Autor Wątek: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)  (Przeczytany 53421 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wjtk

  • ROM Maker
  • *****
  • Wiadomości: 184
[22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« : Wrzesień 22, 2009, 23:57:38 »

prezentuje:

Po raz kolejny mam okazję przedstawić wam mój nowy rom okraszony świetną grafiką malarza MG42 ;).

______________________________________

Co was w nim ucieszy:
-Świeży system build 21851 (jest już nowszy 21857, ale nie mam kiedy się wziąść za niego) bez nowego wyglądu - testowałem parę z serii 23***, jak dla mnie porażka, nie da się korzystać ;).
-Najnowszy, ładny i funkcjonalny dialer z HTC Mega, który w końcu działa dobrze pod WM6.5 ;)
-Regulacja głośności, działająca z HTC Mega ;)
-Świetna grafika
-Inne cuda ;D

Nie ma co pisać za dużo, poniżej screeny. Korzystam z niego już ponad tydzień i działa naprawdę bardzo dobrze ;).


Napisane: Wrzesień 22, 2009, 23:54:09
______________________________________




Napisane: Wrzesień 22, 2009, 23:57:02
______________________________________

Znane błędy:
-autoblokada czasami powoduje konieczność podwójnego odblokowania
-niektóre tłumaczenia nie są skończone
-opera nie uruchamia się z Manili, tylko menu (kwestia wpisu do rejestru, ale nie mam czasu na grzebanie w tym teraz)

______________________________________

Pytania i odpowiedzi:

1. Korzystając z wielu aplikacji i po ich zamknięciu ubywa mi sporo RAMu. Co robić?
 - ze względu na zastosowaną kompresję programów możliwe jest, że pamięć będzie uciekała szybciej. Jest na to sposób ;). Start > Narzędzia > cleanRAM. Bardzo dobry programik, który oczyszcza pamięć za każdym razem do ok. 58MB. Polecam ustawić sobie Scheduler (w cleanRAM config), żeby czyścił pamięć powiedzmy co 3 godziny.

2. Po wgraniu system strasznie zamula. Co robić?
 - Przede wszystkim upewnij się, że masz wgrany odpowiedni HardSPL i radio (linki poniżej). Jeśli tak, spróbuj wgrać rom wedle poniższej instrukcji.
Cytuj
Wgrywasz, hardreset. Norma. Po załadowaniu romu do telefonu z podłączonym kablem czekasz na napis "Dotknij ekranu aby...". NIC NIE RÓB. Daj telefonowi chwilkę, poczekaj aż zciemni się ekran. Dopiero teraz kontynuujesz.  System się uruchamia, auto config, automatyczny softreset. Po pierwszym normalnym uruchomieniu daj telefonowi pięć minut bez dotykania (sama manila ładuje się dość długo, a trzeba poczekać na resztę..). W sensie nic nie ruszaj (jedynie możesz zgodzić się na wykonanie lub nie ustawień sieci, potem nic nie ruszaj przez jakiś czas). Po tej chwili zrób softreset. Teraz rom powinien śmigać aż miło.

Osobiście zauważyłem też, że gdy po wgraniu rom się przycina, wystarczy przejść Kaiserem w tryb wstrzymania i po chwili wrócić. Pomaga.

3. Jak zmienić grający utwór używając słuchawek?
 - trzeba 2 razy wcisnąć przycisk odbierania rozmowy i poczekać chwilkę

4. Jak włączyć automatyczną blokadę?
 - Start > Ustawienia > System > Device Lock - zaznacz "Blokuj przy wzbudzeniu", wciśnij ok i uruchom ponownie fona

5. Co robić, cierpię na samoczynne hardresety? ;) (w życiu nie miałem takiego problemu - solucja zwierzaka):
Cytuj
Znalazłem bardzo proste rozwiązanie na problem z hardresetami w WM6.5 (chyba tylko w nim występuje). Znajduje się ono w każdym FAQ angielskich romów. Flashujemy komórkę tzw. stock ROM. Dla wersji europejskiej Kaisera jest to:
http://rapidshare.com/files/157469239/Kaiser_HTC_ASIA_HK_WWE_3.34.721.2.rar
Ale może być to dowolnie inny z tej listy (o ile model się zgadza):
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Kaiser_ROMs

Po tym problem hardresetów znikł.



5. Kiedy wyjdzie Twój nowy rom?
 - Nie wiem ;).

6. Jest super! Cudowny! Jak mogę Ci się odwdzięczyć?
 - Możesz mi postawić piwko ;). Szczegóły niżej.

______________________________________

Jeżeli chcesz docenić moją pracę i podziękować, zachęcam do postawienia browarka ;). Będziesz pierwszy/a, bo nikt do tej pory nie zdecydował się na takie podziękowanie ;)


______________________________________

Wymagany HardSPL: 3.29 lub 3.34(na pozostałych podobno muli)
Radio, którego używam i działa jak należy: 1.71.09.01 Protocol 25.75.40.02.eMo

______________________________________

Download: (proszę o nie robienie mirrorów, chcę mieć statystyki pobrań)

wersja Manila2D:
http://rapidshare.com/files/283512478/wjtk.21851.rar
______________________________________

Sygnaturka

Chcesz mieć taką w podpisie? Skopiuj i wklej do stopki poniższy kod:[img]http://img140.imageshack.us/img140/1712/wjtksyg.jpg[/img]
______________________________________

Pozdrawiam i czekam na opinie ;).


PDAclub.pl

[22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« : Wrzesień 22, 2009, 23:57:38 »
R E K L A M A:


Offline tatadoor

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 99
    • chomki - tatadoor
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #1 : Wrzesień 23, 2009, 08:27:46 »
czy mozna liczyc na wersje bez manili??


Offline radoskur

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #2 : Wrzesień 23, 2009, 11:22:02 »
Dzięki - zaraz zabieram się za wgrywanie. Mój pierwszy raz - pobawię się i dam znać. Darowizna poszła  :ok:


Offline Mk-Mateusz

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 140
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #3 : Wrzesień 23, 2009, 11:30:05 »
ja wgram popołudniu jak tylko jak wróce... rowniez niemoge sie doczekac.

Jedna rzecz nie podoba mi sie... grafika bardzo ładna, tło z "ogniami" fajnie wykonane jednak wolałbym zeby było w kolorach takich jak w poprzedniej wersji. Da sie zmienic na takie pasujace bardziej do manili?


Offline kondzio-2005

  • Newbie
  • Wiadomości: 21
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #4 : Wrzesień 23, 2009, 11:33:18 »
Rom super naprawdę polecam. Mam tylko jedno pytanie czy jest możliwość zmiana tapety manili, chodzi mi o zmianę na w każdej zakładce.


Offline kuki86

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #5 : Wrzesień 23, 2009, 12:45:25 »
Biorę się właśnie za ściąganie. Po południu go przetestuje :) i napisze jak wrażenia

:HTC TyTn II
:ROM: WM 6.1
:RadioROM:1.71.09.01
:HardSPL:3.29

Offline radoskur

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #6 : Wrzesień 23, 2009, 12:49:58 »
Po godzinie zabawy wrażenia bardzo pozytywne. Jak narazie przeszkadza mi przymusowe kopiowanie kontaktów SIM do pamięci telefonu. Dziwne bo jak wejdę w kontakty to normalnie widzi wszystkie wpisane osoby - jak ktoś dzwoni też wyświetla imię, ALE.... Kiedy chcę dodać kontakt do szybkich kontaktów to niestety nie da rady z SIM - muszą być kontakty skopiowane do pamięci... Trochę mi to przeszkadza bo teraz jak będę wpisywał nowy nr to musze to robić podwójnie i do SIM i do pamięci tel potem kopiować (oczywiście gdybym chciał tego kontaktu używać na liście szybkich kontaktów)

PS. Działa Automapa 5.5.3, Tomtom też, iGO 8 też

PS2. Brak gry KULKI - jestem załamany (a raczej moja żona)

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 13:04:21 wysłana przez radoskur »

Offline hubi93

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #7 : Wrzesień 23, 2009, 14:19:44 »
PS2. Brak gry KULKI - jestem załamany (a raczej moja żona)


standardowe gry wm mozna z caba doinstalowac:P jak znajde caba to ci podesle:P

zabieram sie za testowanie:P


Offline radoskur

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #8 : Wrzesień 23, 2009, 14:24:55 »
A ja nie mogę zapisać zdjęć na kartę pamięci - wyskakuje mi komunikat: Miejsce docelowe skrótu: Błąd podczas otwierania skrótu lub wyszukiwania nazwy pliku docelowego.


