Pytania do posiadaczy Samsunga i780

• 72 Odpowiedzi
  • 19070 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bronek

• **
  • 206
  • Sprzęt: Era G1
Pytania do posiadaczy Samsunga i780
« dnia: Kwiecień 09, 2008, 09:28:55 »
Cześć,

planuję zakup tej maszynki i w związku z tym mam kilka pytań do posiadaczy Samsunga i780 na które nie mogłem znaleźć odpowiedzi w sieci:

- czy jest na nim możliwe nagrywanie rozmów telefonicznych, np. programem typu Resco Recorder ? Teoretycznie powinno być to możliwe, ale np. taki Samsung i600 na to nie pozwala :(

- czy w aplikacji Google Maps działa opcja 'My Location", czyli lokalizacja za pomocą tylko sieci GSM ? Wiem, że ten model ma GPS, ale interesuje mnie ta duga możliwość.

- czy ktoś próbował Garmin Mobile XT na tej maszynie ? Jeżeli tak, to z jakim skutkiem ? Analogiczne pytanie odnośnie TomToma.

- StyleTap - emulacja PalmOS - działa ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
marek

Odp: Pytania do posiadaczy Samsunga i780
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2008, 19:05:54 »
google maps dziala... mylocations za pomoca nadajnikow gsm... dziala... podaje przyblizona pozycje... podaje w moim przypadku miejsce lokacji nadajnika + 1700 m zasiegu.. takie kolko robi.. niestety naprawde znajduje sie troche dalej niz nadajnik kolo 2500m ale gps wskazuje bardzo dokladnie :)
ogolnie telefon super... garmin nie wiem... a nagrywanie napewno mozna wystrarczy odpowiednia aplikacja...

*

Offline bronek

• **
  • 206
  • Sprzęt: Era G1
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2008, 20:39:31 »

dzięki za odpowiedz

. a nagrywanie napewno mozna wystrarczy odpowiednia aplikacja...

teoretycznie masz rację, ale czasami producent SPRZĘTOWO blokuje taką możliwość (n[. SE p990 lub właśnie Samsung i600)
jest to dla mnie dosyć ważna cecha, więc chciałbym znać poznać odpowiedz PRZED zakupem :)

ponawiam więc pytanie, czy ktoś mógłby sprawdzić czy i780 umożliwia nagrywanie rozmów telefonicznych ?

*

Offline bzul85

• **
  • 146
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2008, 20:31:59 »
ja tez mam pytanie do posiadaczy i780.

chodzi o to czy i jak wygladaja strony internetowe na tym samsungu? czy ekranik nie jest za maly do przegladania stron ?

motorola d520> nokia 5110> nokia 6210> nokia 6310i> nec e616v> motorola a925> ngage> mda vario II> samsung d600>  i780 > i8000

*

Offline Nedd

• 48
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 02, 2008, 11:55:04 »
Moim zdaniem spokojnie da się surfować po sieci. Szeroki ekran zdaje tu egzamin.
M600i, P1i, Samsung i780, Omnia, HTC Touch HD, HTC HD2, Galaxy Nexus

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 03, 2008, 22:53:52 »
Witam, szukam osoby która ma się I780 w play i działa u niej internet bo ja za nic nie mogę go ustawić pod tym kątem. Męczę się okrutnie i ani IE ani OPera ani maile nie działają.

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 05, 2008, 02:00:55 »
@desino
uwazaj z tym netem bo 31sekund moze zjesc 50(70) zl (liczone z max predkosci 3,6mbit/s)
Co do ustawien to wystarczy APN internet i juz dziala.
Be more digital.
pıoɹpuɐ

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 05, 2008, 07:36:29 »
to jest teoretyczna predkosc praktycznie nie do osiagniecia... jednak trzeba uwazac... proponuje zainstalowac sobie aplikacje do pomiaru pakietow i danych gprs :) mozna nawet ustawic na pulpit ( today)

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 05, 2008, 08:17:31 »
Ja potrzebuję netu tylko do ściągania maili a nie do przeglądania stron nie mniej jednak ustawienia mam ok a jak próbuje odpalić skrzynkę to pojawia się komunikat: błąd podczas synchronizacji.
Napisane: Maj 05, 2008, 08:14:38
Wcześniej pojawią się komunikat: korzystasz teraz z roamingu. Synchronizowanie może spowodować naliczenie dodatkowych opłat a po wciśnięciu ok: błąd podczas synchronizacji.

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 05, 2008, 22:49:43 »
wiem o co chodzi tez to mialem.. zrob tak... zrop opcje i zrop opcje profilu maila i jak przechodzisz dalej to w przed ostateij zakladce masz do wyboru my internet ( to masz pewnie wlaczone - to jest wifi) a wlacz my network cos tam... i bedzie si :D

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 06, 2008, 08:23:54 »
Tak właśnie. Dzięki za pomoc chwilę wcześniej właśnie to odkryłem i już nie ma problemu wszystko jest ok. Ale i tak dziękuję za pomoc.

