Problemy z dochodzeniem smsow.

• 6 Odpowiedzi
  • 2020 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy z dochodzeniem smsow.
« dnia: Maj 21, 2010, 18:30:43 »
Witam,

Ostatnio mnie trafia,bo smsy dzialaja jak chca w moim Leo:/  Z tego co widzialem nie tylko u mnie jest taki problem. Czy jakis ROM rozwiazuje taki problem.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
Odp: Problemy z dochodzeniem smsow.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2010, 19:28:58 »
Witam,

Ostatnio mnie trafia,bo smsy dzialaja jak chca w moim Leo:/  Z tego co widzialem nie tylko u mnie jest taki problem. Czy jakis ROM rozwiazuje taki problem.

Rozejrzyj się wokoło i powiedz czy widzisz jakieś wróżki ? Jak podasz jaki masz ROM w swoim PDA to może uda się coś wydedukować, a tak fajnie że napisałeś .... :ohreally:
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline BloodaciD

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC Leo
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2010, 20:12:07 »
baciarek w temacie Hypnosis, była wspomniana przez Bysia informacja że HTC cały czas aktualizuje klienta wiadomości w romach-oznacz to że wciąż są z nim jakieś problemy. Swoją drogą ja polecam Romy Bysia. Sporo osób z tego forum je testuje na swoich Leonach i są zadowoleni. Na romie stockowym 1.48 miałem cały czas problemy z wysyłaniem SMSów, na Bysia romach nie mam takiego problemu.
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 20:13:58 wysłana przez BloodaciD »
Rom Hypnosis 1.9.0

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2010, 20:29:38 »
Jasne, ale jakby autor wątku napisałby jaki ma ROM to byśmy wiedzieli co i jak a tak litania z której nic nie wynika. Generalnie na stockowym 1.66 nie zauważyłem problemów z sms'ami
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 26, 2010, 08:12:14 »
na 1.48 stockowym smsy kolejkowały się i czasem wychodziły po 3 na raz , i należy poprawkę zainstalować ze strony htc i problem nie pojawia się.

http://www.htc.com/pl/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=0&dl_id=812

ostatnio natrafiłem na inny problem nie wiem czy wina operatora ERA czy telefonu ale smsa wysłał mi w postaci 4848(numer tel) czyli sam wrzucił sobie podwójny prefix międzynarodowy.

*

Offline dzejes

• 4
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 03, 2010, 14:41:23 »
No więc ja mam 1.48 stockowy, ściągnąłem hotfixa, próbowałem zainstalować i... "This hot fix is not compatibile with your device".

:/

Jakieś pomysły?

*

Offline MaciejRz

• **
  • 156
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2010, 14:46:38 »
chyba najprościej upgrade do stockowego 1.66 (ale najpierw obowiązkowy backup wszystkiego z czego chcesz później korzystać, czyli np. kontakty, sms, itp.)