Błąd w instalacji 5.0.7 "proszę wyłączyć aplikację AutoMapa na wybranym urządze

• 6 Odpowiedzi
  • 4521 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,

Mam problem z instalacją AutoMapy 5.0.7 z użyciem czytnika kart. Instalator przerywa z komunikatem "proszę wyłączyć
aplikację AutoMapa na wybranym urządzeniu", urządzenie (Eten X500+) jest nowe, zawiera tylko goły system bez żadnych dodatków
 (Windows Mobile 6.1 Pro EN).  Karta SSD 2GB, sformatowana FAT16 znajduje się w czytniku USB podczas instalacji. Mój system to Windows XP SP3 PL, ActiveSync 4.5 (najnowszy), ale próbowałem na innym kompie - dokładnie ten sam efekt. Macie jakieś pomysły co może być nie tak?

Wysłałem to zapytanie do AutoMapy, niestety support raczył mi odesłać tylko standardową formułkę odpowiedzi, ale za to z pozdrowieniami po angielsku i niemiecku  :ok:

1. Pobrac instrukcje obslugi jaka znajduje sie na
www. na zakladce Do Pobrania->Dokumentacja
oraz zapoznac sie z procesem instalacyjnym.
2. Podlaczyc PDA do komputera i synchronizowac.
3. Karte pamieci umiescic w czytniku kart (czytnik
zewnetrzny na USB) i nastepnie sformatowac karte
na system FAT, po uprzednim dokonaniu kopii
bezpieczenstwa waznych danych z karty.
4. Uruchomic instalatora AutoMapy zawierajacy
aktualizacje programu i map - instalator poprowadzi
przez proces rejestracyjny oraz instalacyjny.

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
AutoMapa (po)

*

Offline Adek1

• 17
  • Sprzęt: Mio 560 + AM
Mam ten sam komunikat , nie mogę zrobić nawet nakładki bo cały czas monituje proszę zamknąć Auto Mapę . AM mam przypisaną do sprzętu a nie karty chociaż jest zainstalowana na karcie . Nie wiem co mam robić musiał bym ją wycinać na chama bo za każdym razem format robić to ból i dużo pracy mam na karcie więcej ważnych rzeczy i programów . O co chodzi z tym komunikatem sprawdzałem dziesiątki razy czy AM jest zamknięta a instalator dalej swoje .Pomóżcie bo nie mam zamiaru robić formatu i instalować wszystko od początku . Sprzęt - Mio 560 , Karta 4GB SDHC Kingston

Obawiam się że format nie pomoże, u mnie nie chce się instalować na czyściutkim systemie i sformatowanej karcie, AM miałem przypisaną do karty, kiedyś się instalowała normalnie, u mnie wersja 5.0.7 w połączeniu z Windows Mobile 6.1 pro en wyrzuca ten błąd.
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2008, 13:03:51 wysłana przez lutel »

*

Offline purasx

• **
  • 195
  • Sprzęt: HTC TyTn II
Poradził sobie ktoś przez ten czas z tym problemem? U mnie występuje to samo i nie mogę zainstalować AM.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Poradził sobie ktoś przez ten czas z tym problemem? U mnie występuje to samo i nie mogę zainstalować AM.

Może spróbuj zainstalować AM 5.5?

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
5.07 to już historia.Dział staroci jest troszkę niżej :mrgreen:

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T

wiem że taki problem występuje na uszkodzonych czytnikach (takich co tylko "czytają", a nie pozwalają zapisać) oraz gdy karta, czy tam adapter, ma włączony "write protect". i to jest właśnie komunikat przeznaczony na taką sytuację....