elMInStER'a za super pracę :ok: wgrałem Twój build do A201 mojej dziewczyny (sam "jadę" na Asusie 696) i wszystko pięknie zahulało. Wielkie dzięki!

Teraz prawdopodobne* rozwiązanie problemu:
Po dwóch latach poprawnego działania nasz A201 zaczął zachowywać się podobnie jak w postach powyżej czyli ekran powitalny zastąpił ekranem ładowania i wyłączał się. Trochę przez przypadek wymieniliśmy baterię na inną (oryginalną) i problem zniknął :mrgreen:

* z serwisu Mio dostaliśmy info, że nie zawsze przyczyną jest pad baterii.


Ja tez rozwiazalem ten problem :) Przyczyna mnie zabila :P Pod klapka baterii jest taki dzyndzel  co informuje palmtopa , ze jest bateria w srodku i wtedy sie wlacza, u mnie ten dzyndzel byl wylamany :) Ot cala filozofia :)

HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

Offline kulok37

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: [ROM A201] WM5-PLK-15671.3.3.0 [2009.07.15]
« Odpowiedź #8 : Listopad 04, 2009, 15:25:37 »
Super sprawa,od dwóch dni miałem tylko na moim MEDIONIE MD 96710 napis-Loading...
Wielkie dzięki za tą wstawkę.Wgrałem ten rom oryginalny,czy teraz mogę wgrać ten polski??javascript:void(0);


Offline Komarek.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 395
  • Sprzęt: TT_GO_Mobile + japko 7
Odp: [ROM A201] WM5-PLK-15671.3.3.0 [2009.07.15]
« Odpowiedź #9 : Listopad 05, 2009, 17:11:58 »
Wgrałem ten rom oryginalny,czy teraz mogę wgrać ten polski?

Tak  :ok:

Pozdrawiam!
Komarek z Holenderskiej Depresji
RIP: TT_940_LIVE / GO 1005_LIVE :(
HTC (bez)Sensation - do smietnika / A696 - zabytek, ale nadal pracuje.

Offline pawcion123

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: [ROM A201] WM5-PLK-15671.3.3.0 [2009.07.15]
« Odpowiedź #10 : Luty 03, 2010, 23:19:18 »
Jako nowy pozdrawiam wszystkich serdecznie,mam na imię Paweł i niedługo stanę się posiadaczem Mio a201.mam do was kilka pytań.

1. Czy jest już nowszy spolszczony Rom do mio a201 ?,wątek ma już sporo czasu,a koledzy nie próżnują!

2.czy lepiej zmienić cały Rom,na PLK,czy też wystarczy zainstalować polską lokalizacji lub jakąś łatkę na WM5? "Zależy mi na zmianie opcji oraz systemu, po prostu wszystkiego w urządzeniu"!

3, Czy po zmianie Romu też będzie potrzeba wstawiać łatki ,aktualizacje "problem z BT",czy też Rom ten usunie te problemy? Skąd mogę pobrać łatkę do BT?,bo niestety wszystkie linki na forum prowadzące do niej są uszkodzone.

Przepraszam za moją kompletną  niewiedzę,i proszę o wyrozumiałość i pomoc,pozdrawiam Paweł


Offline v255666

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: [ROM A201] WM5-PLK-15671.3.3.0 [2009.07.15]
« Odpowiedź #11 : Czerwiec 25, 2010, 16:17:15 »
pls i have problem not work :(  Loading...  very long wait

i from belgium
maybe i must back version nl dutch ROM ? where can i find back  nl ROM ?

pls contact me  :(


Offline elMInStER

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
  • VIP Level: 3
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #12 : Listopad 27, 2010, 10:24:54 »
update

WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

Offline pawcion123

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #13 : Listopad 28, 2010, 23:11:52 »
Super wygląda,niestety na moim A201 nie działają niektóre funkcje np: "E.utylity,menadzer zadań, nie łączy z active sync poprzez bluetoth błąd 608." Kurde bardzo mi przykro,b ede musiał wrócić do oryginalnego WM5.

pozdrawiam Paweł.


Offline elMInStER

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
  • VIP Level: 3
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #14 : Listopad 29, 2010, 09:38:48 »
eutility gdzieś mi wsiąkło w WM6.5, menadżer zadań? nie ma go w narzędziach? BT rzeczywiście coś ma problem z AS.

WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

Offline pawcion123

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #15 : Listopad 29, 2010, 09:46:20 »
Menadzer zadań jest.tylko nie działa"brak certyfikatu lub składnika".

Może jeszcze to dopracujesz odnośnie składników systemu ,no i tego nieszczęsnego BT active sync?

