Naprawa HD2 w Regenersis

• 123 Odpowiedzi
  • 38896 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
Odp: Naprawa HD2 w Regenersis
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 22, 2010, 07:34:23 »
Wchodzisz do nich na stronkę, drukujesz druk i wypełniasz go, pakujesz Leo, dołączasz dowód zakupu i dzwonisz po kuriera z DHL. Telefon na drugi dzień wieczorem ma juz status "w trakcie obsługi serwisowej" Tą Samą droga poprzez stronę regenersis podglądasz czy juz skończyli, jak zmienia status, to masz dnia następnego telefon tym samym kurierem.
Ważne żeby zanotować numer zlecenia i przypomnieć kurierowi ze idzie na koszt regenersis, słowem nie płacisz ani złotego i nie wychodzisz z domu...

« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 22, 2010, 21:11:41 »
Witam, chciałbym sie wypowiedzieć że jestem bardzo zadowolony z naprawy LEO. Telefon został wysłany 17 listopada a już 19 listopada był naprawiony. Skończyło sie na wymianie płyty głownej i zmianie oprogramowania na 3.14 romik i 2.15 radio.

« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 23, 2010, 09:16:31 »
to i ja dorzuce swoje 2 grosze do całej sprawy, leo pierwszy raz pojechał do regenersis w październiku, dokładnie 19.10 odemnie wyjechał a u nich był 21.10, 28.10 telefon był już naprawiony i wacał do mnie kurierem, jak sie okazało z nowa płytągłówną, ucieszony paczuszką rozpakowałem i zabrałem się do testowania, ku mojemu zdziwieniu uszkodzili wyświetlacz, pojawił sie odprysk na ekranie... zadzwoniłem celem wyjasnienia sprawy i 02.11 telefon był znowu u nich.
06.11 telefon przyjwchał do mnie z "opinią serwisową" że wszystko jest oki, ale na samym dole opinie jednak potwierdzili występowanieu usterki "problemy z zasięgiem" ani słowa o uszkodzonymn przez nich wyświetlaczu! 12.11 telefon pojechał do nich po "dogadaniu" sprawy telefonicznie znowu  z objawami utraty zasięgu i uszkodzonym przez nich wyświetlaczem, a ja dalej czekam urzywając przedpotopowego Sony ericssona i jestem niewiarygodnie ciekawy jak można uszkodzic wyświetlacz tworząc odprysk a nie uszkadzając go kompletnie. Swoją droga czy ktoś z was czytał swoje wydania z serwisu? Ja sie produkuje na zgłoszeniu co mi się z telefonem dzieje, jak często że samoczynnie a dostaje wydanie na którym pisze " usterki zgłoszone przez klienta - wyświetlacz"! No ludzie na miłośc boską czy taki problem jest przy przyjmowanieu nbapisać że klient zgłasza nieprawidłowe działanie wyświetlacza oraz uszkodzenie mechaniczne przez serwis? Za pierszym razem leo miał problemy z uruchomieniem + standartowe zachowania wyświoetlacza to napisali "wyświetlacz, ładowanie, bateria,nie włącza się". Telefon za każdym  razem wysyłałem sam, pierwsze 2 razy przez firmę komputerowa w której pracuje. Sam zajmuje się serwisem, trafiają się różni klienci, tracy którzy wymuszają, krzycza i kłamią, ale jak jcoś jest na gwarancji i widze usterkę której kient nie zgłaszał a występuje to ją usuwam, a nie informuje że się da i nic z tym nie zrobie. problemem w regenersis chyba jest brak komunikacji między działami, mam nadzieje że tym razem naprawą leo do końca bo będzie to mój ostatni htc. Co mi po suyper sprzcie jak nie da się go poprawnie serwisować?
Posotaje jeszce jeden temat, "telefonistów" wprowadzających w błąd. jak dostałem telefon za drugim razem z ekpertyzą zamiast naprawy, przy 3 wysyłce Pan zapytał mnie a czemu ja się wogóle upieram na naprawę skoro z ta ekspertyzą w salonie mi od ręki wymiienią telefon, po prostu dramat!
mam nadzieje że nigdy więcej mi się htc nie popsuje bo jedno naprawią a drugie sperd...... już mogli by trzymac telefon 2-3 tygnodnie ale naprawiać kompletnie, a tak mam wrażenie że jedna ustera na jedną wizytę w serwisie, więcej się nie da.

