Autor Wątek: Pomocy j. Polski QTEK S110  (Przeczytany 2643 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline snajpi222

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • [3.03 WWE] WM6,1 HTCMAG_ROM_WWE_O3 by Cotulla ROM
  • Sprzęt: Qtek s110
Pomocy j. Polski QTEK S110
« : Lipiec 10, 2010, 12:49:38 »
Na początek witam wszystkich serdecznie ;)

Zostałem niedawno posiadaczem QTEK S110 (MS Windows Mobile 2003 SE Pocket PC, 128mb) niestety jest on w języku francuskim zakupiony od Arso z Allegro.

I tu moje pytanie do was jak go spolszczyć skoro marchewki każdy mi odradza ponoć można wgrać do niego wm6.1 WWE od Cotulla ale czy wszytko będzie chodzić płynnie i po polsku mi najbardziej zależy na spolszczeniu tego pda wybaczcie za niewiedze ale to mój pierwszy pda

1. jak go spolszczyć ?
2. co to jest rom radio itd chętnie poczytam lekturę ?
3. jak poprawić a by bateria trzymała dłużej w końcu używam go jako telefon i pomoc w ściąganiu na kolokwiach dzięki temu ze czyta pliki tekstowe ?

« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2010, 13:47:43 wysłana przez snajpi222 »
Nigdy sie nie podawaj Walcz masz swoją twarz tyle dostaniesz ile dasz W porządku z własnym sumieniem ;)

PDAclub.pl

Pomocy j. Polski QTEK S110
« : Lipiec 10, 2010, 12:49:38 »
R E K L A M A:


Offline Ham3r

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
  • HTC Wizard
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #1 : Lipiec 10, 2010, 13:59:55 »
Na spolszczenie musisz poczekać. Przynajmniej wakacje..

PS. nie dubluj postów

« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2010, 14:05:19 wysłana przez Ham3r »

Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #2 : Lipiec 10, 2010, 14:08:54 »
Zrobisz je na obie wersje s100/s110?


Offline Ham3r

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
  • HTC Wizard
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #3 : Lipiec 10, 2010, 14:16:05 »
Jeżeli będzie bazować na O4, to ruszy na obu.


Offline snajpi222

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • [3.03 WWE] WM6,1 HTCMAG_ROM_WWE_O3 by Cotulla ROM
  • Sprzęt: Qtek s110
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #4 : Lipiec 10, 2010, 14:57:33 »
Dziękuje serdecznie za informacje szkoda ze niema polskiego a może mi ktoś wskazać lekturę co to jest 'bazować na 04' jestem kompletnie zielony szukam i czytam. widzę ze jest kilka romów jakieś radia i ze zamiast tego wm2003 mogę mieć wm6.1 jest tego dość dużo do czytania ale nie ma nic konkretnego wybaczcie mi ale nie orientuje się co to jest rom, radio itd

1. Proszę o lekturę chciałbym poszerzyć swoja wiedzę w tym temacie
2. Jeśli nie ma wersji językowej po Polsku to z chęcią Angielski wgram lepszy i bardziej czytelny niż Francuzki
3. Czy są jakieś wady w wm6.1 który chciałbym wgrać jak wspomniałem tego pda używam głownie jako telefon wiec zależy mi na połączeniach smsach (nie korzystam z mmsów ) zasięgu i długości trzymania baterii, jak i również chciałbym wykorzystać jego funkcje jako pda głownie czytanie plików tekstowych, słuchanie muzyki, używanie auto mapy mobilnej czy w ostateczności użycia go jako dostęp do przeglądarki internetowej gprs tam gdzie nie ma komputera z internetem, grac i oglądać filmów nie zamierzam od tego mam wolny czas i komputer w domu

Nigdy sie nie podawaj Walcz masz swoją twarz tyle dostaniesz ile dasz W porządku z własnym sumieniem ;)

Offline Ham3r

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
  • HTC Wizard
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #5 : Lipiec 10, 2010, 14:59:53 »
1. Lektury nie ma o spolszczaniu romu cotulli.
2. http://cotulla.pp.ru/Magician5.html lub http://cotulla.pp.ru/
3. Nie działa kamera i dioda notyfikacji.

Update:

Instalacja:
*Musisz mieć zainstalowane radio 1.12, jeżeli nie, zainstaluj je najpierw,
 *Pobierz archiwum
*Wypakuj pliki
*Wejdź w tryb bootloadera w urządzeniu (Naciśnij POWER + KAMERA + RESET, zobaczysz na górze Serial/USB i 1.0X na dole)
*Podłącz poprzez USB do PCta,
*Uruchom Update.exe
*Postępuj wg. instrukcji w programie.
*Na koniec zobaczysz na ekranie urządzenia: "100% Upgrade OS Image Complete".
*Po wgraniu zrób reset.
*Nie dotykaj urządzenią, czekaj, gdy pojawi się ekran powitalny.
*Dotknij ekranu, skalibruj i zacznij używać urządzenia.
NOTATKA: Jest to jedna jedyna prawidłowa instrukcja wgrywania mojego romu do urządzenia.
w innym wypadku twoje urządzenie może nie bootować, więc możesz mieć cegłę. bądź pewny, przed zrobieniem czegoś źle!

« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2010, 15:08:46 wysłana przez Ham3r »

Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #6 : Lipiec 10, 2010, 16:25:29 »


Offline snajpi222

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • [3.03 WWE] WM6,1 HTCMAG_ROM_WWE_O3 by Cotulla ROM
  • Sprzęt: Qtek s110
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #7 : Lipiec 10, 2010, 18:16:13 »
Więc tak z tego jak zglebiłem temat najpierw muszę wgrać HardSPL a by hakować SPL
2. potem muszę wgrać radio rom
3. i rom w wesji 1.2
a na końcu zrobić to co mi podał HAM3R za co mu dziękuje ;)

Dobrze myślę ? niech ktoś mnie poprawi jeśli coś pomyliłem A może jest instrukcja od a do z jak tego dokonać ?

« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2010, 18:27:59 wysłana przez snajpi222 »
Nigdy sie nie podawaj Walcz masz swoją twarz tyle dostaniesz ile dasz W porządku z własnym sumieniem ;)

Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #8 : Lipiec 10, 2010, 19:03:27 »
spokojnie,  w Magician nie ma potrzeby HardSPL, wystarczy MaUpgradeUt_noID.exe w paczce do flashowania.

Poczytaj na spokojnie to co jest w dziale Magician na pdaclub, zwłaszcza podklejone tematy.
Ochłoń trochę i dopiero potem flashuj. Inaczej skończy się to na setnym temacie z cyklu: pomocy uwaliłem PDA.


Offline snajpi222

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • [3.03 WWE] WM6,1 HTCMAG_ROM_WWE_O3 by Cotulla ROM
  • Sprzęt: Qtek s110
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #9 : Lipiec 11, 2010, 09:38:36 »
Jestem spokojny siedzę od rana i czytam  :O~

A jak to jest z tą diodą notyfikacji jest jakiś program do tego? Bardzo polubiłem to mruganie a kamera czy aparat, nigdy nie byłem zwolennikiem aparatu cyfrowego w urządzeniach mobilnych nic nie zastąpi lustrzanki cyfrowej ;)

Pytanie 2 wiem ze pewnie lamerskie ale kto pytanie bladzi a wole być pewny ten wątek [urlh]ttp://pdaclub.pl/forum/magician/%28mda-compact%29-upgrade-na-bigstorage-rom-%28wzrasta-pamiec%29/[/url] i ten [urlh]ttp://pdaclub.pl/forum/magician/wm-6-1-na-magician%27a/[/url] dotyczą mojego telefonu i flaszowania ?

Nigdy sie nie podawaj Walcz masz swoją twarz tyle dostaniesz ile dasz W porządku z własnym sumieniem ;)

Offline Ham3r

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
  • HTC Wizard
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #10 : Lipiec 11, 2010, 13:04:33 »
Właśnie problemem jest, że ta dioda ciągle tylko mryga na zielono.
(no i na niebiesko, gdy jest wł. BT).

Słuchaj, jak masz radio 1.12, to po prostu robisz co napisałem, gdy wgrywasz ROMy cotulli.
Oczywiście naładuj baterię, proces wgrywania jest strasznie długi.


Offline snajpi222

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • [3.03 WWE] WM6,1 HTCMAG_ROM_WWE_O3 by Cotulla ROM
  • Sprzęt: Qtek s110
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #11 : Lipiec 11, 2010, 20:53:04 »
Napisze tak i myślę ze czas na nowy temat naszej dyskusji, o tuż Instalacja:
*Musisz mieć zainstalowane radio 1.12, jeżeli nie, zainstaluj je najpierw, i tu jest myk co to jest radio jakie są rodzaje bo widze ze jest dużo, więc gdzie znajdę najlepszą wersje romu i radia, jak to się wgrywa (rom, radio) ? i jak się sprawdza wybaczcie ale nie czytelny jest dla mnie ten francuzki ?  *Pobierz archiwum i tu następne które ??? jest kilka plików i jak widzę na stronie kilka rodzaj jest tu gdzieś sonda głosowanie które najlepsze ? zrozumcie mnie za nim przystąpię do działania cichłabym dobrać wszytko do siebie jak najlepsze działanie, wgrać od nowa zagłębiając tutaj u was wiedzę  co jest najlepsze ??? bo np rom moge miec 13. a radio 12. i gdzie tu logika ?

Nigdy sie nie podawaj Walcz masz swoją twarz tyle dostaniesz ile dasz W porządku z własnym sumieniem ;)

Offline Ham3r

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
  • HTC Wizard
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #12 : Lipiec 28, 2010, 15:17:33 »
Jest problem, prawdopodobnie potrzebuję wersji z 128 MB ramu. tzn. będzie raczej problem z jakimkolwiek mocno zmodyfikowanym romem dla 64 MB.

Jeszcze tego nie potwierdzam, ale prawdopodobnie tak będzie.


Offline snajpi222

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • [3.03 WWE] WM6,1 HTCMAG_ROM_WWE_O3 by Cotulla ROM
  • Sprzęt: Qtek s110
Odp: Pomocy j. Polski QTEK S110
« Odpowiedź #13 : Lipiec 29, 2010, 12:51:00 »
Ja tez tak myślę ze bsrom powinny być dwie wersje 64 i 128
A jak prace nad naszym ojczystym Polskim Językiem ???

Nigdy sie nie podawaj Walcz masz swoją twarz tyle dostaniesz ile dasz W porządku z własnym sumieniem ;)