Temat nawigacji raz jeszcze

• 36 Odpowiedzi
  • 3998 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ToKe

• *
  • 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: Temat nawigacji raz jeszcze
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 04, 2008, 17:09:57 »
Dzięki za info.Zastosowałem i potwierdzam-taka modyfikacja działa OK-ej!!!

« Odpowiedź #31 dnia: Luty 05, 2008, 09:27:54 »
A nie macie problemów z połączeniami głosowymi z zainstalowaną Automapą? Możecie podać dokładne wersje firmware'u i Automapy których używacie?

*

Offline saenta

• **
  • 105
  • Sprzęt: Nokia N8, Xda Zest, TG01 i inne zabawki
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 21, 2008, 13:19:20 »
Ta zabawa z Automapą popsuła telefon  :(, nie mogę się prawie nigdzie dodzwonić i nikt nie może do mnie zadzwonić. Srednio co 10 połącznie można nawiązać. HR też nic nie zmienił. Wersja ROMu to: i600UXXGG2. Macie jakieś na to rady?
prawdziwy facet jest jak dziecko...

« Odpowiedź #33 dnia: Luty 22, 2008, 11:08:02 »
Ostrzegałem. Wywal z karty AutoMapę i dopiero zrób HR. U mnie pomogło.

*

Offline Diabell

• **
  • 128
  • Sprzęt: Galaxy SIII, SII, S; Samsung i600
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 04, 2008, 13:07:54 »
Mnie również udało się odpalić Automapę 4.1.2 na i600 (WM6, soft: i600UXXGG2) + odbiornik bluetooth GPS HM735 Bluetooth SIRF Star III.

Jak widać na załączonym obrazku, wszystko działa jak trzeba  :ok: Choć muszę przyznać, że nie było tak od początku...  :E

Sama instalacja przebiegła bez najmniejszych problemów, lecz tuż po niej zaczęły się problemy z obsługą programu (bo jak wiadomo jest on przeznaczony dla urządzeń z dotykowym wyświetlaczem). Na pomoc przyszedł mi "Fake Cursor", który trochę pomógł mi ustawić skróty klawiszowe do prawie wszystkich funkcji programu! (tak - ta Automapa ma taką opcję :D ).
Jak powszechnie wiadomo, nawigacja lepiej działa, gdy ma się odbiornik GPS  :E I ja taki miałem. Tu jednak był problem z wykryciem urządzenia przez sam program. Po chwili zastanowienia, po prostu wszedłem w opcje Bluetooth i znalazłszy na liście urządzeń "BT GPS" zrobiłem edycję jego właściwości i przydzieliłem port COM (4), następnie ten sam port wybrałem w Automapie i od tamtej pory żyłem szczęśliwie bez Fake Cursora, lecz niestety niezbyt długo... Mianowicie pojawiły się problemy z połączeniami głosowymi jak u kolegów Toke i Saenta :| Z tą różnicą, że ustępowały po zwykłym restarcie telefonu i wszystko było ok dopóki nie uruchamiałem Automapy. Po zainstalowaniu "GPSID Settings" i zaczęciu wyłączania nawigacji nie z jej menu, tylko z Task Managera (przycisk domku), problem połączeń znikł i ten stan rzeczy trwa już od 2-óch dni i mam nadzieję, że dalej wszystko będzie ok  :mrgreen: Gdyby się coś zaczęło dziać - napiszę o tym.

Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził...

« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 06, 2008, 12:56:17 »
Super, wreszcie jakieś rozwiązanie! Przyznam, że wolałbym używać AM zamiast Garmina, bo ten drugi dość wolno działa. Boję się tylko ponownego hard resetu, więc Diabell, daj znać za parę dni jak Ci się używa!

*

Offline Diabell

• **
  • 128
  • Sprzęt: Galaxy SIII, SII, S; Samsung i600
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 07, 2008, 16:59:34 »
Dziś mija 5-ty dzień używania Automapy i mogę go odhaczyć jako kolejny bezproblemowy  :ok: Żadnych kłopotów i skutków ubocznych w obsłudze połączeń. Nawet w trakcie działania nawigacji mogę w każdej chwili ją wysłać w tło, wrócić na ekranik Today i zadzwonić gdzieś, czy wysłać SMSa. Tak samo przy odbieraniu rozmów  :)
Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził...