Kursor myszy

• 16 Odpowiedzi
  • 2375 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

damist

Kursor myszy
« dnia: Lipiec 31, 2007, 20:07:43 »
Witam. Zastanawiam sie czy istnieje program , ktory zamieni bez uzyteczny dlamnie kursor 5 funkyjny w kursor myszy zebym mogl jezdzic tym kursorem po calym ekranie nie dotykajac ekranu.  B)

*

Offline POPEK

• **
  • 104
  • Sprzęt: SPV m5000/QTEK 9000+ M3000/9100 + 2x 2gb
Odp: Kursor myszy
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2007, 22:00:53 »

*

damist

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2007, 23:24:33 »
Dzieki :wink:

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 01, 2007, 00:58:27 »
ale kat, joypadem 0_o
.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 01, 2007, 01:08:55 »
szukalem czegos sensowniejszego swojego czasu niestety nie znalazlem. w podanym tu programie da sie chyba nawet podmienic ten krzyzykowaty kursor na windowsowska strzalke(wyczytalem chyba na xda dev) jednak nigdy nie probowalem...
majac touchpada w PPC kursor ma sens jednak w innym wypadku juz mniej z racji ze trzeba naciskac 1000 razy zanim dojdzie do tego do czego go prowadzimy.
no chyba ze istnieje program kttory posiada normalna strzalke- ta znana z windowsa z PC- i da sie nim wygodnie(chocby w miare...) suwac po ekranie poprzez przytrzymanie joya. bo ciagle naciskajac to mozna szalu dostac.
mamy jak zauwazylem na forum zdolnych programistow... na oko(sadzac po tym jak wielce ten program jest zlozony i jak wiele ma funkcji oraz jego wadze wyrazonej w kb...) nie byloby chyba duzo roboty gdyby ktorys z pasjonatow sie pokusil i poprawil tego progsa... powstalo tu na samym forum z inicjatywy userow kilka fajnych prostych aplikacji(vide: float me itd), moze i powstanie pdaclubowy wygodny wirtualny kursor?
jak ktos takie cos stwozy ma u mnie piwo :)

*

damist

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 01, 2007, 09:15:36 »
No nie jest az tak zle :wink: Program mozna sobie ustawic zeby kursor byl bardziej czuly i nie trzea duzo sie nawciskiwac tego yoya  B) Niezmienia to faktu ze kursor jest paskudny a praca na tym programie do najwygodniejszych nie nanalezy. W mda cocmpact III taki kursor juz jest wbudowany w system tyle ze ten pocket juz posiada wlasny touchpad. A sam wyglad kursora jest identyczny jak ten znany nam z wndowsa. Niby okazuje sie ze to malo wazna rzecz ale jednak czesto sie przydaje  :wink:
pozdrawiam

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 01, 2007, 13:30:41 »
no mozna zwiekszyc czulosc ale dalej nie pozbywasz sie problemu z tysiackrotnym klikaniem zeby dotrzec do celu. to spore uniedogodnienie.
tylko ta jedna rzecz - zeby sie przesuwal przez przytrzymanie joya a nie klikanie za kazdym razem i moze mialoby to troche wiecej sensu.

*

damist

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 01, 2007, 16:12:06 »
zeby sie przesuwal przez przytrzymanie joya a nie klikanie za kazdym razem i moze mialoby to troche wiecej sensu.
A Tobie sie nie przesuwa?? :) Bo mi tak

*

Offline POPEK

• **
  • 104
  • Sprzęt: SPV m5000/QTEK 9000+ M3000/9100 + 2x 2gb
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 01, 2007, 18:48:02 »
No właśnie, przecież się przesuwa    B)

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 01, 2007, 20:36:31 »
nie wiem dlaczego ale sie nie przesuwa. mam ta wersje sciagnieta z downloadu pdaclubu.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 01, 2007, 22:54:22 »
nie wiem dlaczego ale sie nie przesuwa. mam ta wersje sciagnieta z downloadu pdaclubu.

Może po prostu twój pocket jest tak zaprojektowany, że działa tylko z naciskaniem przycisku i więcej nie wysyła sygnału "naciskania". Jak pracujesz w edytorze tekstu to działa szybkie przesuwanie kursora padem?

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 01, 2007, 23:16:40 »
Ehh, po dzsiejszych pseudo pocketach można się wszystkiego spodziewać :P Przecież w większości z nich nie można wykonać ruchów po skosie. Skandal :| :O
Albo po prostu masz ustawione małe "repeat rate" w ustawieniach. ;)

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 01, 2007, 23:47:28 »
Heh nie dziwię się, że nie da się narysować wingrozowskiej strzałki, sam z tym walczyłem po przeportowaniu programu mouser (driver myszy com dla wince) na ppc. Doszedłem do wniosku że program działa z kursorem nyditota więc gitarka.

Nie wiem jak tu ale proponuję z nyditotem spróbować.

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 02, 2007, 08:18:51 »
Z tym kursorem to radzę wrzucić dowolny kursor o nazwie "cursor.cur" do katalogu z fakecursorem i powinno działać. ;)

*

damist

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 02, 2007, 10:58:06 »
Z tym kursorem to radzę wrzucić dowolny kursor o nazwie "cursor.cur" do katalogu z fakecursorem i powinno działać. ;)
To dziala :D
Teraz i latwiej trafic  B)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2007, 11:22:24 wysłana przez damist »

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 02, 2007, 14:04:26 »
po reinstalce dziala przesuwanie :)
choc mogloby byc ynteligentne i zwiekszac szybkosc przy dluzszym przytrzymaniu... wiem ja zawsze marudze.
moglby ktos zapodac ten kursor ktory trzeba wrzucic? czy moze da sie go skads(z windowsa na pc) wyciagnac?

*

damist

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 02, 2007, 14:24:04 »
wpisz w wyszukiwarke w menu start na pc ".cur" i wyswietla sie wszystkie kursory jakie masz na pc  B)
A co do przytrzymywania , jak ja przycisne i przytrzymam to kursor przyspiesza. Ustaw sobie zeby sie szybciej przemieszczal , tam jest taka opcja :)