SimLock w Kaiser

• 19 Odpowiedzi
  • 4895 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
SimLock w Kaiser
« dnia: Listopad 03, 2007, 16:36:38 »
Czy wiadomo już coś na temat możliwość ściągnięcia SimLocka w Kaiser? Podobno imei-check się obraziło i nie opracuje specjalnej metody dla TyTn II, ale może już ludzie z xda-dev rozszyfrowali urządzenie?
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 16:43:25 wysłana przez zwierzak2003 »
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

*

Offline cudo

• *
  • 55
Odp: SimLock w Kaiser
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2007, 17:29:16 »
jeszcze nie ma darmowego rozwiazanie. masz racje co do imei-check ma niby rozwiazanie ale sie obrazilo i nie sprzedaje.
jest jeden koleszka na xda-dev co usuwa simlocki za $50. jak chcesz to dam ci namiar

jakiego urzadzenia urzywasz era vario III ??? jak tak to moze zrobisz mi przysluge i zrzucisz dla mnie ROM, prosze ?

edit: link do tego jak zrzuci ROM http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=83294.0

cudo
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 17:50:45 wysłana przez cudo »

*

Offline kroton

• *
  • 78
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2007, 00:34:19 »
Spoko. Już się odobrazili. Kasa to jest kasa najwyraźniej. Inne przysłowie? Pieniądz nie śmierdzi i jak się będą boksować, to nikt nie zarobi.
A jaka? GBP 20.
http://www.imei-check.co.uk/kaiser-unlock.php

A poza tym - czy ktoś próbował HardSPL i/lub CustomRUU ze stronki XDA na MDA Vario III z ERY?
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2007, 12:35:34 wysłana przez kroton »

*

Offline ELMUNIO

• **
  • 130
  • Sprzęt: HTC KAISER
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 25, 2007, 00:26:12 »
Witam

Mam kilka pytań odnosnie simlocka:
1. Czy za pomocą imei-check można zdjąć tylko simlocka bez cidlocka?
2. Czy zdejmując za pomocą imei-check simlocka i cidlocka w Kaiserze tracimy gwarancję?
3. Czy są szanse na darmowy sim unlocker? Z tego co czyałem na xda-developers to do tej pory takiego nie ma.
ROM: Plemnik v1.0 - 6.5.5 bulid 23563

*

Offline kroton

• *
  • 78
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 26, 2007, 20:20:39 »
1.Spytaj gości z imei-check. Odpowiadają nawet dosyć szybko w ciągu dnia. unlocksupport@imei-check.co.uk
2.Oficjalnie tak. W praktyce część operatorów zlewa zdjęcie locków przez klienta i naprawiają uszkodzonego tela. Co innego jak po zdjęciu locka ktoś wgrzmocił inne ROMy i pozmieniał tapety. Wtedy rzutem oka stwierdzają że coś było grzebane i może być różnie.
3.Szanse są, jak skądś wycieknie. Goście z IMEI stwierdzili, że ten przypadek był trudny jeśli chodzi o opracowanie softu. Tupisdin zna algorytm ale nie ujawni - to w końcu czysta kasa. Podobnie inni - a więc jeśli ktoś zna algorytm, to raczej go spotkasz na Ebayu jak sprzedaje unlocki  :D
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2007, 20:22:18 wysłana przez kroton »

*

Offline Glaniu

• **
  • 235
    • www.pagla.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2007, 19:32:42 »

2.Oficjalnie tak. W praktyce część operatorów zlewa zdjęcie locków przez klienta i naprawiają uszkodzonego tela. Co innego jak po zdjęciu locka ktoś wgrzmocił inne ROMy i pozmieniał tapety.

to jak to wkoncu jest da sie przywrocic tego sim-locka czy nie ??? bo z przywroceniem romu to chyba nie ma problemu

Pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2007, 19:43:33 »
ja mam takie pytanie:

planuje zakup Kaisera i na 90% bede korzystał z Orange i teraz:
- czy mam kupic Kaisera z simlockiem na Orange [gdyż mozna powiedziec ze na allegro i w komisach 75% tych telefonów jest wlasnie w orange, wiec sa nieco tansze i latwiej dostepne]
- czy kupic 'czysty' bez simlocka ?

Pytam sie bo miałem kiedys Sagem'a mY-x6 2, z orangowskim softem i simlockiem na orange i był on troche tępy tzn wiele funkcji bylo zablokowanych i telefon troche sie mulil... po wgraniu standardowego softu od sagema, tel jakby przyspieszyl i ujawniły sie pewne funckje ktorych wczensiej nie mialem ;d

Czy w przypadku palmtopow jest taka sama sytuacja ? Czy 'simlock' z orange oznacza TTYLKO simlock, czy Orange dogrywa jakies softy czy inne shity od siebie ?
Czy majac simlock na Orange nie bede widział roznicy pomiedzy takim samym modelem z taka sama kartą sim tylko bez tego simlocka ?

