Mnie również udało się odpalić Automapę 4.1.2 na i600 (WM6, soft: i600UXXGG2) + odbiornik bluetooth GPS HM735 Bluetooth SIRF Star III.

Jak widać na załączonym obrazku, wszystko działa jak trzeba

Choć muszę przyznać, że nie było tak od początku...

Sama instalacja przebiegła bez najmniejszych problemów, lecz tuż po niej zaczęły się problemy z obsługą programu (bo jak wiadomo jest on przeznaczony dla urządzeń z dotykowym wyświetlaczem). Na pomoc przyszedł mi "Fake Cursor", który trochę pomógł mi ustawić skróty klawiszowe do prawie wszystkich funkcji programu! (tak - ta Automapa ma taką opcję

).
Jak powszechnie wiadomo, nawigacja lepiej działa, gdy ma się odbiornik GPS

I ja taki miałem. Tu jednak był problem z wykryciem urządzenia przez sam program. Po chwili zastanowienia, po prostu wszedłem w opcje Bluetooth i znalazłszy na liście urządzeń "BT GPS" zrobiłem edycję jego właściwości i przydzieliłem port COM (4), następnie ten sam port wybrałem w Automapie i od tamtej pory żyłem szczęśliwie bez Fake Cursora, lecz niestety niezbyt długo... Mianowicie pojawiły się problemy z połączeniami głosowymi jak u kolegów Toke i Saenta

Z tą różnicą, że ustępowały po zwykłym restarcie telefonu i wszystko było ok dopóki nie uruchamiałem Automapy. Po zainstalowaniu "GPSID Settings" i zaczęciu wyłączania nawigacji nie z jej menu, tylko z Task Managera (przycisk domku), problem połączeń znikł i ten stan rzeczy trwa już od 2-óch dni i mam nadzieję, że dalej wszystko będzie ok

Gdyby się coś zaczęło dziać - napiszę o tym.