PDAclub.pl

Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x => HTC => Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x) => Magician => Wątek zaczęty przez: Kozasa w Lipiec 29, 2010, 17:57:38

Tytuł: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: Kozasa w Lipiec 29, 2010, 17:57:38
Kupiłem qtek s110 i mam problem, nie wiem jak używać go jako telefonu, czyli dzwonic czy pisać sms'y.
Wkładam karte, wpisuję pin i co dalej ?!
Gdy chce do Siebię zadzwonić, słyszę "abonent czasowo niedostępny"


Komentarz Administratora warn - temat niezgodny z regulaminem (marcinl)
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: re_ w Lipiec 29, 2010, 21:43:28
No bez przesady...
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: Kozasa w Lipiec 29, 2010, 22:45:27
jeżeli już napisałeś tego posta, to mogłeś mi chociaż pomóc...Wiem, pytanie banalne, ale, nie dla kogoś, mający pierwszy kontakt, z systemem operacyjnym a do tego po fransusku -,-
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: tomaszkap w Lipiec 29, 2010, 22:50:25
Ale czego się spodziewasz dzwoniąc sam do siebie? I popraw temat na taki, który mówi coś o problemie.
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: Kozasa w Lipiec 29, 2010, 22:55:01
dzwoniąc do siebie, chodziło mi, że z innego telefonu...
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: tomaszkap w Lipiec 29, 2010, 22:57:55
Jeśli nie ma simlocka to powinno działać. Spróbuj zrobić Hard Reset, zmień sobie ROM. Poczytaj na spokojnie ten dział i inne HTC (np. FAQ Kaisera) i wszystko Ci się rozjaśni :)
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: Kozasa w Lipiec 29, 2010, 23:00:43
jak zrobic hard reset?
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: re_ w Lipiec 30, 2010, 01:06:32
JEST NAPISANE, poszukaj, nikt nie bedzie pisac 100 razy tego samego. Wszystko jest tu na forum, jak sie nie chce szukac i jest sie leniwym, to co sie dziwic. Jesli masz system 2003SE to po prostu wyjmij na dluzsza chwile baterie...  zmien tez koniecznie ROM na angielski.
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: marcinl w Lipiec 30, 2010, 10:09:26
otwieram na prośbę
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: Antej w Lipiec 30, 2010, 10:25:46
  zmien tez koniecznie ROM na angielski.


Wiele osób będzie wdzięcznych jak dodasz link do ROM ENG na s110.  :evil:
To co znalazłem po dwóch dniach grzebania w google to wersja holenderska ( DT_WWE_DutchRetail)
i nie wydaje mi się aby był tam ENG.
Chyba że jesteś w stanie zapewnić wszystkich że wersje s100/s110 mają wymienny ROM.
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: don.kamillo w Lipiec 30, 2010, 11:59:07
Przecież może być któryś od Cotulli. Są po angielsku, w dodatku WM 6.1.
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: Antej w Lipiec 30, 2010, 12:00:49
Przecież może być któryś od Cotulli. Są po angielsku, w dodatku WM 6.1.


Nie każdemu odpowiada ta edycja, poza tym ciężko wtedy wrócić do oryginału bo po prostu go nie ma w sieci.

Dobrze że ten Dutch ma Radio 1.12. bez tego to już w ogóle byłyby zabawy żeby robić flash do Cotulla.
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: don.kamillo w Lipiec 30, 2010, 12:08:37
Wiem, że nie ma, bo sam szukałem :) Chciałem zobaczyć z czym się to jadało kiedys.
Ale dla kolegi to chyba jedyne wyjście...
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: Kozasa w Lipiec 30, 2010, 14:47:35
A wkąńcu w qtek s110, aby możn było go używać nie jako palmntopa a jako telefon, trzeba uruchomić jakąś aplikacje, albo pozmieniać coś w ustawieniach? czy wystarczy zwykłe włożenie karty SIM? Bo gdy wkładam karte SIM, wpisuje pin i tak jak by nie było sim, nie można nigdzie zadzwonić, nikt nie może zadzwonić do mnie ;( to samo z sms
Tytuł: [s110] problem z uruchomieniem GSM
Wiadomość wysłana przez: Antej w Lipiec 30, 2010, 14:53:51
wkąńcu


Chłopcze, z taką ortografią weź się walnij w głowę tym Qtek albo odłóż go na pół roku i zabierz za naukę języka.
Popraw tytuł tematu.

