Tracer Navigator TNR-1 odblokowany!!

• 6 Odpowiedzi
  • 2825 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tracer Navigator TNR-1 odblokowany!!
« dnia: Listopad 05, 2007, 15:54:31 »
Witam wszystkich , po kilku dniach udało sie odblokowac moj sprzęcik :O~ , ale pojawil sie następny problem programy się instalują tylko że po wyłączeni znikają windowsa  :S Próbowałem też instalować am, igo , tomtom, ap ale żadna się nie uruchamia oprócz mampy map która była dołączona do urządzenia. Podpowiedzcie jaką mapę mogę zainstalować i co zrobić żeby programy zainstalowane nie znikały po wyłączeniu

Odp: Tracer Navigator TNR-1 odblokowany!!
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 07, 2007, 22:28:47 »
Witam możesz napisać jak odblokowałeś to urządzenie.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 07, 2007, 23:12:12 »
podziel się z klubowiczami wiedzą jeśli możesz... :ok:
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 28, 2008, 19:35:42 »

Odp: Tracer Navigator TRN-1 odblokowany!!
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 23, 2008, 18:04:46 »
najlepiej:

na karcie sd w folderze MobileNavigator podmienic plik MobileNavigator.exe na showtaskbar.exe (zmienic snazwe showtaskbar.exe na MobileNavigator.exe)
po kliknieciu w Tracer Navigatorze na ikone Nawigacja powinien pokazac sie pasek z windows - sprzet odblokowany

ja mojego sprzeta odblokowalem modyfikujac rejestr
podmienilem MobileNavigator.exe z plikiem regedit.exe
do rejestru zaladowalem plik ktory zastepuje wpis w HKEY_LOCAL_MACHINE\init\  z YFloader.exe (jest to nakladka na winCE ktora trzeba zabic) na explorer.exe

tego sposobu nie polecam bo pozostaja jakies smieci w rejestrze i nawigacja nie dziala jak poprzednio (winCE przebija mi sie czasami przez mapamap co jest irytujace)

Odp: Tracer Navigator TRN-1 odblokowany!!
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 17, 2008, 18:48:38 »
Am 5.0.5 chodzi na tym pięknie (po zwitaminizowaniu......)

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 28, 2008, 22:19:42 »
Z uruchamianiem innych map sprawa wygląda zapewne w ten sposób, że już w pliku startowym .ini dobrze byłoby podać ścieżki do interesujących nas map, które winny być już zainstalowane poprawnie na karcie SD (co najmniej ze 4GB - zależy ile miejsca one zajmują. Potem należy trochę pokombinować przy skórkach. Dobrze jest jak aplikacja odpalająca zawiera już jakiś zestaw map - to wówczas można zwyczajnie popodmieniać pewne pliki, ikonki zmodyfikować wielkość liter, położenie tych ikonek etc. Ważne jest również ulokować w strukturze Win CE pliki wykonalne .exe naszych map by program wiedział gdzie ich ma szukać. Należy pamiętać również, że w niektórych aplikacjach odblokowujących, przewidziano otwieranie potencjalnych map przez skrypty, których mapy mogą zwyczajnie nie mieć. Wówczas najprostszym wyjściem jest zamiana poleceń "new ini" na polecenie "command" i dalej patch do miejsca na SD, Flash Dysku, etc, gdzie ulokowany jest plik .exe danej mapy To tak pokrótce. Pozdr.