Zrywanie połączenia WIFI na PC po podłączeniu Pocketa do USB.

• 6 Odpowiedzi
  • 1488 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam.
Taki problem jak wyżej opisany. Pocket to Mio 350, komp to Laptop Dell Latitude D610, system XP pro.
W momencie jak podłączę Pocketa pod kabel to zrywa mi połączenie kompa z WIFI. Po odłączeniu Pocketa nie wraca, trzeba przeładować system. W czasie jak Pocket jest podpięty to cały czas komp próbuje się łączyć, po czym jak mu się już uda to wylatuje komunikat, że brak połączenia sieci WIFI.
Próbowałem AS dawać innego - nic, wywaliłem program do obsługi WIFI i zainstalowałem tylko sterowniki - nic.
Okazuje się, że nie problem w Mio jest, bo przy podpięciu SPV tak samo zrywa sieć.

Spotkał się ktoś może z podobnym problemem???

Dodam jeszcze, że na innym Laptopie pod tym samym WIFI problem nie występuje.

*

Offline marlech

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Odp: Zrywanie połączenia WIFI na PC po podłączeniu Pocketa do USB.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 19, 2007, 13:28:25 »
Witam serdecznie  !!!

Czy komuś udało sie uruchomić słuchawkę monofoniczną BT na MIO550m.

Pozdrawiam.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Przepraszam to nie tutaj miało Być
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2007, 13:30:58 wysłana przez marlech »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2007, 15:00:42 »
ElKris
było o tym wiele razy na forum, wina leży po stronie laptopa a konkretnie karty wlan Intela

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 19, 2007, 22:30:35 »
Szukałem w archiwum, ale albo nie potrafiłem wpisać dobrych słów kluczowych, albo jestem mało spostrzegawczy.
Czyli problem jest w samej karcie WIFI??? Da się to jakoś obejść, naprawić, itp.???
Powiem szczerze - problem jest trochę wkurzający. Nie można nawet PPC naładować, bo zaraz się sieć rozłącza.

Dzięki z góry za jakąkolwiek pomoc.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2007, 22:46:17 »

Czyli problem jest w samej karcie WIFI??? Da się to jakoś obejść, naprawić, itp.???
Powiem szczerze - problem jest trochę wkurzający. Nie można nawet PPC naładować, bo zaraz się sieć rozłącza.

1. podlaczysz kabelkiem USB samo pda do peceta i zamkniesz w procesach AS .... albo (wtedy bedzie dzialac WLAN)
2. wylaczysz laczenia AS po USB
3. podlaczysz pda do zasialcza sieciowego - ladowanie bedzie DUZO szybsze (jesli ladowarka jest oryginnalna) niz via USB

btw z wywalaniem polaczenia WLAN tez mialem ... mimo ze karta WLAN w laptopie byla marki BROADCOM a nie intel

Napisane: Wrzesień 19, 2007, 22:45:01
ElKris
było o tym wiele razy na forum, wina leży po stronie laptopa a konkretnie karty wlan Intela

no popatrz, ja tez musialem to przeoczyc ....

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 19, 2007, 22:49:55 »
doraźnie powinna pomóc zmiana szyfrowania na WEP bo zapewne teraz używasz WPA
a może już coś lepszego od tego czasu wymyślono

proponuję zacząć lekturę od http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=60003.0

andy - Twoja rada odnośnie AS nie pomoże, tak się dzieje również na kompach bez zainstalowanego AS, to jakiś konflikt między WM5 i sterownikami karty wlan
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2007, 22:51:51 wysłana przez killcabbie »

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 20, 2007, 11:12:57 »
Zassałem najnowsze drivery do karty WIFI, AS 4.5.
Kodowanie WPA.
I wszystko teraz działa.
Zobaczymy jak długo.