Windows Mobile 6.1 dla Hermesa :) Ktoś zainteresowany?

• 134 Odpowiedzi
  • 25252 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: Windows Mobile 6.1 dla Hermesa :) Ktoś zainteresowany?
« Odpowiedź #90 dnia: Marzec 01, 2008, 21:22:49 »
Zainstalowane  :ok: Network Wizard- cos wspanialego  :grin: jest moze cos takiego w cabie gdybym chcial powrocic na wm6?  :P

Znalazłem Network Wizard'a, jednakże jest dedykowany dla Kaisera. Możliwe jednak, że poprawnie zadziała na TyTN'ie?

Download:

http://rapidshare.com/files/43776387/JUVS_HTC_Network_Wizard_KAISER_1_0_29981_1.zip

Mirror:

http://www.megaupload.com/?d=6NMIWQGO

http://www.speedyshare.com/495921540.html
Napisane: Marzec 01, 2008, 21:00:47
Ok dzieki jeszcze raz  :ok: jutro za to sie wezme  :ok: :P

maniekasus, podmieniłem link - dodając kilka innych aplikacji. Teraz chyba już jest komplet ???
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

« Odpowiedź #91 dnia: Marzec 01, 2008, 23:05:22 »
heh... a ja juz pobralem tamten :P ale nic nie zaszkodzi jak zassam tez ten nowy ;P dzieki za info ;) :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline ssj4

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC TyTn II, 8GB SDHC
« Odpowiedź #92 dnia: Marzec 02, 2008, 10:08:30 »
A jak jest z prędkością działania i ramem ?
-HTC TyTn II
Rom: Dutty's WM6.1 Hybrid v2
Radio : 1.64.08.21 (PLAY)

-MDA Vario II

-Blackberry 8707v simlock free, menu PL

« Odpowiedź #93 dnia: Marzec 02, 2008, 10:36:24 »
A jak jest z prędkością działania i ramem ?

a ppwiedz mi jeszcze jak dzialaja te wszystkie aplikacje razem? jakies zwiechy, spowolnienie?

U mnie bez zarzutów. Oczywiście nie instalowałem 100% wszystkich, gdyż nie miałby tyle pamięci, a przede wszystkim potrzeby. Tak jak napisałem testowałem z powodzeniem wszystkie.

nie czytasz wcale  :P :mad:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline ssj4

• *
  • 97
« Odpowiedź #94 dnia: Marzec 02, 2008, 12:15:55 »
bardziej chodziło mi o to jak jest u Was z pamięcią RAM ponieważ u mnie po wgranie kilku programów htc home spb pocket plus itd. telefon ma ledwo 23 MB na starcie a potem schodzi do 20 i tak sie utrzymuje. gdy włączam muzykę np audio managerem  gdy wchodze w wiadomości automatycznie mi się wyłącza audio manager. tak jest jak słucham na słuchawkach bluetooth. strasznie denerwująca sprawa.

Aha i mam jeszcze jedną sprawę ale to chciałem osobny temat zrobić. od razu mówię że szukałem na forum i tego problemu nie znalazłem.  Mam tak że Windows Media Player jak włączam muzyke to odtwarza mi tylko 2 sekundy z kazdej piosenki i przełącza na następną. no po prostu koszmar. nie mam pojęcia o  co chodzi. oczywiście aktualizowałem biblioteke nie raz.
-HTC TyTn II

-MDA Vario II

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #95 dnia: Marzec 04, 2008, 09:17:23 »
bardziej chodziło mi o to jak jest u Was z pamięcią RAM ponieważ u mnie po wgranie kilku programów htc home spb pocket plus itd. telefon ma ledwo 23 MB na starcie a potem schodzi do 20 i tak sie utrzymujee raz. (...)

Jeżeli mądrze dopasujesz dodatki nie będziesz miał większych problemów z utrzymaniem stabilności systemu oraz ilością wolnej pamięci. Zauważyłem, że SPB Pocket Plus gryzie się z innymi dodatkami w tym z HTC Home oraz TouchFlo. Możliwe, że to są powody Twoich zwisów?

A co do WMP - to dziwne zjawisko. Nie używam go, ale może masz coś pozmieniane w jego ustawieniach? Zamiast WMP polecam programik HTC - Audio Manager - darmowy i dostępny w mojej paczce. Skrót do niego masz również w HTC Home.

