Navigon 2100 odblokowanie prawie udane [mozna juz usunąć "prawie" ;)]

• 4 Odpowiedzi
  • 3426 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RaaF

• 33
  • Sprzęt: FSC Pocket LOOX N560/iPhone 3G 16GB
Witam
polekturze kilku forum udało mi się odblokować Navigona 2100, nawet activsync działa po tym zabiegu, wszystko generalnie ok. z tym ze po każdym wyłaczeniu urządzenia powraca do ustawień fabrycznych i wpisy w rejestrze i zawartość katalogu desktop

może ma ktos jakąś sugestie co zrobic żeby rejest nie był podmieniany, a może da sie jakoś wyłaczyc urzadzenie bez długiego przyciskania "power"

dla chętnych zabawy daję link do programu podmieniajcego rejestr, bez obaw można bo po kazdym wyłaczniu wraca do oryginalnego  http://www.gpspassion.com/upload/AutoRunCE.zip :wink: :wink:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2008, 16:34:12 wysłana przez RaaF »

Odp: Navigon 2100 odblokowanie prawie udane
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 16, 2008, 16:09:04 »
też znalazłem ten program w sieci - u mnie nie zadziałał
za to emprirycznie wyszło, że w moim sprzęcie działają (tzn. są zapisywane) tylko i wyłącznie wpisy do rejestru dokonane przez instalatory pod Win CE, czyli .cab oraz instalatory z poziomu PC przez ActiveSync
spróbuj przeczytać ten temat : http://www.navia.uel.pl/viewtopic.php?t=1048 (jest o odblkowaniu larka 35.1) i użyć programików z załączników - pierwszy podmienia w rejestrze wartość klucza HKLM\Init\Launch50 na "explorer.exe" oraz dokonuje wpisów, aby pulpit, startup i katalog z dll'ami był na SDMMC\Windows (jeśli u Ciebie w urządzeniu karta pamięci jest nazwana inaczej, to zostanie dokonana tylko pierwsza zmiana)
powodzenia

*

Offline RaaF

• 33
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 16, 2008, 16:24:58 »
doszedłem do trochę innego rozwiązania (normalnie nie ma możliwości podłaczyć Navigona 2100 przez AS), wrzuciłem programin do podmiany rejestru (ten z linku z pierwszego postu) na stałe na kartę SD, zmodyfikowałem trochę plik init tak żeby zamieniło lokalizację pulpitu na sd i w ten sposób po każdym wyłaczeniu (resecie) automatycznie jest podmieniony rejest i lokalizacja pulpitu a dodatkowo włożenie oryginalnej karty i reset wraca do fabrycznego stanu
AM działa i GPS nie jest blokowany, inne proste programiki tez chodzą, narazie nie udało mi sie odpalić TT
nie wymagało to żadych dodatkowych bibliotek, pliki w urzadzeniu nadal są nie zmienione poza rejestrem który i tak sie odbudowuje do oryginalnego po każdym resecie
temat o larku jest małokompatybilny, inny układ plikow itd. zreszta po co kombinowac jesłi i pasek i explorer dział bez problemu, i nstalacja AM tak jak na każdym innym urządzeniu
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2008, 16:30:35 wysłana przez RaaF »

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2008, 16:34:58 »
to jak wrzuciłeś już link do podmiany rejestru na stałe przy każdym restarcie, to dorzuć tam też wpisy HKLM\Loader\SystemPath="SDMMC\dll" (wartość multi string) i w lokalizację "SDMMC\dll" powrzucaj sobie wszystkie brakujące .dll z windows CE - wtedy ruszy duuużo więcej rzeczy

*

Offline RaaF

• 33
Odp: Navigon 2100 odblokowanie prawie udane [mozna juz usunąć "prawie" ;)]
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2008, 18:33:14 »
aż takiej potrzeby nie ma żeby chodziło cos wiecej, jest to sprzęt kolegi który bardzo chciał nawigację i kupił, a potem sie zdziwił że nie "mówi Hołek" tak jak u mnie w T830 ;)
chodziłomi głownei żeby AM dało sie zainstalować i łatwo obsługiwac (ikony na pulpicie) a w razie czego w prosty sposób wrócić do stanu fabrycznego, kilka chwil trohę czytania i cel osiągnięty.
Zdziwiło mnie że nie brakowało zadnych bibliotek i że generalnie wsztystko chodzi jak w PPC bez wiekszych modyfikacji