Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Uaktualnione wrażenia HTC Advantage X7501
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
Athena
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
6 Odpowiedzi
1761 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
wpmike
1169
«
dnia:
Sierpień 31, 2007, 17:08:38 »
Dotarł dziś w końcu do Marlow po przygodach: naliczyli 17,5% VATu (Wielka Brytania).
Dopiero co go wyjąłem z pudła i jeszcze się nie zdążyłem pobawić. Na pierwszy rzut oka wrażenie bardzo pozytywne. System chodzi bardzo płynnie, nie ma problemów przy odpalaniu programów. Minus na początek - X7501 nie ma frontowej kamerki VGA. Z drugiej strony warto zadać sobie pytanie: czy ja zamierzam prowadzić video-rozmowy...? W ciągu weekendu postaram się napisać jakąś mini-recenzję.
«
Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2007, 09:31:55 wysłana przez wpmike
»
jas_pik:: Janusz Piwiński
7793
Odp: Wrażenia HTC Advantage X7501
«
Odpowiedź #1 dnia:
Wrzesień 01, 2007, 17:08:52 »
Czyli jest to wykastrowana wersja X7500 ?Czy istnieją jeszcze jakieś różnice?
Jaka wersja WM6 jest zainstalowana ?
potrzebna zgoda
wpmike
1169
Odp: Wrażenia HTC Advantage X7501
«
Odpowiedź #2 dnia:
Wrzesień 03, 2007, 10:07:39 »
HTC Advantage X7501
Windows Mobile(R) 6 Professional
CE OS 5.2.1238 (Build 17745.0.2.3)
(C) 2007 Microsoft Corporation
Poniżej będę umieszczał plusy i minusy zauważone podczas pracy z urządzeniem.
Plusy:
Rewelacyjne (moim skromnym zdaniem) łapanie fixa przez GPS. Najpierw ściągnąłem aktualne pozycje satelit z internetu (program QuickGPS), następnie uruchamiając VisualGPSce czekałem jakieś 45 sekund na 3D fixa. Siła sygnału w porównaniu do FSC n560, którego miałem do tej pory (sygnał na poziomie 27-34max), okazuje się duuuuużo większa (sygnał na poziomie 37-43). Nie dokonywałem jak na razie dokładniejszych testów.
Wbudowana Opera!
Wbudowany aparat przy dobrym oświetleniu robi całkiem ładne zdjęcia (ale bez zachwytów)
Możliwość obsługi urządzenia bez rysika! Przyciski 'Start', 'OK' i joystick w zupełności wystarczają!
Bardzo wygodna klawiaturka
8GB
MicroDrive! W końcu jest miejsce na wszystko! No prawie...
Obsługa SDHC, a chyba ostatnio się pojawiły 32GB karty. Trochę drogie jeszcze, ale...
EKRAN! Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć działanie nawigacji!
Minusy:
Brak TomToma... Duuuuuży minus!!!
Brak obsługi VoIPa we wbudowanym ROM-ie. Podobno da się doinstalować, ale jeszcze nie miałem czasu się tym zająć.
Brak wtyczki HTC Home w standardzie
Długi czas ładowania baterii (2200mAh). Może to być spowodowane tym, że palmtop był dość mocno eksploatowany w niedzielę (wifi, jasny ekran, dużo operacji kopiuj-usuń-zapisz)
Dodatkowo standardowa ładowarka daje na wyjściu 5V/1A, co moim zdaniem to troszkę mało. Bateria od 10% ładowała się do 100% przez ponad 8h (podczas korzystania z palmtopa), tak więc troszkę długo... Któregoś dnia spróbuję się nie bawić i zobaczę ile tak naprawdę potrzeba czasu na pełne naładowanie baterii. Jak już się naładuje, to trzyma bardzo ładnie (4-5h z włączonym wifi).
Nie da się wyłączyć podświetlenia ekranu. Minimum to bardzo delikatne podświetlenie
Brak 'frontowego' aparatu VGA do video-połączeń. Ale tak jak już gdzieś wspomniałem warto sobie zadać pytanie: Czy ja bym z tego korzystał...
Mogliby rzucić jakimś voucherem do PocketGear albo innego podobnego sklepu... W sumie nawet nie pamiętam, co dostajemy na płycie CD (a skoro nie pamiętam, to znaczy, że nic ciekawego). Jest jedynie 60-dniowa wersja Office'a 2007 i jakieś tam dodatki...
Póki co to tyle mi się rzuciło w oczy jak na dwa dni korzystania z urządzenia. Palmtop przyleciał ze Stanów i chyba dlatego ma tylko wbudowanych ichnich operatorów (do takiego programu, jak TeleNav). Niestety w UK naliczyli mi jeszcze 17,5% VATu, co mnie trochę zdenerwowało... ale tylko trochę! Ogólne wrażenie bardzo pozytywne! Trochę bym się przyczepił do rozmiarów i wagi (300g), ale... 5 cali ekran robi swoje. Poza tym dopiero ten jest 'wszystkomający'!
«
Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2007, 11:07:57 wysłana przez wpmike
»
Microsoft Warrior
310
Odp: Uaktualnione wrażenia HTC Advantage X7501
«
Odpowiedź #3 dnia:
Wrzesień 15, 2007, 10:49:53 »
wpmike
Czy mogłbyś zamieścić test wydajnosci HTC Advantage X7501? Mam na mysli matrixa.
PS. Szukam na forum ale nie moge znaleść takiego topica. Gdybys miał jakieś pytania to pisz na PM
kroton
78
«
Odpowiedź #4 dnia:
Grudzień 04, 2007, 22:05:50 »
Mam bardzo ważne pytanko: czy X7501 ma wbudowane radio FM? Gdzieś czytałem, że ma.
Drugie pytanko: czy próbowałeś sprawdzić, czy ma wbudowaną frontową kamerkę do videopołączeń? Bo podobno ma - ale zasłoniętą obudową.
No i czy próbowałeś flaszować ROMem od X7500?
Pozdrawiam
wpmike
1169
«
Odpowiedź #5 dnia:
Grudzień 05, 2007, 21:11:39 »
Ad 1. Ani X7500, ani X7501 nie ma radia FM.
Ad 2. Nie próbowałem sprawdzać, ale wiem, że ma i że jest zasłonięta. W serwisie UK mi zrobili z mojej X7501 upgrade do X7500.
Ad 3. Tak, próbowałem, ale coś poszło nie tak z unlockerem Olipro (i dlatego wylądowała w serwisie UK).
kroton
78
«
Odpowiedź #6 dnia:
Grudzień 05, 2007, 22:20:31 »
Dzięki.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry