Autor Wątek: Brak jakiegokolwiek dzwięku! qtek s110  (Przeczytany 1582 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kozasa

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: qtek s110
Brak jakiegokolwiek dzwięku! qtek s110
« : Październik 30, 2010, 10:41:24 »
Witajcie ;)
Gdy uruchamiam urządzenie, wszystko jest w najlepszym porządku, włączam muzyczkę, i nic, cisza....
Natomiast gdy ktoś do mnie dzwoni.... To samo
Gdy próbuję porozmawiać, nic się nie zmienia, dalej nie ma dzwięku
Lecz gdy podłącze słuchawki... Wszystko, pięknie działa

Gdy robię hard reset, to nie wiem czy robię coś źle, czy to urządzeniu odwala, ale po hs włącza się telefon, kalibracja, i usuwają się wszystkie pliki, ale nie ma tej mapki instalacyjnej, nic się nie instaluje....

Jestem w tym zielony :(

PDAclub.pl

Brak jakiegokolwiek dzwięku! qtek s110
« : Październik 30, 2010, 10:41:24 »
R E K L A M A:


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: Brak jakiegokolwiek dzwięku! qtek s110
« Odpowiedź #1 : Październik 30, 2010, 10:46:33 »
zablokowane gniazdo słuchawek standardowy i znany z wielu modeli problem
pogrzeb delikatnie w gniazdku np. wykałaczką lub kilka razy włóż i wyjmij słuchawki z gniazdka


Offline Kozasa

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: qtek s110
Odp: Brak jakiegokolwiek dzwięku! qtek s110
« Odpowiedź #2 : Październik 30, 2010, 10:53:07 »
Kurde, nie wiem jakie ruchy mam wykonywać, a słuchawkami włożyłem i wyciągnąłem 25 razy i nic ;/

Jestem w tym zielony :(

Offline saknis

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 696
  • Sprzęt: HTC Hero
Odp: Brak jakiegokolwiek dzwięku! qtek s110
« Odpowiedź #3 : Listopad 01, 2010, 10:26:23 »
Ruchy oczywiście posuwisto-zwrotne  :ok:

Ale skoro działa tylko na słuchawkach to gniazdo jest w porządku, nie rozumiem po co kombinować. Problem powinien leżeć w głośniku, nie zaś w gnieździe, które sprawuje się dobrze po podłączeniu słuchawek.


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: Brak jakiegokolwiek dzwięku! qtek s110
« Odpowiedź #4 : Listopad 01, 2010, 16:40:26 »
Ale skoro działa tylko na słuchawkach to gniazdo jest w porządku, nie rozumiem po co kombinować. Problem powinien leżeć w głośniku, nie zaś w gnieździe, które sprawuje się dobrze po podłączeniu słuchawek.

może i w głośniku
ale blokujące się gniazdo słuchawek to problem wielokrotnie na forum omawiany w wielu modelach PDA