Autor Wątek: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.  (Przeczytany 7307 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline his

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
[ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« : Kwiecień 07, 2013, 00:21:15 »
Witam.

W moim telefonie wyświetlacz od dzisiaj włącza się tylko w pozycji poziomej, co się zepsuło?

Pozdrawiam.


PDAclub.pl

[ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« : Kwiecień 07, 2013, 00:21:15 »
R E K L A M A:


Offline WaFel1985

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
  • VIP Level: 53
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #1 : Kwiecień 07, 2013, 00:30:50 »
taśma?


Offline his

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #2 : Kwiecień 07, 2013, 00:57:52 »
taśma?


A co ma taśma wspólnego z pozycją telefonu?



Offline Paniki

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
  • VIP Level: 3
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #3 : Kwiecień 07, 2013, 01:01:11 »
Jaki rom? Czy nie jest tak ustawiony w opcjach? Pierwsze ekrany (w czasie uruchamiania) jakie są?

Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II

Offline his

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #4 : Kwiecień 07, 2013, 01:15:20 »
Jaki rom? Czy nie jest tak ustawiony w opcjach? Pierwsze ekrany (w czasie uruchamiania) jakie są?


Telefon ma oryginalny soft, do dziś było ok, nic nie zmieniałem w opcjach.


Offline WaFel1985

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
  • VIP Level: 53
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #5 : Kwiecień 07, 2013, 01:27:20 »
Witam.

W moim telefonie wyświetlacz od dzisiaj włącza się tylko w pozycji poziomej, co się zepsuło?

Pozdrawiam.

 włącza sie w pozycji poziomej czyli wnioskuje że w pionowej nie działa wogóle tj.czarny ekran.czy poprostu działa tylko i wyłącznie na poziomym tj. nie zmienia orientacji?no wiesz nie czytam w myślach.jeżeli czarny ekran to taśma ma bardzo wiele wspólnego.jeżeli tylko nie obraca to prawdopodobnie czujnik padł...milestone ma czujnik rotacji? czy rozsuniecie tylko i wyłącznie powoduje rotacje?


Połączone: Kwiecień 07, 2013, 01:28:58
podczas włączania obraz jest normalnie czy w landscape?to wykluczy uszkodzenie softowe...

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2013, 01:28:58 wysłana przez WaFel1985 »

Offline his

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #6 : Kwiecień 07, 2013, 13:00:10 »
Witam.

W moim telefonie wyświetlacz od dzisiaj włącza się tylko w pozycji poziomej, co się zepsuło?

Pozdrawiam.

 włącza sie w pozycji poziomej czyli wnioskuje że w pionowej nie działa wogóle tj.czarny ekran.czy poprostu działa tylko i wyłącznie na poziomym tj. nie zmienia orientacji?no wiesz nie czytam w myślach.jeżeli czarny ekran to taśma ma bardzo wiele wspólnego.jeżeli tylko nie obraca to prawdopodobnie czujnik padł...milestone ma czujnik rotacji? czy rozsuniecie tylko i wyłącznie powoduje rotacje?


Połączone: Kwiecień 07, 2013, 01:28:58
podczas włączania obraz jest normalnie czy w landscape?to wykluczy uszkodzenie softowe...


Już wyjaśniam. Wyświetlacz ww pozycji pionowej jest czarny, po przekręceniu do pozycji poziomej wyświetla a "obraz" jest prawidłowo obrócony czyli w poziomie. Ekran w pozycji poziomej działa zarówno z wysuniętą jak i zamknięta klawiaturą.


Offline WiateR

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
  • VIP Level: 135
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #7 : Kwiecień 07, 2013, 16:57:40 »
Jaki launcher?

Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

Offline his

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #8 : Kwiecień 07, 2013, 18:06:41 »
Przepraszam wszystkich za błędne informacje, ponieważ telefon jest brata i dopiero dzisiaj go mam w dłoniach widzę co się dzieje.

Telefon włącza się z poziomo wyświetlanym ekranem, nie pionuje się.


Offline WaFel1985

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
  • VIP Level: 53
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #9 : Kwiecień 07, 2013, 21:04:40 »
ja bym strzelał że czujnik od wysunięcia klawiatury spajacowal i tel cały czas myśli że jest rozsuniety.ale na odległość,nie widząc objawów mogę sie mylić


Offline his

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #10 : Kwiecień 07, 2013, 21:29:11 »
ja bym strzelał że czujnik od wysunięcia klawiatury spajacowal i tel cały czas myśli że jest rozsuniety.ale na odległość,nie widząc objawów mogę sie mylić


Niestety nie, ponieważ obraz na telefonie obracał się bez wysuwania klawiatury.

Pozdrawiam.


Offline WaFel1985

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
  • VIP Level: 53
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #11 : Kwiecień 07, 2013, 22:02:54 »
ok.ale czy z wysuniętą klawiatura działał tryb portrait? na sprawnym urządzeniu?


