wreszcie kupiłem

!!!!!!!!!!!!
po kilku dniach użytkowania mogę powiedzieć kilka zalet i wad Motorolki S9 HD

Zaczynam oczywiście od zalet:
- dosyć długo wytrzymuje mi bateria, chociaż i tak profilaktycznie codziennie je ładuje
- rzeczywiście idealnie sprawdza się podczas uprawiania sportów, zwłaszcza przy bardzo długiej, jak w moim przypadku, jeździe na rowerze

- mikrofon zbiera podobno rewelacyjnie, bo nawet nikt nie wie, że podczas rozmowy jadę na rowerku!
wady:
- przerażony jestem faktem, że bateria wystarcza na ok. 400 ładowań, co w moim przypadku oznacza rok użytkowania, a co później?!

- do tej pory nie udało mi się skonfigurować tych słuchawek z telefonem odnośnie komendy głosowej, co znacznie pogarsza sprawę użytkowania tego telefonu... niestety za każdym razem muszę się zatrzymywać i wyciągać moje małe biedne Leo z plecaka- dosyć uciążliwe

JAKIEŚ POMYSŁY?

- no i jeszcze jedna taka mała wada, te główki są troszkę za duże, na początku nie ma to znaczenia, ale po dłuższym czasie, da się odczuć ich obecność w uszach, no chyba, że ja mam wyjątkowo malutkie małżowinki

no cóż, niestety

Podsumowując wszystkie za i przeciw, uważam, że i tak to był całkiem dobry wybór:)
Dziękuję Wam za rady i opinie, proszę jeszcze tylko o wskazówki, jak się już komuś z Was udało je skonfigurować na komendy głosowe!

Pozdrawiam,
Yekim