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #96 dnia: Marzec 04, 2008, 09:20:48 »
Pays ROM Full z 22 lutego.
Mam z nim dużo problemów jeśli chodzi o moduł GSM. Czasami przycina przychodzące połączenie w sposób taki że nie moge go odebrać, osoba dzwoni po kilka razy i ją sam odrzuca. Problem po soft reset wraca, jednak jak wiadomo nie trwa to kilka sekund.
Często jest opoznienie typu dzwoni-naciskam zielona słuchawke mija 2-3 s i dopiero slysze rozmówce.
Moim zdaniem jest wolny w porównaniu do CRCv8 jak i wm6.0 qsqa, a bateria schodzi szybciej ( nie testowalem baterii, ale jest to subiektywne odczucie).
Testowałem go 6 dni. Wersji Lite nie wrzucałem, ale poczekam na kolejną wersje tego Pana.

Jak narazie wracam do CRCv8 niby nie ma w sobie żadnych programów ale jak dla mnie najbardziej stabilny. Dosłownie żadnych problemów.
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline bosmanxxl

• 326
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #97 dnia: Marzec 04, 2008, 09:47:49 »
każdy rom 6.1 zjada szybciej baterię

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #98 dnia: Marzec 04, 2008, 10:16:58 »
Pays ROM Full z 22 lutego.
Mam z nim dużo problemów jeśli chodzi o moduł GSM(...)

Oczywiście każdy ma swoje zdanie w kwestii konkretnej wersji ROM. Osobiście nie zauważyłem problemów ze stabilnością działania komputerka. Dane dotyczące ROM oraz Radio ver. w załączonym screen'ie. Czasami mnie tylko drażni, że podczas używania nawigacji w tle włącza mi się AS, jednakze nie powoduje to spowolnienia czy też zawieszenia TyTN'a. Tajk jeszcze gwoli ścisłości - jest to wersja pochodząca z Ery. Może to też ma jakieś znaczenie?

*

Offline bosmanxxl

• 326
« Odpowiedź #99 dnia: Marzec 04, 2008, 10:24:38 »
oczywiscie masz na myśli hermesa z ery ?? ja też mam vario II i na kilku romach były problemy przedw wszystkim z zasilaniem i czasami z reakcją radioromu...

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #100 dnia: Marzec 04, 2008, 10:32:48 »
oczywiscie masz na myśli hermesa z ery ?? ja też mam vario II i na kilku romach były problemy przedw wszystkim z zasilaniem i czasami z reakcją radioromu...

Tak, dokładnie: TyTN/Hermes/MDA/etc. - nazwij jak chcesz, pochodzi z sieci Era (pierwotny ROM, blokady, logo,etc). Dotychczas zero problemów oprócz uruchamianego w tle AS podczas korzystania z nawigacji GPS.

*

Offline bosmanxxl

• 326
« Odpowiedź #101 dnia: Marzec 04, 2008, 11:52:36 »
a myślisz ze to się różni bebechami od tytna made in htc ??może to wina różnych radioromów ?? ja czasami też miałem tak z różnymi romami że dziwnie działały a u innych ok i odwrotnie ale nikt nie miał vario i były różne radioromy... może są jakieś różnice w jakości komponentów i od strony sprzętu bo oryginalny tytn ma np osobny przyciski do video call...

*

Offline ssj4

• *
  • 97
« Odpowiedź #102 dnia: Marzec 04, 2008, 17:46:46 »
Zaważyłem że w PAYsie tym full z 22 lutego jest jeden błąd. Nie ma w tym romie dobrze dopasowanych klawiszy od klawiatury rozsuwanem. pod znakiem zapytania jest @ itp.  u Was też jest ten problem ?

W związku z tym co mi się zamykały programy samoistnie to SPB pocket plus gryzł się okrutnie z htc home. Szkoda bo miałem fajnie wstawiony w spb pocket plusie htc home. 
-HTC TyTn II

-MDA Vario II

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #103 dnia: Marzec 04, 2008, 20:12:09 »
Tak w Pays też miałem poprzestawiane klawisze na wysówanej klawiaturze
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

« Odpowiedź #104 dnia: Marzec 04, 2008, 20:45:42 »
Właśnie wrzuciłem sobie ten rom Pays w wersji Lite i musze powiedzieć że poza pozmienianymi znakami na klawiaturze podoba mi się bardziej niż CRC (może dlatego że lite). CRCv8 który wcześniej testowałem miał wg mnie za dużo niepotrzebnych rzeczy. Nie zauważyłem też żadnych problemów z obsługą gsm o czym pisał hhalunek. Rom działa nad wyraz sprawnie i szybko tylko te klawisze. Na pewno da sie to jakoś poprawić tylko jeszcze nie doszedłem jak  :P nie zauważyłem też większego zuzycia energii pod win 6.1 o czym tu tak piszecie. Jak to u was wyglądało? 6 vs 6.1? To nie radio rom jest głównym odpowiedzialnym za szybsze wyczerpywanie baterii?