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 06, 2008, 11:49:10 »
spox :) w sumie to tez mam may problem... czasami dzieje mi sie cos dziwnego z myszka... normalnei jest tak ze jak klikne na cos to sie otwiera... jak dlugo przytrzymam to jakby prawy kalwisz menu.. a czasami samo mi sie przelacza w taki tryb ze jedno kikniecie to prawy kalwisz myszy ( menu kontekstowe) a dwa razy szybko to ok czy wejscie dalej... i wkurza mnie to bo rysik tak samo reaguje... i nie wiem jak to wylaczyc ani tym bardziej jak to wlaczam... jedyne wyjscie to soft reset... any ideas?
a tak to telefon wypas :D i taq korzysc dwoch baterii... jak na uczleni zajecia nudne to sie nie martwie ze padnie bateria i bede bez mozliwosci wykonywania polaczen... druga bateria w torbie :D i design coraz bardziej mi sie pdooba bo jak widze te inne pda czy ppc to mi sie nie dobrze robi.. oblesne wielkie pudla... :)

p.s ze wzgledu ze rozdzielczosc dzika (320x320) to gier jest malo ktore by chodzily na ten telefon... + brak kalwiszy funkcyjnych wiec nie mozna sterowac...
podaj tytuly ktore masz u siebie lub ktore wiesz ze dzialaja... ;) pozdro

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 06, 2008, 21:18:58 »
Gry są poza moimi zanteresowaniami. Używam office, samego telefonu i gps. Z tym to teraz mam niezłe jaja. Wgrałem automapę i zadziałał tzn. automapa go znalazła. I było wszystko ok do momentu jak zachciało mi się sprawdzić jak będzie gdy podłączę do fona zewnętrzny gps - komunikacja Bluetooth. Sparowałem urządzenia wybrałem port i ok zadziałał. Ale jak już chciałem wrócić do gps wbudowanego w telefon to zaczęły się schody. Nijak nie mogę go odpalić, klikam automapę ona się ładuje i samoczynnie włącza się Bluetooth i gps nie zostaje odnaleziony. Podaj mi proszę jakie masz ustawienia w zakładce zewnętrzny moduł gps.

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 07, 2008, 08:14:52 »
pierwsza zakladka com8 druga com9 i trzecia zaznaczone to automatyczne cos tam...zobacz w ustawieniach automapy tam sa ustawienia do konfiguracji gps...
no u mnie automapa 5.0.5 dziala super z i780... ejchalem trase z poznania do piotrkowa trybunalskiego i dzialal super... raz zgubil trase... ale to dlatego ze trelefon mialem na kolanach a nie przy szybie..
p.s czyli problemu z myszka nie miales?

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 07, 2008, 19:24:28 »
Problemu z myszką jak na razie nie miałem natomiast dosyć często muszę resetować telefon bo łapie zamrożenie. Fakt że mocno go "katuję" ustawieniami. Poza tym jestem zadowolony bo to naprawdę wypas.
Napisane: Maj 07, 2008, 08:24:23
No i udało się. GPS wbudowany działa na comach podanych mi przez Ciebie natomiast zewnętrzny na comie6. Zewnętrzny szybciej łapie satelity i daje mocniejszy sygnał więc na dalsze wypady samochodowe warto mieć w schowku natomiast do zastosowań szybkich, krótkich i pieszych wbudowany jest zupełnie wystarczający. Chyba że kiepska jest pogoda to już tylko zewnętrzny da sobie radę. Pzdr. i dzięki za namiary.
Napisane: Maj 07, 2008, 12:11:18
Proszę Cię podaj mi jeszcze jak łączysz się z wifi, internet czy praca?! I tak samo jak w zakładce modemy.

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 09, 2008, 14:56:44 »
No i udało się. GPS wbudowany działa na comach podanych mi przez Ciebie natomiast zewnętrzny na comie6. Zewnętrzny szybciej łapie satelity i daje mocniejszy sygnał więc na dalsze wypady samochodowe warto mieć w schowku natomiast do zastosowań szybkich, krótkich i pieszych wbudowany jest zupełnie wystarczający. Chyba że kiepska jest pogoda to już tylko zewnętrzny da sobie radę. Pzdr. i dzięki za namiary.
u mnie bezproblemu dziala w samochodzie :)
odnosnie internetu to nie wiem na internet mam wifi a na my mms czy cos mam gprs... :P pomieszane ogolnie...

*

Offline mariuszzar

• 7
  • Sprzęt: Galaxy S, Dell XPS 502x, Gigabyte M912
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 19, 2008, 16:53:37 »
Zastanawiam sie nad kupnem i780. Ogólnie telefon super:)))) Czy nie jest za duży do noszenia w kieszeni?? Jak sie pisze na nim smsy?, niektorzy mówią, że klawiatura jest strasznie niewygodna.

Aha, jeszcze jedno.  Czy ktos sprawdzał czy możliwe jest obejście simlocka przez http://www.allegro.pl/item366430339_magic_sim_simlock_bez_utraty_gwar_wysylka_gratis.html .

