HD2 a zestaw samochodowy Parrot CK3100

• 4 Odpowiedzi
  • 3942 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mrshadow

• 38
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SIII
HD2 a zestaw samochodowy Parrot CK3100
« dnia: Listopad 02, 2010, 15:28:31 »
Witam,
powyższy zestaw samochodowy użytkowałem jeszcze z Kaiserem i ten tandem nie stwarzał najmniejszych problemów. Po zmianie telefonu na HD2 pojawiły się następujące problemy :

1. Telefon nie zawsze łączy się automatycznie z zestawem. Pomaga wyłączenie i włączenie bluetootha w telefonie lub wyłączenie zapłonu auta ( czyli wyłączenie Parrota )
2. Jeśli już telefon i zestaw się połączy, to bez problemu można odbierać połączenia, jednak zestaw samochodowy bardzo często ( np. po kilku wyłączeniach zestawu ) gubi zapisane w nim  komendy głosowe, przez co nie ma możliwości wykonania połączenia inaczej niż ręcznie ( z telefonu lub zestawu)  co jest bardzo niewygodne i odwraca uwagę od prowadzenia.

Jedyną rzeczą, której jeszcze nie miałem czasu zrobić, to aktualizacja firmware w zestawie samochodowym. Mam nadzieję, że to pomoże. Jednakże chciałbym wpierw spytać,  czy ktoś z Was zaobserwował podobne problemy.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: HD2 a zestaw samochodowy Parrot CK3100
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 02, 2010, 16:46:48 »
mam podobnie z HR Jabra - raz łączy raz nie łączy - tego efektu nie mam z zewnętrznym gps Qstarz - nie wiem w czym rzecz ale pod androidem problem się nie pojawia

*

Offline mrshadow

• 38
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SIII
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2011, 21:04:48 »
Witam ponownie,
wreszcie po wielu miesiącach zdobyłem się na aktualizację firmware w parrocie. Przez chwile wydawało się, że wszystko działa ok, ale niestety po paru dniach zaczęły się "stare" problemy - telefon nie zawsze łączył się z zestawem po włączeniu silnika, a jeśli się to udało, to komendy głosowe już niestety nie działały... Wygląda to tak, ajby zestaw zgubił wszystkie przypisane etykiety głosowe.
Jednym słowem porażka....

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2011, 02:38:47 »
Mam podobnie. Rozwiązałeś może ten problem?
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline yourek

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC touch pro, HTC HD Mini,LG
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2011, 05:54:38 »
Zainstaluj program jetware moze pomoże tylko nie jestem pewny czy on współpracuje z pastorem ale zawsze możesz sprawdzić