Wgrywanie ROM'a /sterowniki - bootloader (USB device)

• 1 Odpowiedzi
  • 1245 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wgrywanie ROM'a /sterowniki - bootloader (USB device)
« dnia: Luty 01, 2008, 14:37:14 »
Witam
Szukałem na forum cos o sterownikach, jednoczesnie o wgrywaniu romu i problemach znim związanycj ale nei znalazłem, otóż ugotowałem roma, wszystko OK dopóki telefon nie przeszedł w stan boota, wtedy znaleziono w moimPC nowe urządzenie "USb Device" niestety nie mam do tego sterowników, ktos ma sterowniki takie sterowniki do spv m3100 w trybie bootloader?

TEAMAT MOŻNA ZAMKNĄĆ gdyz sam znalazłem rozwiązanie.

na hda forum znalazłem sterowniki
http://mahmood1.com/Documents/USBAS.rar
wszystko zadziałało i wlasnie konfiguruje system :) na koniec instalacji znów znalażl jakis sprzęt ale on już jest raczej nieistotny.

Proponuje temat zostawić dla innych poczatkujących którzy będa mieli podobny problem.
Uwazam, ze temat wątku jest dobrze opisany.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2008, 15:25:24 wysłana przez bardock »

Odp: Wgrywanie ROM'a /sterowniki - bootloader (USB device)
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2008, 16:57:46 »
ROM wgrałem, na początku widac było COŚ ale potem cos się instalowało, konfigurowało i jak się zrestartował system to kicha... windows wyglądał jakby był na maxa okrojony, nie mial nic z tych rzeczy co wybrałem chyb aprócz kalkulatora :-|

próbuje znów wgrać od nowa ale powstaje pewien problem gdy wybiore składniki w buildOS.exe to po właczeniu pliku gotuj.bat i po zapytaniu "Czy chcesz usunac pliki .rgu ze swojego ROMu?" wybieram "tak, ale potem mi pisze komunikaty, że nie znalazło plików, czyli wnioskuje, że ten preRom sie nie zapisuje gdy wybiore skłądniki w buildOS.exe.

No ale pomijam to i włącza mi się ten programik nbhtool, tam trzeba wybrac juz plik*.nb czyli ROM ale nie wiem gdzie on sie zapisuje :/
No kurcze nie ma go, cos nie tak jest z tym buildOS ?