do użykowników G900

• 6 Odpowiedzi
  • 2681 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

do użykowników G900
« dnia: Kwiecień 05, 2008, 08:00:10 »
Witam po raz pierwszy na tym forum.
Noszę się z zamiarem kupienia tośki g900, ale przyznam szczerze, mam sporo wątpliwości. Uważam, że ten model, to w tej chwili najlepsze co można kupić z funkcją telefonu. Problem polega na tym, że na co dzień używam Della Axim x51V, który jest moim skromnym zdaniem nadal nie do pobicia przez nowsze PDA. Niestety noszenie przy sobie dwóch telefonów i axima to sprawa dość kłopotliwa stąd pomysł przejścia na pda z telefonem.
To tyle tytułem przydługiego wstępu, a teraz pytania o funkcjonowanie g900:

Jak sobie radzi z programami typu Automapa, AutoPilot?
Jakie macie wrażenia przy korzystaniu z ekranu- nie jest za mały? Dell ma 3,5' stąd moje obawy.
Czy można wyświetlać filmy divx bez wcześniejszego zmniejszania rozdzielczości?
Ile rzeczywiście trzyma bateria przy założeniu, ze korzysta się z funkcji telefonu i pda (bez gier i filmów)?
Jak działa WI-Fi, tzn, czy zasięg nie jest mały lub za słaby sygnał?
Co Was w waszym telefonie irytuje?
Dlaczego jednak warto kupić tośkę?

Dzięki za wsparcie w podjęciu decyzji  :ok:

Odp: do użykowników G900
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2008, 16:09:01 »
Nie używam nawigacji, więc nie wiem.
Ekran jest moim zdaniem świetny, filmy, ebooki, strony www wyglądają wspaniale, ale niestety gry albo zostawiają biale okienko, albo dostają epilepsji i są niegrywalne.
Wydaje mi się, że można, ale film puściłem tylko raz dla testu, więc pewności nie mam.
Nie wiem, ładuję ją co noc, ale po kilkugodzinnym słuchaniu mp3 na full głośności, surfowaniu przez wi-fi i zasięgu 3g od 6.30 do 24.00 zostaje jakieś 60%.
Wg mnie działa lepiej niż w Hermesie, łapie mi więcej sieci z domu i mam mniejsze problemy z połączeniem się.
Irytuje mnie epilepsja gier, brak cholernych sterowników do goforca 5500, praktyczny brak supportu Toshiby, cholerne karty miniSD i cholerne problemy z instalacją kart wiekszych niż 2 gb, aparat, który nie zapamiętuje ustawień, brak obsługi przycisków Toshiby w większości gier i wszechobecnosć rachitycznych zaślepek.

Warto kupić ją dla ekranu, który przy stronach www, czy ebookach jest świetny, dla nadziei, że w końcu Nvidia lub Toshiba wyda sterowniki lub jakiś fan wyciągnie je z XDA Flame lub Sharpa Em-one, dla świetnej klawiatury na której się fajnie notuje, dla czytnika biometrycznego, który jest najlepszym chyba zabezpieczeniem poufnych danych, dla dość szybkiego procka, dla hosta USB i oczywiście 128mb RAMu.

Wydaje mi się (po zapoznaniu się z odpowiedziami wsparcia technicznego Toshiby i wypowiedziach zagranicznych posiadaczy), że Toshiba już go skreśliła z listy produktów do których będzie udzielała supportu, więc nie będzie nowych sterowników, romów, fixów, telefon przestał być rozwojowy.

Ale mimo wszystko warto :) podoba mi się ona jak mało co.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2008, 16:13:45 wysłana przez ahigienix »

*

Offline herbata z rumem

• *
  • 96
  • Sprzęt: Toshiba G900, Nokia E51, Samsung Z720
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2008, 16:57:35 »
Napiszę co mnie denerwuje. Po pierwsze brak sterowników dla karty graficznej (nie rozumiem po co ona tu jest?)... i to właściwie tyle ;). Jeśli nie będziesz go używał do gier to bierz. Miałem poczekać i kupić Sony Xperia X1, ale po zastanowieniu stwierdziłem że do czytanie ebooków i słownika to mi wystarczy toshiba.
Przy okazji ahigienix jakiego programu używasz do oglądania filmów i ebooków?

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 06, 2008, 19:34:48 »
Aktualnie do czytania używam uBooka, ale zastanawiam się, czy nie zainstalować iSilo, a filmy odtwarzam (raczej sporadycznie) TCPMP

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 11, 2008, 10:00:38 »
Jeżeli chodzi o AutoMapę to muszę przyznać że śmiga bez problemowo

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 04, 2008, 23:53:21 »
no ale jak już się kiedyś, być może, czysto hipotetycznie rozważając... te stery pojawią to może to wyglądać tak:

http://www.youtube.com/watch?v=8kLFPfaxQ6U

(wg. opisu na stronie na której znalazłem link to właśnie jest geforce 5500)

*

Offline feniks29

• 548
  • Sprzęt: Sensation
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 05, 2008, 00:34:39 »
Generalnie trzeba byc pewnym, ze chcesz G900. Jest sporo drobiazgow, ktore bedziesz musial ustawic (czyt. poprawic po tworcach ale wszystko masz w pierwszych linkach na Toshiba z GSM :) )

Co do Automapy to narazie uzywalem jej jedynie z hosta USB i chodzila raczej srednio szybko ale zapewne przez to, ze z pena byla mapa czytana.
Wyswietlacz? Lepszego nie znajdziesz - moim zdaniem 6+
wi fi dziala o polowe slabiej od wi fi na pokladzie mojego laptopa Toshiba P100 (router mam pietro nizej i po przeciwnej stronie pokoju, a zasieg tu sciagam wiec spoko dziala)
Co do baterii.... hmmm... dzien to napewno ci bedzie wytrzymywac :) wg tego co piszesz, a moze nawet i dwa ale na wiecej nie licz :) ja wlasnie sobie zamowilem stacje dokujaca z ladowaniem drugiej bateryjki + druga baterie :)
Filmy - zmieniac rozdzielczosc narazie trzeba ale na tym wyswietlaczu to sie oplaca ogladac :)
Czemu warto kupic? TOSHIBA i wszystko jasne, marka mowi sama za siebie. A wyswietlacz... miodzio.

pozdro!