PDAclub.pl

Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x => HTC => Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x) => Magician => Wątek zaczęty przez: DeathSnow w Maj 17, 2010, 21:57:26

Tytuł: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: DeathSnow w Maj 17, 2010, 21:57:26
Witam wszystkich
Mam do was małą prośbę czy możecie mi powiedzieć czy można mieć wm 5.1 pl w htc magician inaczej MDA compact qtek s100
Widziałem u kumpla bo też ma magiciana i ma wgrany rom wm6.1 po polsku i ja też chciałbym u siebie wgrać wm 6.1 po polsku na swoim magicianie
proszę o pomoc !!
I jeszcze chciałbym się spytaj jak samemu zrobić taki rom bo chciałbym sam zrobić
a  i mam teraz wgrany rom od cotulli 3.02 wwe o ile pamiętam

Proszę o pomoc
Z góry dzięki
Tytuł: Odp: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: Antej w Maj 17, 2010, 22:16:36
Skoro jedynym wydawca ROM poza wm2003 jest Cotulla (a uzytkownikow tysiace)to odpowiedz sobie sam na pytania: Czy jest wersja wm5.wersja PL i czy łatwo to zrobic samemu?
Tytuł: Odp: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: DeathSnow w Maj 17, 2010, 22:24:39
nie wiem czy jest wm 5.0 pl
ale muj kumpel na swoim magicianie mial wm 6.1 pl
bo jak ja zainstalowalem nakladke spolszczajoco to jak wchodzilem w start to nie mialem nic oprucz dzisiaj ;/
a jak nie mam wm 6.1 pl to chcialbym sam zrobic rom do swojego magiciana po polsku
Tytuł: Odp: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: Daniel1979 w Maj 17, 2010, 22:32:30
czy możecie mi powiedzieć czy można mieć wm 5.1 pl
Widziałem u kumpla bo też ma magiciana i ma wgrany rom wm6.1 po polsku


Przewidziałeś się niestety. Nie ma polskiego systemu na S100. Może być wgrane spolszczenie , lecz każdy Tobie to odradzi. Zamuli system , a przecież obsługa nie jest taka trudna. Angielskiego w szkole nie było? Bo u mnie nie , a jakoś bez problemowo daje rade ;-)
Może widziałeś parę polskich wyrazów w systemie , bo po ustawienu polski w regional settings są w paru miejscach wyrazy w ojczystym języku.

I jeszcze chciałbym się spytaj jak samemu zrobić taki rom bo chciałbym sam zrobić


Raczej dla zwykłego śmiertelnika niewykonalne.

a  i mam teraz wgrany rom od cotulli 3.02 wwe o ile pamiętam


No to polecam zmianę na 3.03 . 3.05 niepolecam ja miałem problemy z ładowaniem. 3.04 nietestowałem. Wszystkie dostępne wersje Cotulli są TUTAJ (http://www.4shared.com/dir/baFjBrPw/MDA_Compact.html).


ps. zawsze niż coś nabazgole Antej już mnie uprzedzi   :ok:
Tytuł: Odp: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: DeathSnow w Maj 17, 2010, 22:49:41
ja wgrywalem 3.5 od Cotulli i u mnie aparat nie chodzil a w tej wersji co mi poleciłes tą 3.03 chodzi aparat?
Tytuł: Odp: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: Daniel1979 w Maj 17, 2010, 22:56:58
Tak. W 3.03 działa aparat.
Tytuł: Odp: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: DeathSnow w Maj 17, 2010, 23:01:12
dzięki za pomoc zaraz bende wgrywac ten rom co mi poleciłeś
i jak moge sie spytac jak sie zdobywa range tutaj


Połączone: Maj 17, 2010, 23:05:36
a jak bym chcial zainstalowac nakladke spolszczająco to jaką bys mi polecal
Tytuł: Odp: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: Antej w Maj 17, 2010, 23:07:26
pewnie widzial Charmer myslac ze to Magician.
Mialem oba jednoczesnie, sprzedalem Magician mimo ze wydajniejszy to dobijalo mnie ciagłe rozladowywanie aku, a tak Charmer lezy naladowany z kompletnym ROM i nic nie musze w nim robic
Tytuł: Odp: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: DeathSnow w Maj 17, 2010, 23:09:56
a wlasnie z baterio mam taki problem mimo ze mam naladowano baterie to mi wyskakuje okienko ze mam slabo baterie nawet kiedy jest podlonczony i nie wiem o co z tym chodzi
Tytuł: Odp: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: saknis w Maj 18, 2010, 14:21:52
Może mosz słabo baterio już, trzebo bydzie wymienić chybo.
Tytuł: Odp: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: Daniel1979 w Maj 18, 2010, 22:19:25
spam

No , skoro naładowano ta bateryja je słabo to chyba mosz racje saknis , bydzie do wymolo.
Tytuł: Odp: Windows mobile 6.1 pl do magiciana
Wiadomość wysłana przez: re_ w Maj 19, 2010, 12:51:22
DeathSnow, czlowieku, XXI wiek a Ty pisac nie potrafisz w swoim jezyku. "Muj", "slabo baterie" "podlonczony", "spolszczajonco", "bende" i nie uzywasz znaku zapytania konczac pytanie. Na co Ci nakladka spolszczajaca skoro polskiego nie potrafisz? Napisano Ci juz wczesniej, ze taka nakladke odradzaja(i slusznie bo nie ma najmniejszego sensu tego instalowac) a Ty dalej swoje.
Z bateria pewnie wyskakuje Ci informacja, ze masz backup battery rozladowana czyli ta mala bateryjka na pl. glownej jest do wymiany.
Co do reszty, nie widze sensu by Ci odpowiadac, Ty nie masz za grosz szacunku do nas, bo nawet nie chce Ci sie zadac trudu by napisac posta poprawnym jezykiem, juz nie wspominam o poszukaniu czegos na forum.