UPDATE:
właśnie dostałem wiadomosć że LEO się naprawił w serwisie i WSZYSTKIE usterki zostały naprawione, a co dokładnie naprawili to się dowiem jka mi przyjedzie do domu, dizsiaj lub jutro... pozyjemy zobaczymy....
UPDATE:
leo przyjechał, wymienili wyświetlacz, i kratke głośniczka, jak narazie wszystkoi chodzi, możę wreście naprawili...
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2010, 14:18:45 wysłana przez xxqsxqs »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 23, 2010, 09:45:15 »
Smutne jest to co napiszę, ale nic nowego nam nie powiedziałeś...
Takich problemów jak Twój było już opisanych na tym forum na pęczki. Ja sam kiedyś walczyłem z nimi z Artemisem, który łapał fix po 10 minutach by zaraz go zgubić. I niestety nic nie wywalczyłem. A na bujanie się po sądach ze sprzętem za 300zł nie miałem czasu.
Co ciekawe Regenersis serwisuje tez Apple'a i nawet użytkownicy na myapple.pl wystosowali oficjalną petycję do Apple ze skargami na nich i chyba z ponad 1000 podpisów. I co? I nic.
:(

*

Offline Sztef89

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 08, 2010, 11:06:50 »
Zamierzam po świętach wysłać tel na gwarancję (skaczące literki przypisaniu, ciemniejsze obszary na ekranie - przy kolorze białym, odpadająca tylna pokrywa) ale z tego co piszecie to trochę się boję korzystać z ich gwarancji (naprawią jedno spie... drugie). Ciekaw jestem co za matoły pracują w tym serwisie... jak myślicie tylną klapę mi wymienią ?
ROM: Windows Phone 7 Mango (7720 PLK)
Radio: 5.51T.09.29a_22.32.50.10U
SPL: 1.46 HardSPL: 2.08

« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 08, 2010, 15:16:54 »
Ja jestem mile zaskoczony przez Regenersis. Od pewnego czasu miałem częste restarty. Wystarczało, że telefon trochę się nagrzał.  Wysłałem telefon kurierem do Janek i już po 4 dniach był z powrotem naprawiony. Wymieniono płytę główną. Wgrali najnowszy rom 3.14. Przy okazji okazało się , że na nowej płycie nie mam simlocka. Telefon kupiony w Orange w lutym 2010. Wszystko chodzi bardzo ładnie.

*

Offline MaŁy_RaDeK

• *
  • 98
    • Forum Avensis
  • Sprzęt: SGS2 ICS
« Odpowiedź #96 dnia: Grudzień 10, 2010, 20:19:03 »
...Od pewnego czasu miałem częste restarty. Wystarczało, że telefon trochę się nagrzał...
Właśnie dziś oddałem do Regenersis z tego samego powodu plus problemy z GPS. Zobaczymy co zrobią. Jestem dobrej myśli...  :ok:

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #97 dnia: Grudzień 11, 2010, 10:22:13 »
Sam też jestem zadowolony z serwisu. Trwało to niecałe 2 tygodnie, naprawili co trzeba, wszystko działa jak należy.
HTC HD2 LEO

*

Offline opp

• **
  • 134
  • Tylko HTC
  • Sprzęt: HTC HD2 HTC Desire HTC Diamond HTC TyTn II
« Odpowiedź #98 dnia: Grudzień 11, 2010, 13:08:18 »
A mi Regenersis odesłało telefon tylko z nowym softem i informacją, że urządzenie jest sprawne. Mój problem polega na tym, iż na wyświetlaczu pojawiają się dwa pionowe rzędy migających pikseli, one raz są a raz ich nie ma. No i pewnie jak telefon był w serwisie to się nie pojawiły i odpisali, że urządzenie jest sprawne. Może ktoś doradzi co zrobić aby mi uznali tą wadę?

