Pocket z WM i Toshiba Bluetooth SD Card3

• 8 Odpowiedzi
  • 1440 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline anthrax

• 45
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens Pocket LOOX n520
Pocket z WM i Toshiba Bluetooth SD Card3
« dnia: Listopad 10, 2007, 00:38:21 »
Zakupilem Bluetooth na karcie SDIO marki Toshiba (Toshiba Bluetooth SD Card3). Niestety karta nie chce wspolpracowac z moim pocketem (Loox n520 , WM6). Karta jest poprawnie rozpoznawana bo po jej wlozeniu do slotu w Wireless Manager pojawia sie ikonka BT i przy niej napis Off. Niestety po wlaczeniu nic sie nie dzieje tzn. bluetooth nie zostaje wlaczony, Windows troche pracuje a na Wireless Manager nadal jest Off. Skasowalem w rejestrze redirect i w settings / connections pojawila mi sie ikona bluetooth ale tam jest podobnie. Wlaczenie bluetooth nie odnosi zadnego skutku. Probowalem ze sterownikami dostarczonymi przez Toshibe na plytce ale niestety sa one dla WM 2003 i urzadzenie na nich nie dziala (pojawia sie blad). BroadCom natomiast pokazuje komunikat: "The Bluetooth Radio failed to turn ON due to insufficient driver memory avalible. You must perform a normal reset before you can turn ON the Bluetooth Radio." Czy ma ktos pomysl co moze byc nie tak? Czy istnieje jakis sposob zeby sprawdzic te karte czy nie jest wadliwa? Czy tez to moze wina WM6? Zrobilem HR ale nie pomoglo...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Pocket z WM i Toshiba Bluetooth SD Card3
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2007, 00:42:45 »
Nigdy nie bawilem sie takii kartami, ale jak mowisz ze nie ma sterownikow do WM5/WM6 to bedzie ciezko, chyba ze te systemy maja wbudowane sterowniki.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline anthrax

• 45
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2007, 01:03:37 »
problem w tym ze sterowniki sa wbudowane w system bo inaczej nie wykrywalo by mi karty. na czystym systemie tj. przed instalacja Broadcom BT Stack albo Toshiba BT Stack WM wykrywa karte i pokazuje ikone bluetooth. Po zainstlowaniu Toshiby i odinstalowaniu jej pojawia sie komunikat unrecognized card.

*

Offline manjac

• 259
  • Sprzęt: HTC Desire Z, Asus A636N, E52
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 10, 2007, 08:47:20 »
a probowales googlowac za nowszymi sterownikami (pod WM 5/6) ?
moze uda ci sie cos znalezc :)

pzdr
..............................................."Jeżeli wszystko zawiodło...przeczytaj instrukcję"...............................................

*

Offline anthrax

• 45
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2007, 09:58:11 »
wczoraj siedzialem do 2 w nocy i googlowalem :P znalazlem jak dotad 3 karty SDIO WiFi: Toshiba (3 rozne edycje ale najnowsze sterowniki sa dla WM2003), Pretec (brak jakichkolwiek sterownikow nawet na stronie producenta, oraz Socket. Podobno te sterowniki od socketa pasuja do kart Toshiby ale sprawdze to jak mi sie naladuje pocket.

Edit: Bluetooth działa! Udalo mi sie go wkoncu zmusic do dzialania na Socket Bluetooth Stack. Po wlozeniu karty SD do portu automatycznie laduje sie  stack i pojawia sie ikonka bluetooth. Jak na razie udalo mi sie sparowac pocketa z telefonem SE K800i. Co ciekawe standardowy stack microsoftu (ten z settings/connections nadal nie wykrywa karty bluetooth. Podejrzewam ze z broadcom bedzie podobnie wiec bede musial bazowac na tym co mam.
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2007, 12:26:27 wysłana przez anthrax »

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 05, 2007, 16:10:33 »
Witam - taką właśnie kartę SD (SDIO) Bluetooth SD Card 3 Version 1.2 kupiłem czas jakiś temu i nie miałem czasu ani motywacji pobawić się z instalacją. Niedawno kupiłem a696 i Bluetooth na SD nie jest mi potrzebne - zaminię na np kartę SD 2Gb  :)

*

Offline anthrax

• 45
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 05, 2007, 20:15:17 »
jak nikt tego nie bedzie chcial to wystaw na aukcje. nowa taka karta kosztuje 80zl na allegro. po kilku tygodniach zabawy moge potwierdzic ze przy jej pomocy udalo mi sie zestawic polaczenie z internetem przez gprs w telefonie, dziala obex (miedzy kompem i pocketem), oraz zarzadzac telefonem przez aplikacje na pocketcie. activsync udalo mi sie skonfigurowac i wykrylo polaczenie na kompie ale zawiesza sie podczas laczenia (mam viste wiec to moze przyczyna).

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 06, 2007, 10:41:26 »
... (mam viste wiec to moze przyczyna).
Najprawdopodobniej (ale karkołomny wyraz  :) ) Im system bardziej inteligentny tym trudniejszy do konfiguracji. Ja mam w tej chwili problem z internetem na pocket'cie wm6 po bluetooth z noki e65. Wszystko niby gra *99# łączy z telefonem pezełancza w tryb E ale natychmiast rozłancza - brak komend inicjalizujących których to nie ma gdzie wpisać bo brak zakładki w wm6  :S a wrócić do wm 5 się nie da. Przepraszam za OT. Pozdrawiam. Pitt_M

*

Offline anthrax

• 45
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 06, 2007, 21:08:16 »
ja mam se K800i i po wpisaniu jako numer *99***2# (profil internet jest na 2 miejscu w telefonie) i mi internet via bt dziala. komend w wm6 co prawda nie ma ale na telefonach se wlasnie w ten sposob da sie to zmusic do dzialania.