Autor Wątek: Pytanie (qtek s110)  (Przeczytany 3471 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kozasa

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: qtek s110
Pytanie (qtek s110)
« : Lipiec 29, 2010, 17:57:38 »
Kupiłem qtek s110 i mam problem, nie wiem jak używać go jako telefonu, czyli dzwonic czy pisać sms'y.
Wkładam karte, wpisuję pin i co dalej ?!
Gdy chce do Siebię zadzwonić, słyszę "abonent czasowo niedostępny"


Komentarz Administratora warn - temat niezgodny z regulaminem (marcinl)

« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 06:57:59 wysłana przez marcinl »
Jestem w tym zielony :(

PDAclub.pl

Pytanie (qtek s110)
« : Lipiec 29, 2010, 17:57:38 »
R E K L A M A:


Offline re_

  • Redaktor
  • *****
  • Wiadomości: 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
  • VIP Level: 71
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #1 : Lipiec 29, 2010, 21:43:28 »
No bez przesady...


Offline Kozasa

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: qtek s110
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #2 : Lipiec 29, 2010, 22:45:27 »
jeżeli już napisałeś tego posta, to mogłeś mi chociaż pomóc...Wiem, pytanie banalne, ale, nie dla kogoś, mający pierwszy kontakt, z systemem operacyjnym a do tego po fransusku -,-

Jestem w tym zielony :(

Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8722
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Huawei P20 Pro
  • VIP Level: 118
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #3 : Lipiec 29, 2010, 22:50:25 »
Ale czego się spodziewasz dzwoniąc sam do siebie? I popraw temat na taki, który mówi coś o problemie.

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4+Są: Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 Pro

Offline Kozasa

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: qtek s110
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #4 : Lipiec 29, 2010, 22:55:01 »
dzwoniąc do siebie, chodziło mi, że z innego telefonu...

Jestem w tym zielony :(

Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8722
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Huawei P20 Pro
  • VIP Level: 118
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #5 : Lipiec 29, 2010, 22:57:55 »
Jeśli nie ma simlocka to powinno działać. Spróbuj zrobić Hard Reset, zmień sobie ROM. Poczytaj na spokojnie ten dział i inne HTC (np. FAQ Kaisera) i wszystko Ci się rozjaśni :)

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4+Są: Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 Pro

Offline Kozasa

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: qtek s110
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #6 : Lipiec 29, 2010, 23:00:43 »
jak zrobic hard reset?

Jestem w tym zielony :(

Offline re_

  • Redaktor
  • *****
  • Wiadomości: 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
  • VIP Level: 71
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #7 : Lipiec 30, 2010, 01:06:32 »
JEST NAPISANE, poszukaj, nikt nie bedzie pisac 100 razy tego samego. Wszystko jest tu na forum, jak sie nie chce szukac i jest sie leniwym, to co sie dziwic. Jesli masz system 2003SE to po prostu wyjmij na dluzsza chwile baterie...  zmien tez koniecznie ROM na angielski.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 01:08:06 wysłana przez re_ »

Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #8 : Lipiec 30, 2010, 10:09:26 »
otwieram na prośbę


Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #9 : Lipiec 30, 2010, 10:25:46 »
  zmien tez koniecznie ROM na angielski.


Wiele osób będzie wdzięcznych jak dodasz link do ROM ENG na s110.  :evil:
To co znalazłem po dwóch dniach grzebania w google to wersja holenderska ( DT_WWE_DutchRetail)
i nie wydaje mi się aby był tam ENG.
Chyba że jesteś w stanie zapewnić wszystkich że wersje s100/s110 mają wymienny ROM.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 10:29:17 wysłana przez Antej »

don.kamillo

  • Gość
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #10 : Lipiec 30, 2010, 11:59:07 »
Przecież może być któryś od Cotulli. Są po angielsku, w dodatku WM 6.1.


Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #11 : Lipiec 30, 2010, 12:00:49 »
Przecież może być któryś od Cotulli. Są po angielsku, w dodatku WM 6.1.


Nie każdemu odpowiada ta edycja, poza tym ciężko wtedy wrócić do oryginału bo po prostu go nie ma w sieci.

Dobrze że ten Dutch ma Radio 1.12. bez tego to już w ogóle byłyby zabawy żeby robić flash do Cotulla.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 12:05:20 wysłana przez Antej »

don.kamillo

  • Gość
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #12 : Lipiec 30, 2010, 12:08:37 »
Wiem, że nie ma, bo sam szukałem :) Chciałem zobaczyć z czym się to jadało kiedys.
Ale dla kolegi to chyba jedyne wyjście...