*

Offline bzul85

• **
  • 146
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 19, 2008, 17:15:18 »
ja na i780 przesiadlem sie z d600e wiec roznica niby spora ale w kieszeni spokojnie mozna go nosic bez obtarc w okolicach krocza ;)
klawiaturka bardzo wygodna, touchpad tez (milo mnie zaskoczyl - bardzo funkcjonalny).
a co do simlocka to czyms takim da sie to obejsc;) sprawdzone...

motorola d520> nokia 5110> nokia 6210> nokia 6310i> nec e616v> motorola a925> ngage> mda vario II> samsung d600>  i780 > i8000

« Odpowiedź #18 dnia: Maj 20, 2008, 08:29:24 »
hm... czy to oby legalne?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 14, 2008, 11:43:13 »
hm... czy to oby legalne?

hmm, legalne ? w tej sytuacji wazniejsze bedzie chyba czy to prowadzi do utraty gwarancji w PLAY czy nie  :E

« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 14, 2008, 12:21:15 »
ehh za 70zl zdjalem simlock z play :) i dostalem certyfikat od kolesia ze samsung uzna gwarancje :) bo dostalem kody blokujace i odblokowujace.. :)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 14, 2008, 17:06:39 »
ehh za 70zl zdjalem simlock z play :) i dostalem certyfikat od kolesia ze samsung uzna gwarancje :) bo dostalem kody blokujace i odblokowujace.. :)

hmm, to w tym i780 simlocka zdejmuje sie kodem ?

« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 14, 2008, 17:44:44 »
a jak niby? przeciez nie wylotowujesz/wlutowujesz czegos... a jak sie zaklada simlocka? operator bierze tel od producenta i program do kodowania.. i koduje po imei ...

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 14, 2008, 18:39:03 »
a jak niby? przeciez nie wylotowujesz/wlutowujesz czegos... a jak sie zaklada simlocka? operator bierze tel od producenta i program do kodowania.. i koduje po imei ...

no wlasnie jak .... w i600 bylo to inaczej zrobione, stad tez i moje zapytanie

« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 14, 2008, 19:54:41 »
w i600 tez kodem schodzilo :) kolega ma na uczelni :) mial w orange a siedzi w plusie i erze... i mowil ze kodem... wiekszosc telefonow tak ma.. bezwinwazyjne i zawsze mozna przywrocic ponownie kodujac ( odpowiednia sekwencja) badz wgrywajac rom brandowany...

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 15, 2008, 00:16:43 »
w i600 tez kodem schodzilo :) kolega ma na uczelni :) mial w orange a siedzi w plusie i erze... i mowil ze kodem... wiekszosc telefonow tak ma.. bezwinwazyjne i zawsze mozna przywrocic ponownie kodujac ( odpowiednia sekwencja) badz wgrywajac rom brandowany...

u mnie obylo sie bez kodu ....

« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 15, 2008, 10:24:05 »
ehh navi zesatw albo zostales w play :P wkurza mnie ze nie ma w Polsce zadnego nowszego softa...

*

Offline Griszq

• 19
  • Sprzęt: i780 CBHE1
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 29, 2008, 06:58:42 »
Witam

sorki, że ostatnio męczę Was pytaniami ale jestem świeżakiem pod względem Samsung'a ;)

Mam 2 pytanka:
1. Jakiej firmy lub co polecacie jako ochronę telefonika tj. kabura, pokrowiec, etui, itp? bo patrzyłem na allegro i tylko 2 rodzaje (ze skóry i jeszcze jakiś który Mi się nie podoba), możę coś dedykowanego do PDA lub podobnego
2. Jakiej firmy macie folię ochronną którą polecacie i gdzie można nabyć? bo jadąc autkiem w dzień i mając włączoną Automapę nie za bardzo widać i jeszcze ten krótki uchwyt do szyby ;(
w ciągu dnia tę słabo widać choćbym jaki motyw dał i tak muszę zasłonić ręką lub wejść do ciemnego pomieszczenia :(

dzięki z góry

« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 29, 2008, 11:05:04 »
zawsze na czas podrozy mozes jasnoc zwiekszyc.. chgociaz baterie bedzie to zzerało chyba ze masz ladowarke samochodowa to lac na to.. kabury zadnej nie mam ale tez sie przymierzam do tej na allegro tej obrotowej o 360 stopni. folii ochronnej nie mam gdyz powloka i780 jest taka szklana.. w zwyklych pda to jest typowy dla lcd taki tft cienki.. i tam bym sie bal.. tu nie montuje.. nie bede obklejal...nawte nie ma zanego wglebienia na folie..  nie bede szpecil telefonu :P

« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 29, 2008, 15:07:53 »
A ja mam cyrki z aparatem foto. Wciskając boczny przycisk włącza się menu aparatu ale startuje ta kamerka nad wyświetlaczem przeznaczona do videokonferencji. I nie ma możliwości przełączenia na tą z tyłu do foto. Czy ktoś już to przerabiał?