*

Offline kroton

• *
  • 78
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2007, 23:48:50 »

to jak to wkoncu jest da sie przywrocic tego sim-locka czy nie ??? bo z przywroceniem romu to chyba nie ma problemu

Pozdrawiam

1.Ja nie umiem. Można to zrobić przy użyciu programu z HTC. Jest tu taki ALE dla Atheny. Generuje kody odblokowujące i po odpaleniu na telefonie POWINIEN założyć simlocka.Próbowałem na Athenie i tego NIE robi!!! Gość z XDA go spatchował i coś może być w nim wygięte. Korespondowałem z nim i nie chciał przesłać oryginalnego, niespatchowanego. Dla Kaisera taki program istnieje też (diagnostyczny + simlock), ale ja go nie widziałem. A w dodatku jak się pojawi może nie działać tak samo jak ten do Atheny. Więc nie licz na samodzielne założenie simlocka.

2.Z przywróceniem ROMU w zasadzie OK. Pod warunkiem, że masz oryginalny (no w ostateczności ugotowany na podobieństwo) ROM+SPL. Ale jeśli usunąłeś logo operatora, które wyświetla się podczas boota i nie masz go gdzieś skitranego u siebie, aby wgrać z powrotem - to tu wyjdzie szydło z wora. Będzie widać, że coś było grzebane, bo IMHO ten komponent nie jest zmieniany przy zmianie ROMu (tzn. pierwszy splashscreen wyświetlany podczas bootowania).

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 25, 2007, 12:40:38 »
Witam!

Planuję zakup kaisera. Z uwagi na niższą cenę jak i zestaw nawigacyjny z AutoMapą chciałbym kupić tytna II od orange, ale korzystam z karty plusa. Czy ktoś już ściągał simlocka za pomocą chociażby wspomnianego imei-check? Bo jak rozumiem darmowego sposobu jeszcze nie ma?
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline razor777

• **
  • 160
  • Sprzęt: Nokia 9300, FS T810, HTC Tytn II, HTC Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 25, 2007, 20:10:46 »
Jeszcze nie ma.

http://www.abcgsm.eu/simlock.html - po świętach tam zadzwonię i się wszystkiego dowiem

http://www.imei-check.co.uk/kaiser-unlock.php
Pozdrawiam
    razor

*

Offline kroton

• *
  • 78
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 25, 2007, 23:52:39 »
Ja ściągałem, ale kodem z XDA od Tupisdina. Goście z IMEI dają kawał softu, którym trzeba zaflaszować Kaisera. Wolę kody - mniej ingerencji i raczej trudno coś uwalić.

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 25, 2007, 23:55:40 »
kroton ile Cię to kosztowało?
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 26, 2007, 08:04:44 »
Witam!

Planuję zakup kaisera. Z uwagi na niższą cenę jak i zestaw nawigacyjny z AutoMapą chciałbym kupić tytna II od orange, ale korzystam z karty plusa. Czy ktoś już ściągał simlocka za pomocą chociażby wspomnianego imei-check? Bo jak rozumiem darmowego sposobu jeszcze nie ma?
Imei-check jest ok:)
juz 3 odblokowałem:)
przy obecnym kursie kosztuje to 106zł chyba niewiele?:)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2007, 14:49:11 wysłana przez bzzzyk »

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 26, 2007, 16:32:26 »
bzzzyk a jak długo trwa cała operacja: rozumiem, że chłopaki z imei-check przsyłają jakąś aplikację do odpalenia na kajzcerce... jak szybko od momentu wpłaty to dostałeś?

« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 26, 2007, 18:51:51 »
bzzzyk a jak długo trwa cała operacja: rozumiem, że chłopaki z imei-check przsyłają jakąś aplikację do odpalenia na kajzcerce... jak szybko od momentu wpłaty to dostałeś?
program sciagasz, uruchamiasz, on generuje plik ktory wysylasz do nich ( ladujesz na www) placisz 20 funtów, po okolo 20 minutach otrzymujesz KOD ktory odblokowuje Kaiser'a.
20 minut trwalo bo tyle trwala weryfikacji karty ( nowe konto w payplayu) jezeli juz wczesniej cos przez payplaya kupowales to wszystko bedzie trwac pewnie 2-3 minuty:)