Offline Kozasa

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: qtek s110
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #13 : Lipiec 30, 2010, 14:47:35 »
A wkąńcu w qtek s110, aby możn było go używać nie jako palmntopa a jako telefon, trzeba uruchomić jakąś aplikacje, albo pozmieniać coś w ustawieniach? czy wystarczy zwykłe włożenie karty SIM? Bo gdy wkładam karte SIM, wpisuje pin i tak jak by nie było sim, nie można nigdzie zadzwonić, nikt nie może zadzwonić do mnie ;( to samo z sms

Jestem w tym zielony :(

Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
[s110] problem z uruchomieniem GSM
« Odpowiedź #14 : Lipiec 30, 2010, 14:53:51 »
wkąńcu


Chłopcze, z taką ortografią weź się walnij w głowę tym Qtek albo odłóż go na pół roku i zabierz za naukę języka.
Popraw tytuł tematu.

Skoro prosi o PIN tzn że jest w trybie GSM.
Skoro nie działa to sprawdź z inną kartą, sprawdź czy ma automatyczne wyszukiwanie sieci.

Dociśnij lekko osłonę aparatu (może antena nie styka).

Swoją drogą, zapomniałem już jak się objawia simlock w tych modelach.


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #15 : Lipiec 30, 2010, 15:38:47 »
może opowiedz co dalej się dzieje jak wpiszesz ten pin, co masz na ekranie?


Offline re_

  • Redaktor
  • *****
  • Wiadomości: 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
  • VIP Level: 71
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #16 : Lipiec 30, 2010, 17:40:45 »
Kolego Antej, mialem dokladnie na mysli ktorys z romow Cotulli, wspomnianych przez kolege don.kamillo. No chyba, ze lepiej miec Qteka na francuskim czy holenderskim, ja osobiscie wolalbym by sprzet gadal do mnie w nieco zrozumialszym jezyku.


Offline Ham3r

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
  • HTC Wizard
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #17 : Lipiec 30, 2010, 17:44:36 »
Ponadto wspomnę, że wyjdzie od Cotulli przy współpracy ze mną ROM w naszym ojczystym języku, więc czemu nie Cotulli?


Offline Kozasa

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: qtek s110
Odp: [s110] problem z uruchomieniem GSM
« Odpowiedź #18 : Lipiec 30, 2010, 18:59:32 »
wkąńcu


Chłopcze, z taką ortografią weź się walnij w głowę tym Qtek albo odłóż go na pół roku i zabierz za naukę języka.
Popraw tytuł tematu.

Skoro prosi o PIN tzn że jest w trybie GSM.
Skoro nie działa to sprawdź z inną kartą, sprawdź czy ma automatyczne wyszukiwanie sieci.

Dociśnij lekko osłonę aparatu (może antena nie styka).

Swoją drogą, zapomniałem już jak się objawia simlock w tych modelach.

jeden błąd każdemu może się zdarzyć, nie życzę sobię byś Ty mówił do mnie chłopcze, bo nie jestem, ani twoim kolegą, ani dzieckiem...

A co do Kapitana Pazura

Po wpisaniu pinu włącza się pulpit, i tak jak pokazuję zasięg, jest albo wykrzyknik, albo "x"

« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 19:19:20 wysłana przez Kozasa »
Jestem w tym zielony :(

Offline re_

  • Redaktor
  • *****
  • Wiadomości: 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
  • VIP Level: 71
Odp: [s110] problem z uruchomieniem GSM
« Odpowiedź #19 : Lipiec 30, 2010, 19:26:47 »

jeden błąd każdemu może się zdarzyć (...)


 (...)pokazuję(...)

Widac jeden na post (pomijajac "twoim" pisane mala litera):P

Najwyrazniej sprzet z simlockiem. Dzwonic sie nie da? -> oczywiscie mam na mysli dzwonienie nie do siebie. Ale to na 99% simlock.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 19:30:31 wysłana przez re_ »

Offline Kozasa

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: qtek s110
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #20 : Lipiec 30, 2010, 19:52:25 »
Często nie piszę polskich znaków

Jestem w tym zielony :(

Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #21 : Lipiec 30, 2010, 19:59:15 »
gdyby sprzęt był z simlokiem chyba nie powinno być pytania o pin...


Offline ajed

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
  • VIP Level: 1166
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #22 : Lipiec 30, 2010, 21:24:53 »
gdyby sprzęt był z simlokiem chyba nie powinno być pytania o pin...


Może być. Niektóre simlocki ograniczały się do niemożności zalogowania się w "obcej" sieci.


Offline re_

  • Redaktor
  • *****
  • Wiadomości: 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
  • VIP Level: 71
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #23 : Lipiec 30, 2010, 22:30:11 »
Jest tez mozliwosc, ze skoro przyjmuje PIN to moze byc uwalone radio- albo softwareowo lub harwareowo. Proponowalbym koledze aby zaczal od zmiany ROM. Wowczas bedziemy myslec co dalej.


don.kamillo

  • Gość
Odp: Pytanie (qtek s110)
« Odpowiedź #24 : Lipiec 30, 2010, 22:52:08 »
Tak dla uściślenia: kupowałeś z allegro od usera Arso?

Zainstaluj ten rom od Cotulli, skoro na tym Ci nie działa. Wykluczysz możliwość uwalenia softowego ;)