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #99 dnia: Grudzień 11, 2010, 15:48:25 »
Sprobuj nagrac filmik, czy zrobic fotki, jak wystepuje ta dolegliwosc, nagraj im na plytke i wyslij razem z Leo, w kazdym razie udokumentuj usterke.

*

Offline opp

• **
  • 134
  • Tylko HTC
« Odpowiedź #100 dnia: Grudzień 11, 2010, 16:06:17 »
To bardzo dobry pomysł. Dzięki kolego. :-?

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #101 dnia: Grudzień 11, 2010, 16:27:15 »
- gdy pisze smsa to czasami zaczynają przeskakiwać literki np naciskam kasowanie a wygląda to jakbym naciskał w innym miejscu ekranu. Parę razy było tak że nie dotykałem ekranu a samo coś się wciskało na ekranie :/ mam nałożoną folie brando ale wątpię czy to jej wina bo te dziwne zachowanie klawiatury już wcześniej zauważyłem gdy tel był bez folii :/
Parokrotnie zdarzały mi się podobne do opisanych przez Ciebie reakcje ale (uwaga) ... tylko wtedy, gdy używałem polskich znaków. Kiedy pisałem bez "ę,ą,ć..." itd, wszystko było ok.

« Odpowiedź #102 dnia: Grudzień 12, 2010, 13:44:49 »
A mi Regenersis odesłało telefon tylko z nowym softem i informacją, że urządzenie jest sprawne.
w moim przypadku leo zawieszał się - ekran martwy tylko podświetlone są dolne przyciski, albo po wyłączeniu w ogóle nie chce się włączyć. Oddałem na gwarancję przez salon Plusa, po paru dniach tel wrócił, uradowany biegnę go odebrać - ładne pudełeczko, ściereczka, długopisik - pytam co zostało naprawione i tu zonk.. okazało się ze serwis wgrał mi tylko nowe oprogramowanie (ciekawe jakie, gdyż 3.14 + PL sam sobie wgrałem wcześniej). Spieszyło mi się więc za tel. i poszedłem później w samochodzie chciałem sprawdzić tel. - martwy, myślę bateria padła - podłączam ładowarkę - martwy (czyli to co się działo przed naprawą). Wróciłem do salonu i tel. znowu pojechał do serwisu.. cud, miód i orzeszki :)

*

Offline opp

• **
  • 134
  • Tylko HTC
« Odpowiedź #103 dnia: Grudzień 12, 2010, 21:12:42 »
Tak a pro po to i mi się zdarzyło, że ekranu nie można wybudzić, tylko przyciski sprzętowe się świeciły, urządzenia nie można wyłączyć tylko SR. Wczoraj nagrałem filmik z mrugającymi pikselami w moim Leonie wrzuciłem na kartę od telefonu i jutro wyślę, żeby nie było, że urządzenie jest sprawne....

*

Offline MaŁy_RaDeK

• *
  • 98
    • Forum Avensis
« Odpowiedź #104 dnia: Grudzień 14, 2010, 14:38:41 »
Telefonik oddany w piątek koło 17-stej a dziś (wtorek) przed południem dostałem SMS'a, że jest zrobiony i gotowy do odbioru   :ok:
Po prostu mega-expres  :O
Wymieniono płytę główną...

*

Offline opp

• **
  • 134
  • Tylko HTC
« Odpowiedź #105 dnia: Grudzień 14, 2010, 21:15:55 »
A jaką usterkę zgłaszałeś?

*

Offline hofik

• 38
« Odpowiedź #106 dnia: Grudzień 14, 2010, 21:30:11 »
Telefonik oddany w piątek koło 17-stej a dziś (wtorek) przed południem dostałem SMS'a, że jest zrobiony i gotowy do odbioru   :ok:
Po prostu mega-expres  :O
Wymieniono płytę główną...
Co jakaś plaga z tymi płytami głównymi? Bo ja tez muszę wysłać  - http://pdaclub.pl/forum/leo/hard-reset-rom-by-bysio-walcze-i-nic-pomocy/msg1422249/#msg1422249

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 14, 2010, 21:42:25 »
To nie plaga,tylko co maja się bawić w poszczególne elementy płyty,dostają od producenta płyty główne w tysiącach sztuk i podmieniają.Tamci codziennie produkują tego następne tysiące i nie opłaca sie zabawa w naprawę i tak w kółko do zmiany modelu.

*

Offline MaŁy_RaDeK

• *
  • 98
    • Forum Avensis
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 14, 2010, 22:03:16 »
A jaką usterkę zgłaszałeś?
Przegrzewa się, resetuje, zawiesza, po resecie nie chce się włączyć aż nie wystygnie, nie łapie fix'a GPS lub go traci, krótko trzyma bateria...

*

Offline maciek1987

• 25
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S......Wczesniej HTC HD2
« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 15, 2010, 21:49:48 »
Witam, ja tez wysłałem na gwarancje leona (w poniedzialek), gubił zasięg, i samoczynnie restartowal sie ale, bez zwiech. Zobaczymy co wyniknie ;)

« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 16, 2010, 18:38:21 »
Witam, chciałbym sie wypowiedzieć że jestem bardzo zadowolony z naprawy LEO. Telefon został wysłany 17 listopada a już 19 listopada był naprawiony. Skończyło sie na wymianie płyty głownej i zmianie oprogramowania na 3.14 romik i 2.15 radio.

kolego  a jakie miał inicjały technik naprwiający go to może też oddam i zażądam naprawy przez tego technika

*

Offline MaŁy_RaDeK

• *
  • 98
    • Forum Avensis
« Odpowiedź #111 dnia: Grudzień 17, 2010, 10:28:47 »
Wczoraj odebrałem telefonik (osobiście) :ok:
Oddany w piątek po południu, gotowy do odbioru we wtorek rano - moim zdaniem baaardzo sprawnie  :grin:
Bawiłem się nim już sporo i na razie jest git-malina  :ok:
Wymieniono płytę główną - zmienił się numer IMEI (co jest oczywiście bez znaczenia dla mnie), jest najnowszy ROM.

Czy ktoś rozszyfruje:
Kody usterek: F200
Kod usługi: L2
???
To oznacza tą wymianę płyty czy coś jeszcze ?

*

Offline maciek1987

• 25
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S......Wczesniej HTC HD2
« Odpowiedź #112 dnia: Grudzień 17, 2010, 20:12:56 »
Ja dzisiaj odebrałem z naprawy :) zobaczymy jak bedzie dzialac  :)
Oczywiscie imei zmienil sie.
u mnie kod usterki F310

« Odpowiedź #113 dnia: Grudzień 20, 2010, 16:32:52 »
ja nie chcialem bawic sie w co uzna a czego  nie slawny regenersis;
zareklamowalem telefon  z ale chcialem nowy....
usterka potwierdzona, prawie miesiac czekania ale sie oplacilo-mam nowego leona (IMO lepszy wywietlacz)

*

Offline opp

• **
  • 134
  • Tylko HTC
« Odpowiedź #114 dnia: Grudzień 20, 2010, 21:22:41 »
Może kolega kondziu opisze bliżej jak wyglądała cała procedura, jaka usterka, tel na firmę czy osobę prywatna...

« Odpowiedź #115 dnia: Grudzień 20, 2010, 22:24:47 »
Może kolega kondziu opisze bliżej jak wyglądała cała procedura, jaka usterka, tel na firmę czy osobę prywatna...

zakup na firme
reklamacja z tytulu rekojmi
kilka pismo z powolaniem na przepisy rekojmi (przypominam ze zakup na firme)
usterek bylo kilka- wyswietlacz, zawieszanie sie, "przeklamane kolory"
przy zakupie prywatnym jest jeszcze latwiej....
IMO lepiej reklamowac u sprzedawcy bo nie ty sie wtedy użerasz z serwisem...

*

Offline Sztef89

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #116 dnia: Marzec 16, 2011, 13:03:52 »
Bardzo prosze o pomoc ! :(

Od razu napisze, że nie posiadam karty gwarancyjnej. Telefon był sprowadzany z UK przez znajomego.
Pisałem do HTC aby sprawdzili do kiedy mam ważną gwarancję, odpisali mi tak:

warranty start date: 20/11/2009 end date: 20/02/2012 Wygląda iż telefon został zakupiony w lutym 2010 stąd 24 miesiace gwarancji i data końcowa 20/02/2012. Z poważaniem, Edyta, HTC

Do telefonu mam prawie wszystko czyli:
- hd2
- ładowarka
- bateria
- ulotki (warranty statement, htc care, copilot 15 day, start guide, i jakieś tam pierdoły ;) )
- pudełko ze zgodnym imei itd
brak oryginalnych słuchawek i pokrowca

Dziś dzwoniłem do Regenersis i powiedzieli mi, że nie przyjmą na gwarancję mojego telefonu bez dowodu zakupu i żebym u sprzedawcy (w salonie) poprosił o duplikat tego dokumentu, i tu pojawia się problem, telefon nie dość, że był kupiony w UK to nie wiem w jakiej sieci czy firmie no i kontakt ze znajomym mi się urwał...

Co radzicie zrobić ? :(
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 13:18:35 wysłana przez Sztef89 »
ROM: Windows Phone 7 Mango (7720 PLK)
Radio: 5.51T.09.29a_22.32.50.10U
SPL: 1.46 HardSPL: 2.08

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
  • Sprzęt: iPhone4
« Odpowiedź #117 dnia: Marzec 16, 2011, 15:08:27 »

Pomoże ktoś rozszyfrować, co wymienili? Telefon oddany został w związku z jasnymi przebarwieniami na wyświetlaczu.
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline iiyama

• *
  • 73
  • Sprzęt: HD 2
« Odpowiedź #118 dnia: Marzec 16, 2011, 15:12:26 »
Bardzo prosze o pomoc ! :(

Od razu napisze, że nie posiadam karty gwarancyjnej. Telefon był sprowadzany z UK przez znajomego.
Pisałem do HTC aby sprawdzili do kiedy mam ważną gwarancję, odpisali mi tak:

warranty start date: 20/11/2009 end date: 20/02/2012 Wygląda iż telefon został zakupiony w lutym 2010 stąd 24 miesiace gwarancji i data końcowa 20/02/2012. Z poważaniem, Edyta, HTC

Do telefonu mam prawie wszystko czyli:
- hd2
- ładowarka
- bateria
- ulotki (warranty statement, htc care, copilot 15 day, start guide, i jakieś tam pierdoły ;) )
- pudełko ze zgodnym imei itd
brak oryginalnych słuchawek i pokrowca

Dziś dzwoniłem do Regenersis i powiedzieli mi, że nie przyjmą na gwarancję mojego telefonu bez dowodu zakupu i żebym u sprzedawcy (w salonie) poprosił o duplikat tego dokumentu, i tu pojawia się problem, telefon nie dość, że był kupiony w UK to nie wiem w jakiej sieci czy firmie no i kontakt ze znajomym mi się urwał...

Co radzicie zrobić ? :(

ściągnij jakiś program do fakturowania np. fakturka, z preparuj sobie fakturę i podejdz do zaprzyjażnionego sklepu i podbij byle jaką pieczątką lub sobie wyrób za 30zł.

tyle w temacie i masz dowód zakupu.

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
  • Sprzęt: iPhone4
« Odpowiedź #119 dnia: Marzec 16, 2011, 15:36:04 »
I sprawę karną za fałszowanie dokumentów.
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3