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 26, 2007, 21:05:05 »
program sciagasz, uruchamiasz, on generuje plik ktory wysylasz do nich ( ladujesz na www) placisz 20 funtów, po okolo 20 minutach otrzymujesz KOD ktory odblokowuje Kaiser'a.
20 minut trwalo bo tyle trwala weryfikacji karty ( nowe konto w payplayu) jezeli juz wczesniej cos przez payplaya kupowales to wszystko bedzie trwac pewnie 2-3 minuty:)

no to rewelacja; z paypala korzystam często; może już jutro będę miał kajzerke; no a hermes pójdzie pod młotek :)

EDIT:

mam już kajzera i ściągnąłem simlocka. faktycznie działa bez problemu (imei-check). polecam. zapłaciłem przy obecnym kursie 102 zł :)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2007, 22:29:45 wysłana przez copymaker »

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 28, 2007, 09:33:09 »
Czy aby zdjąć simlock orange w urządzeniu musi być karta sim ?
Po zdjęciu simlocka z orange chciałbym używać Kaisera z w erze i tylko karte ery mam.

Czy ktoś już przerabiał ten temat ?

« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 28, 2007, 11:12:51 »
Czy aby zdjąć simlock orange w urządzeniu musi być karta sim ?
Po zdjęciu simlocka z orange chciałbym używać Kaisera z w erze i tylko karte ery mam.

Czy ktoś już przerabiał ten temat ?
Musi byc karta sim ale dowolna inna niz dedykowana ( w tym wypadku inna niz orange) a to dlatego ze jak wlaczysz kaisera i bedzie karta orange to nie zapyta o kod. jak wlozysz np ere zapyta o kod odblokowujacy i dopiero jego podanie zdejmuje locka ( kod otrzymasz z imei-check).
pamietaj bys w czasie sciagania locka nie mial karty SD w urzadzeniu ( na imei podaja by ja wyjac) , ja zapomnialem i musialem na nowo ja formatowac:)

*

Offline ELMUNIO

• **
  • 130
  • Sprzęt: HTC KAISER
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 28, 2007, 13:53:27 »
Witam

Już wiem, że jak zdejmie się cidlocka, to na pewno traci sie gwarancję. A jak jest z simlockiem w Orange? Planuję zakup Kaisera w Orange w lutym/marcu i mam karte w Plusie, dlatego będę musiał zdjąć simlocka. W Plusie nie traci się gwarancji zdejmując simlocka, o czym było głośno w tamtym roku.

A tak w ogóle to Tytn II w Orange jest tani w porównaniu z niebrandowanym Kaiserem. Na allegro ceny Tytna II zaczynają się od 1800 zł. i  odliczając wartość dodatków jakie daje Orange, to sam Kaiser kosztuje ok. 1300 zł.

Pozdrawiam
ELMUNIO
ROM: Plemnik v1.0 - 6.5.5 bulid 23563

« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 28, 2007, 15:16:58 »
Witam

Już wiem, że jak zdejmie się cidlocka, to na pewno traci sie gwarancję. A jak jest z simlockiem w Orange? Planuję zakup Kaisera w Orange w lutym/marcu i mam karte w Plusie, dlatego będę musiał zdjąć simlocka. W Plusie nie traci się gwarancji zdejmując simlocka, o czym było głośno w tamtym roku.

A tak w ogóle to Tytn II w Orange jest tani w porównaniu z niebrandowanym Kaiserem. Na allegro ceny Tytna II zaczynają się od 1800 zł. i  odliczając wartość dodatków jakie daje Orange, to sam Kaiser kosztuje ok. 1300 zł.

Pozdrawiam
ELMUNIO
primo: teoretycznie tracisz gwarancje, ale jak nie zmienisz ROMu to raczej nikt nie powinien sie zaglebiac i sprawdzac bo i po co? Orange ma podpisana umowe serwisowa wiec nikomu nie zalezy na odmowach gwarancyjnych a juz najbardziej SERWISOWI ktory jest zewnetrzny...
secundo: raczej dzis sprzet sie nie psuje by sie tym przejmowac, pewnie za pol roku albo niewiele dluzej i tak zmienisz na nowszy model wiec.... to juz nie te czasy ze kupiony TV miales przez 20 lat:)))
ceny w USA sa duzo nizsze nie tylko dzieki braku VATu czy nizszym podatkom ale tez dlatego ze tam nikt nie przejmuje sie gwarancja i serwisem przy sprzecie za kilkaset USD..jak sie cos zepsuje ( co statystycznie zdarza sie rzadko ) to sie wyrzuca i kupuje nowy a nie lata po serwisach tracac czas i pieniadz...