to i ja dorzuce swoje 2 grosze do całej sprawy, leo pierwszy raz pojechał do regenersis w październiku, dokładnie 19.10 odemnie wyjechał a u nich był 21.10, 28.10 telefon był już naprawiony i wacał do mnie kurierem, jak sie okazało z nowa płytągłówną, ucieszony paczuszką rozpakowałem i zabrałem się do testowania, ku mojemu zdziwieniu uszkodzili wyświetlacz, pojawił sie odprysk na ekranie... zadzwoniłem celem wyjasnienia sprawy i 02.11 telefon był znowu u nich.
06.11 telefon przyjwchał do mnie z "opinią serwisową" że wszystko jest oki, ale na samym dole opinie jednak potwierdzili występowanieu usterki "problemy z zasięgiem" ani słowa o uszkodzonymn przez nich wyświetlaczu! 12.11 telefon pojechał do nich po "dogadaniu" sprawy telefonicznie znowu z objawami utraty zasięgu i uszkodzonym przez nich wyświetlaczem, a ja dalej czekam urzywając przedpotopowego Sony ericssona i jestem niewiarygodnie ciekawy jak można uszkodzic wyświetlacz tworząc odprysk a nie uszkadzając go kompletnie. Swoją droga czy ktoś z was czytał swoje wydania z serwisu? Ja sie produkuje na zgłoszeniu co mi się z telefonem dzieje, jak często że samoczynnie a dostaje wydanie na którym pisze " usterki zgłoszone przez klienta - wyświetlacz"! No ludzie na miłośc boską czy taki problem jest przy przyjmowanieu nbapisać że klient zgłasza nieprawidłowe działanie wyświetlacza oraz uszkodzenie mechaniczne przez serwis? Za pierszym razem leo miał problemy z uruchomieniem + standartowe zachowania wyświoetlacza to napisali "wyświetlacz, ładowanie, bateria,nie włącza się". Telefon za każdym razem wysyłałem sam, pierwsze 2 razy przez firmę komputerowa w której pracuje. Sam zajmuje się serwisem, trafiają się różni klienci, tracy którzy wymuszają, krzycza i kłamią, ale jak jcoś jest na gwarancji i widze usterkę której kient nie zgłaszał a występuje to ją usuwam, a nie informuje że się da i nic z tym nie zrobie. problemem w regenersis chyba jest brak komunikacji między działami, mam nadzieje że tym razem naprawą leo do końca bo będzie to mój ostatni htc. Co mi po suyper sprzcie jak nie da się go poprawnie serwisować?
Posotaje jeszce jeden temat, "telefonistów" wprowadzających w błąd. jak dostałem telefon za drugim razem z ekpertyzą zamiast naprawy, przy 3 wysyłce Pan zapytał mnie a czemu ja się wogóle upieram na naprawę skoro z ta ekspertyzą w salonie mi od ręki wymiienią telefon, po prostu dramat!
mam nadzieje że nigdy więcej mi się htc nie popsuje bo jedno naprawią a drugie sperd...... już mogli by trzymac telefon 2-3 tygnodnie ale naprawiać kompletnie, a tak mam wrażenie że jedna ustera na jedną wizytę w serwisie, więcej się nie da.
UPDATE:
właśnie dostałem wiadomosć że LEO się naprawił w serwisie i WSZYSTKIE usterki zostały naprawione, a co dokładnie naprawili to się dowiem jka mi przyjedzie do domu, dizsiaj lub jutro... pozyjemy zobaczymy....
UPDATE:
leo przyjechał, wymienili wyświetlacz, i kratke głośniczka, jak narazie wszystkoi chodzi, możę wreście naprawili...