Będę bardzo wdzięczny.Paweł


Offline elMInStER

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
  • VIP Level: 3
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #16 : Listopad 29, 2010, 16:51:38 »
na pewno się z tym pobawię


WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

Offline zdzisekzubel

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #17 : Luty 17, 2011, 17:18:41 »
czytając o tych zreanimowanych palmach serce sie raduje tylko ze nie mnie pomozcie niewiem co robie zle probowalem na wszystkie sposoby i dalej nic (loading) wszystkie systemy instaluja sie pieknie i co z tego , czy to bedzie wina sprzetu?????


Offline billek

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #18 : Maj 08, 2011, 20:33:11 »
też mam problem, wgrywałem wszystkie wersje i nic
odpalenie kończy się na czerwonym (lub innym) ekranie startowym i od czasu do czasu jakby mignie,
da się coś z tym zrobić czy palm do śmieci?
pozdrawiam


Offline N.E.M.O.

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #19 : Maj 11, 2011, 11:41:42 »
Jak jest 'Loading' to urządzenie do uratowania - oczywiście jak nie leży sprzęt . Naprawiłem już duuuużo tych urządzeń wiec jak to tylko soft to do zrobienia. Wiadomość PW


Offline opti7

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #20 : Wrzesień 28, 2011, 22:02:03 »
Witam wszystkich!
Świetna praca z tymi ROMami do  MIO a201 . Urzadzenie juz wiekowe ale radzi sobie nadal świetnie.
Czy sptkaliscie sie z takim problemem po wgraniu nowszego softu?
Automapa działa bez najmniejszego problemu , natomiast jest kłopot z Tomtomem. Niezaleznie ktora wersje Roma wgram w Tomtom nie działa ekran dotykowy. Nie da sie nic skonfigurowac .
Tomtom działa poprawnie tylko na werji 5 eng i pl .
dzięki


Offline pol17a

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #21 : Styczeń 08, 2012, 11:53:32 »
kolego N.E.M.O, możesz coś poradzić ciągle loading i nic, wgrywałem wszystko co znalezłem do A201 i ciągle to samo, please help me


Offline CoVoX

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
    • Panoramio
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #22 : Grudzień 07, 2013, 23:10:59 »
Witam,

Czy może ktoś posiada oryginalny ROM do Mio A201?
Chodzi mi o wersję R17.3.101.1031.1
Niestety ten o nazwie "ORYGINALNY WM5-WWE-14406" pochodzi z Mediona.
Na forum XDA Developers znalazłem jakiś ROM by ansar, ale po wgraniu, PDA nie uruchamia się.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=718729

Dziękuję i Pozdrawiam
CoVoX


Offline elMInStER

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
  • VIP Level: 3
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #23 : Grudzień 19, 2013, 16:08:24 »
jak przy większości romów ansar'a :P

WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

Offline Grandis

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: [ROMY A201] WM5.0 - WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #24 : Styczeń 03, 2014, 02:04:06 »
Hello,
all Hotfile-links in the first thread with the ROM's are not working.
Could it be possible to repair the links to another provider?

Im searching a ROM for my PNA1500 (Mio A201 or MD967x0) with WM 6 or WM6.5.
I know its old, but I like it.

Thanks and sorry for writing in english, but Im from Germany.
Maik


Offline elMInStER

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
  • VIP Level: 3
Odp: [ROMY A201] WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #25 : Styczeń 04, 2014, 19:02:06 »
I like it too. Links are updated, but to hosting chomikuj .pl, only there i have acount, sorry.

WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

Offline Grandis

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: [ROMY A201] WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #26 : Styczeń 05, 2014, 17:12:52 »
Thanks for updating of the links.
Can you please tell me 2 things:
what is the difference between the
wwe and plk-version?

Is the SDHC-driver for SD-cards >2GB up to 32 GB integrated?



I have no problem with the small fee, its a little bit complicate from Germany.
I hope I will find a solution.

Thanks
Maik

« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2014, 18:10:09 wysłana przez Grandis »

Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: [ROMY A201] WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #27 : Styczeń 05, 2014, 18:08:29 »
The different is a system language Polish vs English.

This patch should work.


Offline Grandis

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: [ROMY A201] WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #28 : Styczeń 05, 2014, 19:41:47 »
Thanks for the information.

I use this driver long time with the original german WM5-version and a 32GB SDHC-card with Navigon MN 7.4.3.793.

Bye
Maik


Offline elMInStER

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
  • VIP Level: 3
Odp: [ROMY A201] WM6.1 - WM6.5
« Odpowiedź #29 : Styczeń 06, 2014, 17:53:17 »
sdhc drivers are integrated in rom if i remember ;)

WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA