Nie ma problemu, większość odbiorników GPS z własnumi ekranami ma niewiele większe rozmiary, ja nie widzę problemu z odczytywaniem informacji. Przy okazji trudno jest gapić się cały czas na ekran GPS podczas jazdy samochodem bo nie trudno w ten sposób zatrzymać się na tyłku samochodu jadącego przed nammi. 
Ja wiem, że trudno
. Pytanie tylko czy trzeba zbliżać nos do szyby, żeby odczytać pozycję.
I jeszcze jedno pytanko: czy na SPV odczyt prędkości jest w miarę dokładny i szybko odświeżany? (prędkościomierz mi się zacina w aucie
)
Pozdrawiam
Ja osobiście nie mam żadnych problemów z patrzeniem na dane pokazujące się na ekranie programu GPS (AutoMapa).
Ale nie mam też żadnych problemów ze wzrokiem. BTW Info podstawowe z funkcji Pilot (nazwy ulic, strzałki są duże).
Inaczej jest jeżeli chodzi o funkcję komputera pokładowego, jest problem (ale to jest też wpływ tego, że szybko jeżdżę, żeby się przygląć informacjom na GPS trzeba chwilę wzrok zatrzymać - przy prędkości pow 120 KM/h te ułamki sekund mogą być tragiczne w skutkach).
Co do wyświetlania prędkości, nie wiem czy tak jest, ale jak patrzę niekiedy na prędkościomierz i na automapę (i jej pomiar mojej prędkości) to zawsze jest różnica przy dużych prędkościach od 10-15 km na h. Nie wiem czy to jest wina odbiornika GPS, byłbym raczej skłonny przypuszczać, że jest to kwestia tego, że do zastosowań cywilnych dokładność GPS jest mniejsza i raczej nie ma takiej opcji by GPS miał zastosowanie jako prędkościomierz.