NavRoad NR750F - PREZENTACJA

• 7 Odpowiedzi
  • 4049 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

NavRoad NR750F - PREZENTACJA
« dnia: Luty 21, 2008, 19:41:18 »
Tak więc jak wspominałem, zrobiłem małą prezentację ów wspomnianego urządzonka.

Pierwsze co przychodzi mi na myśl to różnice między NR730F a 750-ką.
Mianowicie 750 posiada baterię, która wytrzymała mi podczas testu i oglądania filmu na całym ekranie przy maksymalnej jasności dokładnie 128minut (do wyłączenie urządzenie)  :worried:
Moim zdaniem jest to bardzo dobry wynik jak urządzenie z tak dużym wyświetlaczem!

750ka nie posiada złącza na dodatkową pamięć FLASH USB, oraz nie posiada nóżek (podpórek) do postawienia urządzenie.
Urządzenie jest odblokowane co daje nam możliwość instalacji co tylko chcemy i co tylko nam się uruchomi, w menu ustawienia mamy pozycję eksploratora plików  :ok: O tym później.

Teraz mała foto relacja.

Zawartość zestawu:

Złącza

Bardzo solidny uchwyt do mocowania urządzenia.

Kilka screenów z obsługi urządzonka.

Różnica miedzy Asusem P526, navi 3.5" :)

Jak tylko dojdzie mi karta pamięci pokażę wam jak w rzeczywistości wyglądają, filmy, mapy itp....
Gwarancja na urządzenie jest 24mc-e, na LCD 12mc-y, na baterię 6mc-y.
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2008, 20:02:05 wysłana przez MŁYNEK »

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
Odp: NavRoad NR750F - PREZENTACJA
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2008, 17:55:03 »
 :ok: może jakieś dodatkowe wrażenia ??

*

Offline mabo

• **
  • 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2008, 23:52:03 »
Muszę stwierdzić że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym sprzętem . Po niezbyt miłych wrażeniach z pierwszą wersją NR430BT obawiałem się o jakość wyświetlacza ale jest bardzo czytelny nawet przy dużym naswietleniu. Jedno co mnie martwi to duża siła nacisku na ekran potrzebna do przesuwania mapy palcem (może to z czasem doprowadzić do miejscowego  "wytarcia" powłoki ekranu), natomiast na nacisk punktowy ekran reaguje idealnie. Z pierwszych porównań znanych mi miejsc (Czechy, Wielka Brytania) wynika że mapy NVM7.6
są mniej szczegółowe od np. MioMap 3.3 zarówno w nazewnictwie ulic jak i numeracji domów, tak że z prowadzeniem "pod drzwi" mogą być drobne problemy. Na szczęście NR750 ma otwarty system i  będzie możliwość korzystania z alternatywnych programów nawigacyjnych. AutoMapa działa na nim SUPER.
Pozdr. BM

*

Offline FNW

• **
  • 196
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 16, 2008, 14:50:20 »
A jak wygląda sprawa z hostem USB ?? Czy można wykorzystać złącze miniUSB w poprzedniej wersji było osobne gniazdo USB.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 18, 2008, 18:15:45 »
Witam

Mam pytanie czy zamierzasz podłączyć kamerę do tego cudownego sprzętu?

*

Offline FNW

• **
  • 196
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 19, 2008, 13:09:49 »
Zakupiłem  :mrgreen: Jestem bardzo zadowolony a ponieważ handluje elektroniką to mam porównanie. NR750F zamieniłem za LOOXa N560.

Pierwsze wrażenia - ekran  :ok: robi olbrzymie wrażenie, do jakości i kontów wyświetlania nie można mieć zastrzeżeń. Dużo na tym forum było pisane na temat jakości wyświetlanych filmów. Moim zdaniem jest bardzo dobra - odpowiednie skalowanie itd. Druga sprawa - super czuły odbiornik GPS - błyskawiczny odczyt nawet przy zimnym starcie, dużo lepszy od zewnętrznych GPSów nie mówiąc o wbudowanych w palmtopy. Ogólne wykonanie bardzo dobre - solidny uchwyt. Testowałem z automapą i działała wyśmienicie. Mam wrażenie, że nawet płynniej niż na LOOXie który ma dużo szybszy procesor. Następne plusy to obsługa kart SDHC - już bardzo tanich i ciągle taniejących.

W przyszłości planuje podłączyć do DVD w samochodzie i też z tą myślą kupowałem bo po co kupować dodatkowy monitor jak można wykorzystać ten.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 19, 2008, 16:40:04 »
Przyjacielu zastanawiam się nad zakupem Nr z początku myślałem tylko o 40bt ale zaczął mnie kręcić NR750F bo ma więcej możliwości. Czy możesz zamieścić więcej fotek w którym miejscu masz zamontowany sprzęt w aucie czy to osobowy samochód? Czy nie zajmuje za dużo miejsca przy szybie jeżeli do szyby zamontowałeś? Jaką kamerę podpiołeś i w jaki sposób się podpina ją do instalacji samochodowej? Interesują mnie zdjęcia jak widać  na ekranie to co pokazuje kamera, w którym miejscu zamontowałeś kamerę w aucie? Czy tej wielkości NavRoad nie trzęsie się na uchwycie, czy obsługuje karty SDHC?.
Proszę o wszelkie spostrzeżenia i zdjęcia,   podam również mój e-mail: tygrys-71@o2.pl

*

Offline FNW

• **
  • 196
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 19, 2008, 23:01:36 »
Przyjacielu zastanawiam się nad zakupem Nr z początku myślałem tylko o 40bt ale zaczął mnie kręcić NR750F bo ma więcej możliwości. Czy możesz zamieścić więcej fotek w którym miejscu masz zamontowany sprzęt w aucie czy to osobowy samochód? Czy nie zajmuje za dużo miejsca przy szybie jeżeli do szyby zamontowałeś? Jaką kamerę podpiołeś i w jaki sposób się podpina ją do instalacji samochodowej? Interesują mnie zdjęcia jak widać  na ekranie to co pokazuje kamera, w którym miejscu zamontowałeś kamerę w aucie? Czy tej wielkości NavRoad nie trzęsie się na uchwycie, czy obsługuje karty SDHC?.
Proszę o wszelkie spostrzeżenia i zdjęcia,   podam również mój e-mail: tygrys-71@o2.pl

z montażem nie ma problemu ponieważ jest to głowica sztywna łamana w dwóch miejscach - oznacza to, że jak przykleimy do szyby to i tak możemy regulować wysokość w pionie i odległość od szyby. Uchwyt po ustawieniu dokręcamy przez co jest całkowicie sztywny - żadnego latania w czasie jazdy (z innym uchwytem bym nie kupił). Przy samym końcu od strony urządzenia jest zakończenie kulą dzięki temu można ustawić prawie dowolny kont. Kamery nie popiołem bo jej nie mam i nie planuje a co do reszty to mam radio JVC z wbudowanym DVD i wyprowadzonymi przewodami do podpięcia zewnętrznego wyświetlacza. Co do kart obsługuje karty SDHC - ja osobiście mam 8 GB.