Zmiana systemu a Auto Mapa 4

• 5 Odpowiedzi
  • 2161 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline msiczek

• *
  • 83
  • Sprzęt: Iphone 2G
Zmiana systemu a Auto Mapa 4
« dnia: Październik 30, 2007, 17:36:17 »
Witam,

chce zmienic system na WM6 ale ten co jest teraz w Erze w HTC TyTN II. Takie pytanie teraz. Jesli mam zainstalowana AutoMape na karcie pamieci i skroty na today i skrot jest dodany automatycznie tez do programów to czy jak zmienie system i bede mial wszystko w pamieci telefonu czyste i jak wsadze spowrotem karte pamieci i uruchomie automape to czy wszystko bedzie chodzilo poprawnie czy bede musiał odnowa instaloac automape??
Mam MDA VARIO II.

Pozdrawiam
We Live By Rules And We Die By Rules

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
Odp: Zmiana systemu a Auto Mapa 4
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2007, 18:43:00 »
ja zmieniałem z WM5 na WM6 i Am zainstalowana na karcie ruszyła bez problemu
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline NdR

• *
  • 80
  • Sprzęt: N560
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2007, 19:24:07 »
Możesz zmieniać spokojnie, AM z karty odpaliła mi bez jakiegokolwiek grzebania przy przesiadce na WM6

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2007, 11:14:36 »
mi na mda 3  przy zmianie nz wm6 na wm 2003se nic, wsio dziala poprawnie
pilasem email do am i odpisali ze tylko przeinstalowac am i wszytko ma dzialac poprawnie, a jesli chodzi o wm5 i wm6 to nic nie trzeba robic oile am jest przypisana do karty
Pozdrawiam

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 07, 2007, 11:32:09 »
ja zmieniałem z WM5 na WM6 i Am zainstalowana na karcie ruszyła bez problemu

Jeśli licencja AM jest przywiązana do karty pamięci to wtedy nie ma problemu, jeśli do urządzenia, to trzeba zadzwonić do wsparcia AM i grzecznie poprosić o zwolnienie licencji w związku z aktualizacją WM. Robią to bez problemu. Po aktualizacji WM zmienia się ID urządzenia, dlatego AM mysli, że jest zainstalowana na innym sprzęcie. 

Jeśli ktoś używa miplo, to po zmianie z WM5 na WM6 także trzeba poprosić o zwolnienie licencji w miplo.pl, bo bez tego nie ruszy. Zwalniają bez problemu, choć w przeciwieństwie do AM nie od ręki, ale trwa to kilka dni. Przynajmniej w moim przypadku.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 11:34:23 wysłana przez oldzie »
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline vroobel

• **
  • 122
  • ETEN X500+, WM6, AM 4.5.3
    • digiHOUSE
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 11, 2007, 18:26:48 »
Witam!
W tej części forum jeszcze nie pisałem.
Przyznam bez bicia, że do dziś używałem "poprawianej" AM 3.9.3 na PDA z WM5. Dokładnie dni dzieliły mnie od zakupu pełnej wersji AM 4.xx, to tylko kwestia odzyskania pewnej kasy. Jednak dziś postawiłem sobie system WM6 i - nie zdając sobie sprawy z tego, że wystarczy odpalić AM zainstalowaną na karcie - zainstalowałem ponownie od zera tą AM 3.9.3 z "poprawką" na PDA. Mniejsza z większą, AM nie działa. I dobrze, bo to tylko przyspieszy zakup pełnej wersji.
Pytanie mam takie: czy upgrade'owany WM6 (konkretnie na ETEN X500+) i AM 4.xx współpracują dobrze i bez większych problemów? Sprawa pilna, bo ja bez AM to jak bez ręki i już zakładam buty, żeby kupić pełną wersję... :|
Regulamin!
Doświadczenie to wiedza, którą się zdobywa zaraz potem, jak się jej potrzebuje...