Autor Wątek: Milestone łączy się z wifi ale nie ma internetu.  (Przeczytany 1680 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DjMatys

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
  • Sprzęt: Samsung SGS3
Milestone łączy się z wifi ale nie ma internetu.
« : Październik 30, 2010, 10:43:53 »
Witam!
Od kilku dni jestem posiadaczem MM. Mam z nią mały problem. Telefon łączy się z moją siecią wifi w domu ale nie mam dostępu do internetu, nie otwierają się strony,market nie działa itd. Mam router d-link di-524. Dzieje się tak tylko u mnie, ponieważ gdy podłącze się do wifi u sąsiada, wszystko jest ok. Szukałem trochę na ten temat ale nie znalazłem rozwiązania. Póki co jestem jeszcze zielony jeżeli chodzi o robocika więc z góry dziękuję za wszelką pomoc.   :)


PDAclub.pl

Milestone łączy się z wifi ale nie ma internetu.
« : Październik 30, 2010, 10:43:53 »
R E K L A M A:


Offline swistak87

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 345
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Odp: Milestone łączy się z wifi ale nie ma internetu.
« Odpowiedź #1 : Październik 30, 2010, 10:48:57 »
Sprawdź ruter. Może masz wyłączone DHCP albo filtrowanie po MAC'ach?

Pozdrawiam,
Świstak

Offline DjMatys

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
  • Sprzęt: Samsung SGS3
Odp: Milestone łączy się z wifi ale nie ma internetu.
« Odpowiedź #2 : Październik 30, 2010, 10:57:19 »
A mógłbyś mnie pokierować gdzie i jak to sprawdzić (zmienić) na moim routerze?;] Walczyłem z nim ostatnio bo w ogóle net przestał mi działać i wolę się dokładnie dowiedzieć niż coś zepsuć.;]

W ustawieniach routera DHCP jest włączone a z tym filtrowaniem to nie mogę się połapać. ;/

« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2010, 13:52:49 wysłana przez DjMatys »

Offline Brolly666

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 262
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Desire HD, HTC Sensation
Odp: Milestone łączy się z wifi ale nie ma internetu.
« Odpowiedź #3 : Październik 30, 2010, 14:38:39 »
Nie masz na routerze włączonego jakiegoś WDS, albo innego żądania pinu?

Diablo ]I[ And The Heavens Shall Tramble

Offline DjMatys

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
  • Sprzęt: Samsung SGS3
Odp: Milestone łączy się z wifi ale nie ma internetu.
« Odpowiedź #4 : Październik 30, 2010, 15:01:41 »
Odbezpieczyłem sieć...aktualnie nie mam hasła, MM nadal się łączy ale internetu nie ma. :-|

Dziala! Wlasnie pisze z mojego MM.;) Trzeba bylo zaktualizowac firmware routera do wersji 3.13. Dzieki za chec pomocy.;)

« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 20:27:52 wysłana przez DjMatys »