Offline kuki86

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #9 : Wrzesień 23, 2009, 14:49:29 »
jeszcze nie zmieniałem romu na windowsie 7 i czy moge mieć przez to jakieś problemy. Powiem szczerze że nie chciałoby mi sie instalować osobno XP ;/

:HTC TyTn II
:ROM: WM 6.1
:RadioROM:1.71.09.01
:HardSPL:3.29

Offline hubi93

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #10 : Wrzesień 23, 2009, 15:10:53 »
jeszcze nie zmieniałem romu na windowsie 7 i czy moge mieć przez to jakieś problemy. Powiem szczerze że nie chciałoby mi sie instalować osobno XP ;/


po pierwsze nie ten temet,
trzeba miec tez troche sprytu, jest tez cos takiego jak wgrywanie romu z karty pamieci, jasli sie obawiasz wgrywac spod wim 7...

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 15:12:53 wysłana przez hubi93 »

Offline boobass

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #11 : Wrzesień 23, 2009, 15:29:50 »
A ja nie mogę zapisać zdjęć na kartę pamięci - wyskakuje mi komunikat: Miejsce docelowe skrótu: Błąd podczas otwierania skrótu lub wyszukiwania nazwy pliku docelowego.


Mam to samo

dołączam się do prośby o pokazanie sposobu wyłączenia tapety w menu start i w manili na ekranie Today, preferuję zwykłe czarne tło.


Offline radoskur

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #12 : Wrzesień 23, 2009, 16:08:32 »
Zauważyłem, że głośniczek podczas romozwy jest cichszy niż w poprzednim romir którego używałem (Oficjalny HTC WM 6.1 z tym samym radiem  1.71.09.01  oraz Hard SPL 3.56)


Offline boobass

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #13 : Wrzesień 23, 2009, 16:45:01 »
Aparat działa jedynie z menu "multimedia", a zrobienie zdjęcia tylko poprzez wciśnięcie klawisza głównego (nie od aparatu)


Offline bubek3

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 165
    • forum.PasjaGSM.pl
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #14 : Wrzesień 23, 2009, 16:50:42 »
wgram rom ze względu na to że jest produkcji rodaka... ;p
Cytat: wjtk
testowałem parę z serii 23***, jak dla mnie porażka, nie da się korzystać

osobiście uważam że ostatni rom 23052 jest już całkiem udany. Używam nieco straszego buildu (ROM Atheinos-a) i sprawdza się całkiem dobrze. Szybki i stabilny. Większosć rzeczy faktycznie obsłużyć można palcem - a mnie często rysika o prostu nie chce się wyciągać...
piszecie że nia da się używać... dlaczego ? zakładki, większe przyciski, kilka nowych innowacyjnych rozwiązań są naprawdę poręczne (prócz tej cholernej lupy co załacza się po podwujnym tapnięciu).
Wydaje mi się że przezwyczailiście się do starszych wersji, stad taka reakcja na coś nowego :)
wjtk, chętnie zobaczyłbym ROM buildu 23 który wyszedł z pod Twojej ręki :) myślę że nie tylko ja byłbym nim zainteresowany :)

Pozdrawiam


Offline kYs

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 61
  • Sprzęt: Kaiser - ERA GSM  &  Blackstone - ORANGE
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #15 : Wrzesień 23, 2009, 17:14:59 »
Rozwiązania dla przedmówców:
Aby uruchamiać i robić zdjęcia przyciskiem dedykowanym wystarczy wejść START -> USTAWIENIA -> OSOBISTY -> PRZYCISKI i tam przypisać klawiszowi odpowiednią funkcję

Błędy zauważone przeze mnie:
  • W Manili: Ustawienia -> Komunikacja - nie da się włączyć WiFi, jedyna opcja to skorzystanie z ActionScreen
  • Aby zamknąć jakąś aplikację rysikiem korzystając z 'X' trzeba go dłużej przytrzymać, na krótkie klepnięcie nie zamyka aplikacji, ekran kalibrowałem kilka razy i cały czas to samo jest. Czy u Was też tak jest? WJTK da się to jakoś zmienić?

edit:
co do przełącznika Wi-Fi dostępnego w menu manili, o którym pisałem wyżej znalazłem już przyczynę ;) opcja ta blokuje się w momencie podłączenia urządzenia do kompa, po odpięciu Kaisera od PC WiFi staje się znowu aktywne

Jak na razie romik sprawuje się całkiem zacnie, ciekawa szata graficzna, powoli zaczynam się do niej przyzwyczajać. Niebawem zainstaluje kilka aplikacji używanych przeze mnie na co dzień, zsynchronizuję pocztę i kontakty z outlookiem i zobaczymy czy się sofcik nie zachłyśnie, bo wersja druga tego romu niestety (najprawdopodobniej) po synchronizacji z outlookiem zaczęła potwornie zamulać, dlatego cieszę się, że wreszcie doczekaliśmy się v.3. Brawo WJTK.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 20:37:47 wysłana przez kYs »

Offline boobass

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #16 : Wrzesień 23, 2009, 19:09:48 »
Rozwiązania dla przedmówców:
Aby uruchamiać i robić zdjęcia przyciskiem dedykowanym wystarczy wejść START -> USTAWIENIA -> OSOBISTY -> PRZYCISKI i tam przypisać klawiszowi odpowiednią funkcję


Oczywiście, że działa :ok:


Offline Camillo

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #17 : Wrzesień 23, 2009, 19:52:02 »
Pobrałem, wgrałem. Niby jest ok. ale: nie mogę sie połączyć z kompem przez ActiveSync bo nie mogę znaleźć połączenia z komuterem (o ile dobrze pamietam), zawsze tam "ptaszka" odhaczałem i sie łączył, w albumie htc brakuje mi powiekszania, pomniejszania i obracania palcem. Ponadto dużo cichsze są dzwonki a i rozmówcę jakby ciszej słychać. To narazie tyle co zauważyłem. Oczywiście dodam, że rom jest fajny i warto go wgrać  :ok:


Offline hubi93

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #18 : Wrzesień 23, 2009, 20:09:11 »
ja się trochę zawiodłem, bo mysłałem ze bedzie można (tak jak w poprzednich wersjach) albo sobie właczyc manille albo korzystac z chome, a w tym romie jest tylko manilla:/ bedzie taka wersja?


Offline wjtk

  • ROM Maker
  • *****
  • Wiadomości: 184
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #19 : Wrzesień 23, 2009, 21:02:31 »
czy mozna liczyc na wersje bez manili??

Można. Nie testowałem, ale wszystko powinno być ok. (ps. Skrypt tego forum jest beznadziejny - za nic nie da edytować się 1wszego posta..)

wjtk 21851 CHome:
http://rapidshare.com/files/283843648/wjtk.21851.chome.rar
Dzięki - zaraz zabieram się za wgrywanie. Mój pierwszy raz - pobawię się i dam znać. Darowizna poszła  :ok:

Dzięki :)

Da sie zmienic na takie pasujace bardziej do manili?

Da się. Nową tapetę nazwij "hh_fw_background.png" i wrzuć do katalogu Windows, zresetuj fona i gotowe.

Po godzinie zabawy wrażenia bardzo pozytywne. Jak narazie przeszkadza mi przymusowe kopiowanie kontaktów SIM do pamięci telefonu. Dziwne bo jak wejdę w kontakty to normalnie widzi wszystkie wpisane osoby - jak ktoś dzwoni też wyświetla imię, ALE.... Kiedy chcę dodać kontakt do szybkich kontaktów to niestety nie da rady z SIM - muszą być kontakty skopiowane do pamięci... Trochę mi to przeszkadza bo teraz jak będę wpisywał nowy nr to musze to robić podwójnie i do SIM i do pamięci tel potem kopiować (oczywiście gdybym chciał tego kontaktu używać na liście szybkich kontaktów)
[..]
PS2. Brak gry KULKI - jestem załamany (a raczej moja żona)

Taki urok ładnego dialera ;). Kulki możesz sobie dograć (nie mogę znaleźć paczek od tego, poszukaj ;) ).

