Autor Wątek: WM 6.5, jest dostępny??  (Przeczytany 5391 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline seur

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 182
  • Sprzęt: Samsung i5700
WM 6.5, jest dostępny??
« : Grudzień 15, 2009, 01:38:10 »
Witam wszystkich,
Mam pytanie, czy może dostępna jest wersja wm 6.5 dla tego modelu, szukam i widzę że dla Cruise 1 jest, ale nie mogę znaleźć nic o Cruise 2.

Palm Pilot Pro > Palm m125 > Ipaq m3850 > Medion > IPAQ 1940 > Palm T3 > ACER N35 > HP rz1710 > Samsung i600 > Sony Clie UX50 > iPod touch 1G> Nokia N770 > iPhone 3G > iPod touch 2G > HTC Diamond > iPhone 3G > HTC Hero > HTC Magic > SAMSUNG i5700

PDAclub.pl

WM 6.5, jest dostępny??
« : Grudzień 15, 2009, 01:38:10 »
R E K L A M A:


Offline lakosik

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 109
  • Sprzęt: HD2 / S III
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #1 : Grudzień 18, 2009, 20:27:12 »
Przyłączam się do pytania kolegi, bo warto by było mieć na swoim urządzonku WM 6.5 :proud:


Offline Gemis

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #2 : Grudzień 19, 2009, 11:52:02 »
Oficjalnie nie ma, natomiast na xda jest już trochę romów... oczywiscie na własną odpowiedzialność;)


Offline Gemis

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #3 : Wrzesień 02, 2010, 13:18:22 »
Trochę późno, ponieważ szczerze mówiąc nigdy nie narzekałem na WM 6.1 na IOLITE....

Ale postanowiłem z ciekawości zainstalować W.M 6.5 z tego wątku na XDA:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=572713

Instalacja bardzo prosta ( wystarczy wrzucić na kartę plik obrazu i zrestartować urządzenie trzymając dolny przycisk głośności ). Oczywiście wcześniej należy zrobić odblokować Hard SPL ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=552481) .

Co do pracy systemu jestem pozytywnie zaskoczony, myślałem że nowszy system będzie mulił, a tu jest wręcz przeciwnie.
Wszystko chodzi bardzo sprawnie i szybko, mogę zaryzykować stwierdzenie że nawet szybciej niż na oryginalnym WM 6.1.
Co najważniejsze w ROMie zaszyte są łatki z HTC Mega ( Klawiatura itd...  Polski T9 jest obecny :) ).

Mały update, u mnie zintegrowany S2U2 w wersji 2.41 powodował czasem zwisy podczas uruchamiania, po instalacji najnowszej ( aktualnie 2.43 ) wersji, problem zniknął. :)


« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 13:45:01 wysłana przez Gemis »

Offline lakosik

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 109
  • Sprzęt: HD2 / S III
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #4 : Wrzesień 25, 2010, 08:14:44 »
Oj, to trzeba będzie spróbować zainstalować ROM z xda! Widzę Gemis, że masz bardzo dużą wiedzę o Touch Cruise II :)
Będziemy trzymać się Ciebie blisko  :wink:
Byłbym strasznie wdzięczny gdybyś napisał co i jak dokładnie po kolei instalowałeś :)
Jak się wszystko ładnie uda, to browar dla Ciebie! :P

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2010, 08:17:35 wysłana przez lakosik »

Offline Gemis

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #5 : Listopad 04, 2010, 13:57:27 »
Wgranie nowego romu do HTC IOLITE:


1. Pobieramy stąd obraz romu ( potrzebna rejestracja na forum!) :

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=572713

Kopiujemy plik IOLIIMG.nbh do katalogu głównego karty microSD.

2. Trzeba odblokować możlwość wgrywania nieoryginalnych romów, tzw HARD SPL

pobieramy z tego wątku
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=552481

paczkę:  Iolite-HardSPL_V1_10R2_109HSPL.zip

telefon musi być zsynchronizowany z PC.
uruchamiamy na PC program z archiwum i postępujemy wg instrukcji na ekranie. ( dajemy automatic flash).

UWAGA! Antywirusy wykrywają powyższy program jako trojana, najlepiej na czas całej operacji wyłączyć antywirusa.

Po zakończeniu sprawdzamy czy telefon działa poprawnie.

3. Wgranie nowego romu:

Wyłączamy telefon lub resetujemy, przy czym trzymamy wciśnięty przycisk obniżenia głośności ( dolny z boku urządzenia ). Aż do pokazania się na ekranie 3 kolorowego  ekranu, wtedy puszczamy klawisz, i postępujemy wg instrukcji na ekranie.