Offline his

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #12 : Kwiecień 07, 2013, 22:09:55 »
ok.ale czy z wysuniętą klawiatura działał tryb portrait? na sprawnym urządzeniu?


Czy działał to nie wiem gdyż to jest telefon brata i już go nie mam, będzie znów w środę.
Wiem bo widziałem dziś jak sprawdzałem że po wsunięciu klawiatury telefon po chwili się wygasił jednak po wysunięciu klawiatury znów się ożywia.

Pozdr.


Offline WaFel1985

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
  • VIP Level: 53
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #13 : Kwiecień 07, 2013, 22:20:35 »
no to chyba jednak czujnik jest sprawny.a może by tak format zrobić.kończą mi się pomysły.


Offline his

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #14 : Kwiecień 12, 2013, 20:23:00 »
Jaki rom? Czy nie jest tak ustawiony w opcjach? Pierwsze ekrany (w czasie uruchamiania) jakie są?


Mam znów telefon. Mogę napisać więcej.

Po uruchomieniu jest ekran z niebieskim androidem na desce i pisze cyjanogenmod 9. Telefon nastepnie pokazuje ekran który jest przez około 1 sekundy w pionie a nastepnie obraca do poziomego. Po wykręceniu telefonu z klawiatury telefon dzwoni a ekran jest w pionie.
wersja jadra 2.6.32.9
wersja cyjanogenmod 9.0.0-RC0-umts-scholes-unoficjal
W opcjach ustawiony jest autoobracanie ekranu 0,90,180 stopni.

Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odpowiedź.


Offline Paniki

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
  • VIP Level: 3
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #15 : Kwiecień 12, 2013, 21:21:54 »
No to widocznie coś z czujnikiem. Ustaw sztywno na 90*.

Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II

Offline WiateR

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
  • VIP Level: 135
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #16 : Kwiecień 12, 2013, 23:05:37 »
Albo ROM kiepski.

Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

Offline his

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #17 : Kwiecień 12, 2013, 23:41:39 »
No to widocznie coś z czujnikiem. Ustaw sztywno na 90*.

Czy czujnik jest na płycie telefonu czy na taśmie?
Jak mam ustawić na sztywno? Wyłączyłem opcje autoobracanie ekranu i nadal jest w poziomie.

Jaki rom zainstalować i system? Może to pomoże.


Offline WiateR

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
  • VIP Level: 135
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #18 : Kwiecień 13, 2013, 09:03:07 »
Na początek wrzuć jakiś CM7 albo MIUI v3, bo te działały stabilnie. Jak nie pomoże to na pewno wina sprzętowa.

Połączone: Kwiecień 13, 2013, 09:04:29
PS sprawdź jeszcze jakąś aplikację czy akcelerometr działa poprawnie, jak będzie ok, to coś przy mechanizmie klawiatury.

Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

Offline adamstyu

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #19 : Czerwiec 29, 2013, 14:57:54 »
Witam, czy problem został jakoś rozwiązany??? Posiadam ten sam problem z moją Milestone 2. Telefon działa tylko w poziomie tak jakby coś go blokowało, ponieważ jak odpalam aplikacje która jest tylko w pionie to przełącza się a jak ją zamknę to z powrotem wraca do poziomu. Recorvery też działa normalnie w normalnym trybie. Nie jest to raczej wina taśmy gdyż jak bawie sie i otwieram go i zamykam to nic nie znika........jest cały czas poziom. Gdzie może być ten czujnik otwierania klawiatury????? bo to chyba on blokuje. Rom już zmieniałem i robiłem resety na fabrycznym i na CM7


Offline WaFel1985

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
  • VIP Level: 53
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #20 : Czerwiec 29, 2013, 18:32:43 »
czujnik bedzie zapewne magnetyczny.sadze ze na plycie glownej bedzie i na drugirj czesci jakis maly magnes...


Offline WiateR

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
  • VIP Level: 135
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #21 : Czerwiec 29, 2013, 20:14:07 »
Mam w domu rozebraną milestone to zobaczę

Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

Offline adamstyu

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #22 : Lipiec 02, 2013, 07:34:09 »
Spoko to czekam na jakieś podpowiedzi xd  :E


Offline WiateR

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
  • VIP Level: 135
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #23 : Lipiec 02, 2013, 08:24:14 »
Zapomniałem zupełnie. Napisz mi maila (jest w profilu), to Ci wyślę dokładne fotki.

Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

Offline adamstyu

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #24 : Lipiec 04, 2013, 23:24:32 »
Dzięki pomocy    "WiateR" problem rozwiązoany. Rozebrałem telefon i okazało się że nie miał założonego magnesu na panelu przednim. Znalazłem w innym Panelu i zamontowałem, u mnie działa.
Pozdro :mrgreen:


Offline WaFel1985

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
  • VIP Level: 53
Odp: [ Milestone] Wyświetlacz działa tylko w poziomie.
« Odpowiedź #25 : Lipiec 05, 2013, 18:25:14 »
a nie mowilem :E