*

Offline bosmanxxl

• 326
« Odpowiedź #105 dnia: Marzec 04, 2008, 21:09:08 »
romy z windowsa 6.1 wytrzymują mi  tyle samo co polok z aktywnym blackberry (cały czas zalogowany do gprs) lub mniej
czyli ok 10-12 godzin max oczywiście robię też inne rzeczy... tak wiec wydaje mi sie że jak wyłącze BB polok wytrzyma dłużej... trudno mi o obiektywizm bo czasem synchronizuje coś z kompami i sie wtedy ładuje ale na 6.1 ładowałem częsciej a nie było tam BB... Poza tym na jednym romie miałem sporo problemy z wlan. generalnie abym był obiektywny musiał bym mieć 6.1 z kuchnia poloka. Może ktoś coś wykombinuje ?

*

Offline ssj4

• *
  • 97
« Odpowiedź #106 dnia: Marzec 04, 2008, 22:24:58 »
Co do tego że mi się programy same wyłączały już do tego doszedełm. i to nie była wina wcale gryzienia się htc home i spb pocket plus jak na początku myślałem ale całą sprawę potrafił popsuć głupi program oxios memory. jak się go włączało żeby zwolnił pamięć to on musiał zostawiać w rejestrze coś co nie pozwalało uruchomić następnych programów. usunąłem go i zero problemów. ale teraz nie mam czym czyścić ramu czy jest jakiś inny program do tego, który nie będzie miał takich skutków ubocznych ? 
-HTC TyTn II

-MDA Vario II

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #107 dnia: Marzec 04, 2008, 23:10:45 »
No, to dla tych, co polubili 6.1
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=374382
Sam Wielebny Faria i Dr Puttingam złożyli kolejny relese swojej produkcji. :)
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline bosmanxxl

• 326
« Odpowiedź #108 dnia: Marzec 05, 2008, 20:02:57 »
rom działa szybko, nawet bardzo szybko, sporo śmiecia w settings -> system 2x task menager, usb to pc przywędrowało z connections smsdrfix, start up menager. nie wiem po kija jest sms service, jak praktycznie nigdzie nie ma możliwości używania sms via gprs. poza tym nie wpuszcza mnie do mojego hotspota w żanen sposób. rom w koszu.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #109 dnia: Marzec 07, 2008, 10:29:17 »
U mnie sprawuje się jak na razie świetnie. Okaże się w ciągu paru dni, czego jest wart. ;)
Jakby ktoś chciał, wystawiłem torrenta do ściągnięcia wersji custom, bo do tych rapidsharów i megauploadów mam awersję.

« Odpowiedź #110 dnia: Marzec 14, 2008, 19:01:27 »
No, to dla tych, co polubili 6.1
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=374382

Właśnie pobrałem. Wieczorem wgrywam a jutro testy  :ok:
Napisane: Marzec 14, 2008, 16:17:43

Znalazłem Network Wizard'a, jednakże jest dedykowany dla Kaisera. Możliwe jednak, że poprawnie zadziała na TyTN'ie?

Download:

http://rapidshare.com/files/43776387/JUVS_HTC_Network_Wizard_KAISER_1_0_29981_1.zip

Mirror:

http://www.megaupload.com/?d=6NMIWQGO

http://www.speedyshare.com/495921540.html

Moze dedykowany na Kaisera ale dziala na Hermesie. Dzieki  :ok:

*

Offline crowM

• *
  • 95
  • Sprzęt: HTC TyTn
« Odpowiedź #111 dnia: Marzec 25, 2008, 10:14:04 »
a wiadomo cos kiedy i czy wogole wyjdzie oficjalny rom HTC dla TyTn ???

