PDAclub.pl

Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x => HTC => Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x) => Magician => Wątek zaczęty przez: *Pablo w Marzec 07, 2010, 00:49:56

Tytuł: Uszkodzony bootloader?
Wiadomość wysłana przez: *Pablo w Marzec 07, 2010, 00:49:56
Witajcie
Uwaliłem Magiciana.....
Po rozłączeniu kabla w czasie zmiany romu każdy reset powoduje wejście w botloader. Sprzęt startuje poprawnie, system się ładuje, przy instalacji dodatków po pierwszym resecie wyskakuje botloader i pomaga zdjęcie klapki. Przy wgraniu romu jest okno z informacją o wersjach room, reset i stoi bezczynnie.
Jest sposób na podmianę bootloadera, wgranie romu z karty lub inny sposób na reanimację pda?
Podobno Magician tak łatwo nie umiera więc proszę o pomoc.
Pamiętam że bodajże rom 2.3 posiadał ciekawy sposób instalacji jakby "nakładka".....
Pomożecie?
Tytuł: Odp: Uszkodzony bootloader?
Wiadomość wysłana przez: ornitolog w Marzec 07, 2010, 14:25:02
Nie chce mi się teraz szukać, ale w tym dziale była instrukcja jak wgrać ROM z karty. Sam kiedyś tak wgrywałem i wszystko elegancko działało, więc poszukaj wątku i daj znać czy coś to dało :wink:
Tytuł: Odp: Uszkodzony bootloader?
Wiadomość wysłana przez: *Pablo w Marzec 07, 2010, 14:31:10
Kidy grzebałem pół nocy i wiele odnośników do forum jest nieaktywnych :S
Tytuł: Odp: Uszkodzony bootloader?
Wiadomość wysłana przez: ornitolog w Marzec 07, 2010, 15:45:10
http://pdaclub.pl/forum/magician/(mda-compact)-upgrade-na-bigstorage-rom-(wzrasta-pamiec)/ (http://pdaclub.pl/forum/magician/(mda-compact)-upgrade-na-bigstorage-rom-(wzrasta-pamiec)/) w pierwszym poście masz wszystko opisane, teraz tylko musisz zdobyć tamte pliki, najlepiej popytaj ludzi z tamtego wątku, może ktoś ma na dysku
Tytuł: Odp: Uszkodzony bootloader?
Wiadomość wysłana przez: marcin.25 w Czerwiec 10, 2010, 14:16:24
udało się co z tym zrobić? mam ten sam problem. Jakie pliki muszą być na karcie aby sprubować zastartować rom z karty sd?
Tytuł: Odp: Uszkodzony bootloader?
Wiadomość wysłana przez: *Pablo w Czerwiec 11, 2010, 21:39:00
w pierwszym poście masz wszystko opisane

Problem polega na tym, że żeby zczytać rom trzeba zresetować sprzęt i kółko się zamyka.