MatAnderson i jas_pik dzięki wielkie tym sposobem przeszło gładko (zmylił mnie wpis ze ma być podpięty do AS).
Jednak znowu mam problem mianowicie podczas wgrywania HardSPL jak kliknołem ostatnie next pojawił mi sie taki ekran, na którym też kliknełem next

PDA weszło w tryb bootloadera na ekranie PCta i PDA pojawił sie pasek postępu ale bardzo szybko mignął na 100% (a na obrazku jest napisane ze trwa około 25 min) a potem ze sukces telefon sie zrestartował tak jak miało być.
Potem kliknąłem Finish żeby zamknąć okno i dostałem error .Net'a o braku dostępu (działam na WinXP)

Czy to oby tak szybko miało być ?
Pisze troszkę z niedowierzaniem jak mówiłem mój telefon to Cingular chodzi mi na nim Era wiec sima miał zdjętego ale przeszedłem krok żeby nie było co do CID to nie wiem ponieważ nie doszukałem się programiku mtty.exe żeby to sprawdzić. A wiec możliwe ze miał już SuperCID ale czy to możliwe żeby tak szybko wgrał Hard-SPL-V7?
Napiszcie co o tym sadzicie oraz poproszę o programik mtty.exe.qsqa super poradnik dodaj do niego mtty.exe