*

Offline Upiory

• 15
  • Sprzęt: HTC TyTn
« Odpowiedź #112 dnia: Marzec 30, 2008, 23:31:50 »
A kiedy wyjdzie polska wersja ? I w jaki sposób jest ona tworzona? Czy dopiero jak wyjdzie oficjalna to bedzie polski lang? W smartphonach robiłem sobie nakładki i nie wiem jak to jest robione w hermesach bo dopiero od niedawna jestem jego wlaścicielem :)
Htc TyTn
WM 6.1 Build  5.2.19209
Radio            1.54.30.10

*

Offline women

• 24
  • Sprzęt: MDA VARIO IV
« Odpowiedź #113 dnia: Październik 19, 2008, 22:22:08 »
Hymm...
Hej
Mam MDA VARIO 2 od paru dni...  i chce zmienic windowsa na 6.1
najpierw musze zdjac smoja... ale niestety pojawia mi sie komunikat "opening: lock_backup.bin: No such file or directory".
Moze mam głupie i zacofane pyt :P ale... czy rom to windows?
Troche nie rozumiem tych dyskusji... co po kolei musze wgrac?
Najpierw smok, potem blokada aplikacji..ale co i jak nie mam pojecia :(
Jest ktos chetny do pomocy? :(?

*

Offline Hergar

• 12
  • Sprzęt: Asus P750 + Mio A701
« Odpowiedź #114 dnia: Październik 19, 2008, 22:26:32 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=78770.0 Tu masz odpowiedz na swoje pytania a następnym razem uzyj szukaj :P albo chociaż popatrz na tematy przyklejone.
Były: Wizard, Hermes
Jest: Mio A701, Asus P750, Nokia E51

*

Offline women

• 24
« Odpowiedź #115 dnia: Październik 19, 2008, 22:31:28 »
Naprawde szukałam, ale jako początkujaca nie jestem jeszcze w tym całkiem dobra a wy uzywacie innego jezyka :P nieznanego narazie mi ;)

*

Offline malyd77

• **
  • 221
    • Mój Oriflame
  • Sprzęt: SPV M3100 Hermes
« Odpowiedź #116 dnia: Październik 20, 2008, 20:36:12 »
Robisz tak:

1. Wchodzisz TU
2. Pobierasz archiwum
3. Rozpakowujesz
4. Otwierasz plik

0. Hermes FAQ

5. Najlepiej go wydrukować i przeczytać
6. Robisz po kolei
- zdejmujemy simlocka i CIDLocka
- wgrywasz HARDSPL-a
7. Jak to zrobisz to potem możesz wgrać dowolny ROM. Rom jest niczym innym jak obrazem Windows Mobile. W zależności od wersji może to być podstawowa wresja WM (Windows Mobile) albo rozbudowana o dodatkowe oprogramowanie
8. Na początek proponuje wgrać WM 6.1 od Globalbus-a W pierwszym wątku na dole
Ten ROM ma na początek większość rzeczy które potrzebujesz. Naprawdę nie wiele trzeba dogrywać.
9. potem to już tylko praca i zabawa
Pozdrawiam, Dawid Szczęch
W poszukiwaniu Doskonałego Telefonu- Mój TYP TREO 650

*

Offline mpivo

• 43
  • Sprzęt: MDA VARIO II
« Odpowiedź #117 dnia: Październik 20, 2008, 22:34:46 »
orientuje sie ktos moze kiedy wyjdzie nowy schnaps w wersji 6.1? Poluje od jakiegos czasu na jakis dobry rom wm 6.1 ale nie moge trafic na nic godnego polecenia. Ugotowane romy raczej odpadaja. Wole coś "gotowego".

*

Offline women

• 24
« Odpowiedź #118 dnia: Październik 21, 2008, 08:35:26 »
Dzieki, juz sobie poradzilam.
Przy okazji musialam zasypac troche forum ;) jak to nowy urzytkownika (przestraszony swoim hermesem). ;)
Jaki jest najlepszy rom i radio do WM 6.1?
Prosze o odpowiedz znawcow.

« Odpowiedź #119 dnia: Październik 21, 2008, 08:37:12 »
Dzieki, juz sobie poradzilam.
Przy okazji musialam zasypac troche forum ;) jak to nowy urzytkownika (przestraszony swoim hermesem). ;)
Jaki jest najlepszy rom i radio do WM 6.1?
Prosze o odpowiedz znawcow.

Dopiero co wczoraj sie ktoś pytał .... Radio 1.47 , ROM ten ktory Ci odpowiada, nie ma "ogólnie" najlepszego..

EDIT: TY sie wczoraj pytałaś.... nie pisz w kilku wątkach o tym samym....