A ja nie mogę zapisać zdjęć na kartę pamięci - wyskakuje mi komunikat: Miejsce docelowe skrótu: Błąd podczas otwierania skrótu lub wyszukiwania nazwy pliku docelowego.

Źle podpięty jest skrót. Aparat działa, ale z menu i środkowym przyciskiem. Poprawię to jak będę miał chwilę. kYs trochę wyżej dał solucję problemu ;).

Aby zamknąć jakąś aplikację rysikiem korzystając z 'X' trzeba go dłużej przytrzymać, na krótkie klepnięcie nie zamyka aplikacji, ekran kalibrowałem kilka razy i cały czas to samo jest. Czy u Was też tak jest? WJTK da się to jakoś zmienić?

U mnie zamykają się jak należy.

Pobrałem, wgrałem. Niby jest ok. ale: nie mogę sie połączyć z kompem przez ActiveSync bo nie mogę znaleźć połączenia z komuterem (o ile dobrze pamietam), zawsze tam "ptaszka" odhaczałem i sie łączył, w albumie htc brakuje mi powiekszania, pomniejszania i obracania palcem. Ponadto dużo cichsze są dzwonki a i rozmówcę jakby ciszej słychać. To narazie tyle co zauważyłem. Oczywiście dodam, że rom jest fajny i warto go wgrać  :ok:

Mi i innym z tego co widzę łaczy się bez problemu..


Offline boobass

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #20 : Wrzesień 23, 2009, 21:33:56 »
Nie mogę zmienić "hh_fw_background.png" Występuje "odmowa dostępu"

Możesz napisać ścieżkę gdzie on w rejestrze się znajduje? Może da się go usunąć i wtedy zapisać swój plik "hh_fw_background.png"


Offline tatadoor

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 99
    • chomki - tatadoor
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #21 : Wrzesień 24, 2009, 12:39:02 »
dzieki za wstawke ale chome sie nie uruchamia u mnie, ale za to zyskalem prawie 10mb pamieci wiecej na czym bardzo mi zalezalo, niechcial bym byc upierdlywy ale jak bys zrobil golasa bez manili i chome to bylbym i napewno ni tylko ja bardzo szczesliwy!!

co do romu to w przegladarce plikow aby wybrac jakas pozycje powiedzmy caba do zainstalowania trzeba sekunde przytrzymac na nazwie pliku i dopiero zostaje zaznaczony i uruchomiony, co dziwne jesli tapnie sie na ikonie wybor nastepoje natychmiast.
Podobnie dzieje sie w zakladce dzisiaj gdzie chcemy dodac pluginy do todaya, trzeba przytrzymac sekunde aby postawic ptaszka przy pozycji lub ja odznaczyc.
Ciekaw jestem czy to celowe czy jakis bug.

pytanie: ukrywam klawiature ekranowa tak aby samoczynnie sie nie pokazywala, w 6.1 trzeba bylo zmienic wpis w rejestrze aby to osiagnac :

TurnOffAutoDeploy=dword:00000001 w miejscu - HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sip

natomiast w 6,5 to nie dziala czemu i jak to zmienic.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2009, 12:47:00 wysłana przez tatadoor »

Offline boobass

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #22 : Wrzesień 24, 2009, 13:18:29 »
Znalazłem mały bug, ale po restarcie wraca do normy.

Nie działają opcje na belce W ekranie Today "Telefon" i "Aparat", w menu Kontakty nie działa na belce "Kontakty" itd. Klikając na menu na belce przesuwa do zakładki obok w manili.

Jak wspomniałem po restarcie wszystko wraca do normy.


Offline BassTester

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
  • Sprzęt: Galaxy S, Note 2
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #23 : Wrzesień 24, 2009, 14:28:08 »
Romik całkiem fajny, jednak na moim kaiserze dotyk zaczął dziwnie działać tzn. czasami trzeba dłużej przytrzymać żeby załapał coś np. wciśnięcie jakiegoś przycisku, ale już w pencil box deluxe moge normalnie rysować. Prawdopodobnie coś jest w ustawieniach dziwnego, jednak nie jestem w stanie znaleźć co. Błąd to także w comm managerze niektórych liter brak (np. Wł cz Bluetooth, Wł cz nie WLAN). Po za tym działa sympatycznie.

