Włącznik / Wyłącznik Dial-Up

• 4 Odpowiedzi
  • 2039 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Włącznik / Wyłącznik Dial-Up
« dnia: Sierpień 20, 2010, 16:31:31 »
Bardzo brakuje opcji "wyłącz połączenia Dial-Up jeśli telefon w roamingu":(( A może istnieje jakieś inne narzędzie pozwalające na automatyczne blokowanie połączeń danych w roamingu?

*

Offline dawid595

• **
  • 125
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Włącznik / Wyłącznik Dial-Up
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2010, 16:41:13 »
Ja kiedyś oprócz Dial-Up EnablerDisabler używałem MoDaCo NoData, lecz nie wiem, czy w roamingu też blokuje połączenia danych. Sprawdzić nie zaszkodzi.  :)
ANDROID + WP7

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2010, 18:16:52 »
Powyższe wyłączają transfer całkowicie, dla wyłączania podczas roamingu jest NoDataInRoaming

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2010, 22:43:39 »
Właśnie o to chodziło, żeby automatycznie wyłączał, bo ręcznie to rzadko kiedy się pamięta o tym żeby wyłączyć. Programik bardzo skromny, aż za bardzo - nie posiada nawet okna. Pierwsze testy wykazały jednak, że wyłącza transmisje po włożeniu zagranicznej karty. No i działa nadal po zresetowaniu co jest bardzo ważne. Myślę ze powinien działać w praktyce, jeszcze w tym tygodniu przetestuję. Polecam użytkownikom AutoMapy, która wysyła dane Traffic nawet wtedy gdy telefon przypadkowo zaloguje się do zagranicznej sieci będąc w kraju - przestaje wysyłać dopiero gdy znajdziemy się za granicą. Jadąc z zagranicy do kraju zaczyna wysyłać zaraz po przekroczeniu granicy, a wiadomo że zagraniczna sieć trzyma się telefonu tak długo aż się jej nie skończy zasięg i wtedy nabijamy sobie nieświadomie rachunek. Jeśli ktoś korzysta z usługi Traffic w TomTomie to on też bez pytania się łączy ze swoim serwerem nawet w roamingu.