Offline lakosik

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 109
  • Sprzęt: HD2 / S III
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #6 : Listopad 06, 2010, 11:58:35 »
WIELKIE DZIĘKI!  :ok: Naprawdę robisz wiele dla użytkowników Iolite na tym forum (których jest mało)
Jeśli znalazłbyś w przyszłości jakiś ciekawy ROM z Windows Phone 7 do Iolite to byłbym wdzięczny gdybyś podzielił nim się z nami na forum. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam :)!


Offline Gemis

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #7 : Listopad 06, 2010, 15:54:34 »
dzięki za miłe słowa, ale nic takiego wielkiego nie robie :) powodzenia z romem :)


Offline fireman261

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
  • Sprzęt: samsung galaxy note 3
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #8 : Grudzień 06, 2010, 20:30:54 »
 :) :) :) Witam wszystkich na forum , mam problem z pogodą na ekranie today , nie aktualizuje mi pogody , nie ma jej na ekranie , w dalszych zakładkach jest dla mojej lokalizacji , ach rom wgrałem z XDA z linku podanego wcześniej na forum , jak to naprawić o ile może mi ktoś podpowiedzieć a będę wdzięczny  :ok: :ok: :ok:

Na zrzutach ekranu na XDA pogoda jest a u mnie nie ma i nie wiem co włączyć żeby była .

« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2010, 14:07:13 wysłana przez fireman261 »

Offline goodmaster

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #9 : Kwiecień 18, 2011, 18:04:07 »
Witam,
czy ten ROM jest polski? Czy w ogóle jest jakiś polski rom 6.5 lub 6.1 do tego urządzenia???????


Offline Gemis

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #10 : Kwiecień 19, 2011, 00:43:39 »
Nie. Nie było nigdy polskiego romu, ani prawdopodobnie nigdy nie będzie. Urządzenie jest bardzo niszowe (a szkoda, bo całkiem niezłe parametry ma).

Powstała jedynie nakładka spolszczająca Interwrite. Jednak nie jest ona zbyt dopracowana, jak również znacząco spowalniała mój telefon i była powodem niestabilności pracy. Lepiej zostać przy anglojęzycznych systemach :)

Pozdrawiam


Offline domsc

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #11 : Maj 16, 2012, 17:03:35 »
Witam dawno nikt tu nie pisał ale mam pytanie bo plik z nowym romem nie chce ruszyć mimo postępowań wg instrukcji, trójkolorowy obraz pozostaje i nic sie nie dzieje powiem tylko że mam troche danych na karcie pamięci czy ona powinna być sformatowana czy też można pozostawić na niej pliki (zależy mi na automapie itd...)


Offline jacekdz

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
  • Sprzęt: HP Voice Messenger, HTC HD7
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #12 : Czerwiec 21, 2012, 17:20:40 »
Też miałem ten sam problem. Wystarczy format karty FAT32 i wgrać tam ROM i wszystko rusza od razu. :ok:


Offline vist55

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #13 : Lipiec 23, 2012, 20:29:33 »
Właśnie zainstalowałem w/g opisu kolegi Gemis raczej intuicyjnie bo po angielsku niewiele rozumiem i mój HTC cruise2 żyje i ma się doskonale ( nowy system absorbuje około 10% pamięci więcej , ale dodatkowe aplikacje muszą się czymś żywić). Miałem czysto po formacie na FAT32 kartę , i prog. z romem leżący bezpośrednio, oczywiście blokada została zdjęta z oryginalnego romu w słuchawce. Pozdrawiam Cię Gemis i dziękuję za opis, słuchawka nabrała kolorytu i funkcjonalności.


Offline domsc

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #14 : Sierpień 09, 2012, 15:48:34 »
mi też sie udało po przekształceniu na fat32 system wygląda jak bajka teraz i wcale nie trzeba kupować hd2 ;) nowy IE jest znakomity, przesuwanie ekranu menu lub wiadomości po prostu masełko, pozdro dla tych co jeszcze posiadają takie htc :)


Offline barpoz

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 110
  • Sprzęt: i9100
Odp: WM 6.5, jest dostępny??
« Odpowiedź #15 : Lipiec 20, 2013, 19:47:43 »
Ma ktoś może ten ROM 6.5. bo wszystkie linki z XDA umarły, a chciałem się pobawić....