Skoro prosi o PIN tzn że jest w trybie GSM.
Skoro nie działa to sprawdź z inną kartą, sprawdź czy ma automatyczne wyszukiwanie sieci.

Dociśnij lekko osłonę aparatu (może antena nie styka).

Swoją drogą, zapomniałem już jak się objawia simlock w tych modelach.
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: Kapitan Pazur w Lipiec 30, 2010, 15:38:47
może opowiedz co dalej się dzieje jak wpiszesz ten pin, co masz na ekranie?
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: re_ w Lipiec 30, 2010, 17:40:45
Kolego Antej, mialem dokladnie na mysli ktorys z romow Cotulli, wspomnianych przez kolege don.kamillo. No chyba, ze lepiej miec Qteka na francuskim czy holenderskim, ja osobiscie wolalbym by sprzet gadal do mnie w nieco zrozumialszym jezyku.
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: Ham3r w Lipiec 30, 2010, 17:44:36
Ponadto wspomnę, że wyjdzie od Cotulli przy współpracy ze mną ROM w naszym ojczystym języku, więc czemu nie Cotulli?
Tytuł: Odp: [s110] problem z uruchomieniem GSM
Wiadomość wysłana przez: Kozasa w Lipiec 30, 2010, 18:59:32
wkąńcu


Chłopcze, z taką ortografią weź się walnij w głowę tym Qtek albo odłóż go na pół roku i zabierz za naukę języka.
Popraw tytuł tematu.

Skoro prosi o PIN tzn że jest w trybie GSM.
Skoro nie działa to sprawdź z inną kartą, sprawdź czy ma automatyczne wyszukiwanie sieci.

Dociśnij lekko osłonę aparatu (może antena nie styka).

Swoją drogą, zapomniałem już jak się objawia simlock w tych modelach.

jeden błąd każdemu może się zdarzyć, nie życzę sobię byś Ty mówił do mnie chłopcze, bo nie jestem, ani twoim kolegą, ani dzieckiem...

A co do Kapitana Pazura

Po wpisaniu pinu włącza się pulpit, i tak jak pokazuję zasięg, jest albo wykrzyknik, albo "x"
Tytuł: Odp: [s110] problem z uruchomieniem GSM
Wiadomość wysłana przez: re_ w Lipiec 30, 2010, 19:26:47

jeden błąd każdemu może się zdarzyć (...)


 (...)pokazuję(...)

Widac jeden na post (pomijajac "twoim" pisane mala litera):P

Najwyrazniej sprzet z simlockiem. Dzwonic sie nie da? -> oczywiscie mam na mysli dzwonienie nie do siebie. Ale to na 99% simlock.
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: Kozasa w Lipiec 30, 2010, 19:52:25
Często nie piszę polskich znaków
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: Kapitan Pazur w Lipiec 30, 2010, 19:59:15
gdyby sprzęt był z simlokiem chyba nie powinno być pytania o pin...
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: ajed w Lipiec 30, 2010, 21:24:53
gdyby sprzęt był z simlokiem chyba nie powinno być pytania o pin...


Może być. Niektóre simlocki ograniczały się do niemożności zalogowania się w "obcej" sieci.
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: re_ w Lipiec 30, 2010, 22:30:11
Jest tez mozliwosc, ze skoro przyjmuje PIN to moze byc uwalone radio- albo softwareowo lub harwareowo. Proponowalbym koledze aby zaczal od zmiany ROM. Wowczas bedziemy myslec co dalej.
Tytuł: Odp: Pytanie (qtek s110)
Wiadomość wysłana przez: don.kamillo w Lipiec 30, 2010, 22:52:08
Tak dla uściślenia: kupowałeś z allegro od usera Arso?

Zainstaluj ten rom od Cotulli, skoro na tym Ci nie działa. Wykluczysz możliwość uwalenia softowego ;)