Autor Wątek: MDA Compact pm10a Zawiesza się  (Przeczytany 1796 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline swirus221

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
MDA Compact pm10a Zawiesza się
« : Czerwiec 09, 2010, 17:52:48 »
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem ww sprzętu i mam z nim problem. Otóż po tym jak wcisnę na chwilę przycisk zasilania sprzęt się wiesza. Nie działa żaden klawisz ani ekran. Również po dłuższym nic nierobieniu nie reaguje. Niestety nie mam instrukcji a znaleziona w necie po angielsku nic nie mówi o takim zachowaniu. Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy?


PDAclub.pl

MDA Compact pm10a Zawiesza się
« : Czerwiec 09, 2010, 17:52:48 »
R E K L A M A:


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #1 : Czerwiec 09, 2010, 17:54:58 »
standardowo:
1. soft reset

jak nie pomoże:
2. hard reset


Offline swirus221

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #2 : Czerwiec 09, 2010, 18:08:17 »
Niestety nie pomogło


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #3 : Czerwiec 09, 2010, 18:09:55 »
hard reset nie pomógł?


Offline swirus221

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #4 : Czerwiec 09, 2010, 18:14:22 »
Ani soft reset ani hard.
Wygląda to jakby po naciśnięciu przycisku zasilania lub po pewnym czasie blokował się ekran i przyciski ale ni jak nie idzie to odblokować.


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #5 : Czerwiec 09, 2010, 18:15:58 »
pewnie jakieś zwarcie lub coś się obluzowało
jeśli wgranie innego romu tez nic nie da to tylko serwis - w naszym dziale serwisowanie ogłasza się wiele osób/firm


Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #6 : Czerwiec 09, 2010, 18:17:25 »
Jaki ROM? Niektore wydania Cotulla maja ten problem.


Offline swirus221

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #7 : Czerwiec 09, 2010, 18:26:34 »
W Device Information w ROM Version jest 1.12.00 WWE. Jeśli to nie to to jak mam sprawdzić wersję ROMu?

[Edit]
Jeśli jest to wina romu prosiłbym o linka do instrukcji jak wgrać nowy oraz do romu, który najlepiej wgrać. Z góry dzięki.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2010, 22:20:21 wysłana przez swirus221 »

Offline gotenks

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #8 : Czerwiec 23, 2010, 21:56:07 »
Mam podobny efekt na ROM'ie 6.5 Cotulli (WWE 05 chyba) . Wg mnie jest to problem z wybudzaniem ze stanu uśpienia karty SD. Jak wyjmę kartę nie ma najmniejszych problemów z zawieszaniem. Jak włożę kartę - często są - telefon z reguły (ale nie zawsze) zwisa. Czasami pomaga wyjęcie i ponowne włożenie karty, czasami tylko SR.


Offline re_

  • Redaktor
  • *****
  • Wiadomości: 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
  • VIP Level: 71
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #9 : Czerwiec 23, 2010, 22:43:50 »
A probowaliscie przestawic oszczedzanie zasilania dla karty pamieci? Bo moze tu tkwic problem. Mozna to zmienic za pomoca Advanced Configuration Tool. Nie wiem czy to cos da, tylko gdybam.


Offline gotenks

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #10 : Czerwiec 26, 2010, 16:40:31 »
Poddałem się :(

Dzisiaj przywróciłem oryginalny ROM Ery, który mój Magician miał w  momencie kupna.
Chodzi bezbłędnie ..., ale to niestety WM2003 ....


Offline Ham3r

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
  • HTC Wizard
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #11 : Czerwiec 26, 2010, 18:07:45 »
Może wyłącz reinit SD? może pomoże..

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\CotullaCode\SD]
"EnableSDReinit"=dword:00000000


Offline gotenks

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #12 : Czerwiec 29, 2010, 18:58:17 »
Może wyłącz reinit SD? może pomoże..

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\CotullaCode\SD]
"EnableSDReinit"=dword:00000000


Sorry za późną odpowiedź, ale rzadko tu zaglądam ...

A co do twojej sugestii, to dzięki, ale "nie takie rzeczy"
próbowałem zrobić :). Tą twoją sugestię też próbowałem.
Bezskutecznie ...

A obecnie cieszę się, że na WM2003 telefon chodzi
BEZBŁĘDNIE :). Wreszcie, chociaż praca na WM2003
to "mordęga" :(


Połączone: Czerwiec 29, 2010, 19:05:35
Może wyłącz reinit SD? może pomoże..

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\CotullaCode\SD]
"EnableSDReinit"=dword:00000000


Bay De Wej, Ham3r :)

WIELKIE DZIĘKI za rom PLK 6.1 do BA, na którym
mój podstawowy obecnie telefon chodzi po prostu
swietnie :). Planujesz jakiś "update" dla tego romu ?

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2010, 19:05:35 wysłana przez gotenks »

Offline Ham3r

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
  • HTC Wizard
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #13 : Czerwiec 29, 2010, 19:58:02 »
Planujesz jakiś "update" dla tego romu ?


Nie. Aktualnie kupiłem magiciana i dziś wydam rom na bazie O5 (badaj xda-dev).

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2010, 20:00:22 wysłana przez Ham3r »

Offline gotenks

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #14 : Czerwiec 29, 2010, 20:16:01 »
>> Planujesz jakiś "update" dla tego romu ?

> Nie.

Szkoda ... WIELKA SZKODA !  A może jest gdzieś dostępna "kuchnia" dla niego ?

> Aktualnie kupiłem magiciana i dziś wydam rom na bazie O5 (badaj xda-dev).

A to świetnie ! Magiciana mam dla córy, więc akby ROM chodził dobrze to byłoby
jej znacznie łatwiej go używać :). Będę się starał trzymać rękę na "pulsie" :)

Pozdrowienia


Offline Ham3r

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
  • HTC Wizard
Odp: MDA Compact pm10a Zawiesza się
« Odpowiedź #15 : Czerwiec 29, 2010, 20:19:30 »
Wątpię w dobre chodzenie, rom narazie jest WWE i na buildzie z mojego starego romu na wizarda (21502)..
A i SD będzie raczej tak samo chodzić, ale można spróbować..

be, coś magicianowi nie spasiło i zdycha..czyli romu dziś nie będzie..  :-|

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2010, 21:37:16 wysłana przez Ham3r »