6810>n73>TyTN II>Spica>Galaxy S>Galaxy Note 2

Offline kuki86

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #24 : Wrzesień 24, 2009, 15:15:08 »
Byłoby miło gdyby przy rozsunięciu klawiatury obraz sie dostosowywał. Tak to nie da sie nic robić na rozsunietej klawiaturze :/

:HTC TyTn II
:ROM: WM 6.1
:RadioROM:1.71.09.01
:HardSPL:3.29

Offline ukaszeq

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
« Odpowiedź #25 : Wrzesień 24, 2009, 16:59:42 »


    • Aby zamknąć jakąś aplikację rysikiem korzystając z 'X' trzeba go dłużej przytrzymać, na krótkie klepnięcie nie zamyka aplikacji, ekran kalibrowałem kilka razy i cały czas to samo jest. Czy u Was też tak jest? WJTK da się to jakoś zmienić?




    A więc da się to ustawić START> Ustawienia> Task Manager> zakładka  Przyciski   i tam masz do wyboru własnie jak ma X działać

    Tak jest przynajmniej w wesji
    [27/05/09] WM6.5 wjtk build 21234 PLK rom v2
    i na wm 6.1 też była taka opcja do wyboru. Tego x3 jeszcez nieinstalowałem ale podejrzewam że też sie tak da to rozwiązać.

    Pozdro.


    Offline tatadoor

    • Clubowicz
    • *
    • Wiadomości: 99
      • chomki - tatadoor
    Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
    « Odpowiedź #26 : Wrzesień 24, 2009, 18:02:53 »
    Byłoby miło gdyby przy rozsunięciu klawiatury obraz sie dostosowywał. Tak to nie da sie nic robić na rozsunietej klawiaturze :/


    Mozesz przyblizyc problem?? u siebie tego nie zaobserwowalem


    Offline tomaszkap

    • Global Moderator
    • *****
    • Wiadomości: 8722
    • Mój avatar to Sawyer
    • Sprzęt: Huawei P20 Pro
    • VIP Level: 118
    Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
    « Odpowiedź #27 : Wrzesień 24, 2009, 18:20:36 »
    Gratuluję nowej produkcji bo ostatnio była posucha, jutro sobie wgram  :ok: Na screenie widzę taką malutką literówkę: "zciszony" -> ściszony.

    A jeśli chodzi o edycję postu to jeśli jest za długi i ma za dużo grafik to nie mozna go edytować niestety.

    Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4+Są: Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 Pro

    Offline glempex

    • Clubowicz
    • **
    • Wiadomości: 187
    • Sprzęt: HTC TyTn II
    Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
    « Odpowiedź #28 : Wrzesień 24, 2009, 18:40:58 »
    Jest problem z touch flo po instalacji md2c niestety nie moze sie załączyć .Po odinstalowaniu aplikacji również

    Zaczynam przygodę z WM
    HTC TyTn II

    Offline SirAdams

    • Newbie
    • Wiadomości: 10
      • http://www.siradams.com/
    Odp: [22/09/09] WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
    « Odpowiedź #29 : Wrzesień 24, 2009, 19:16:01 »
    Romik całkiem fajny, jednak na moim kaiserze dotyk zaczął dziwnie działać tzn. czasami trzeba dłużej przytrzymać żeby załapał coś np. wciśnięcie jakiegoś przycisku, ale już w pencil box deluxe moge normalnie rysować. Prawdopodobnie coś jest w ustawieniach dziwnego, jednak nie jestem w stanie znaleźć co. Błąd to także w comm managerze niektórych liter brak (np. Wł cz Bluetooth, Wł cz nie WLAN). Po za tym działa sympatycznie.

    Mam to samo, jeżeli obsługuję interfejs jakiegoś programu to działa dobrze, kiedy jednak trzeba coś wybrać z listy to już muszę przytrzymać dłużej. Dotyczy to listy kontaktów czy listy w Total Commander itp.