Program działa z karty ale niekoniecznie poprawnie więc producent zaleca instalację w pamięci głównej o czym informuje na stronie. Na tej też stronie informuje o opłatach i żadne testy nie są do tego potrzebne, wystarczy przeczytać, od tego jest strona producenta.
Zdecyduj się co mi zarzucasz
Raz czepiasz się, że nie przeczytałem forum dokładnie teraz czepiasz się, że nie przeczytałem dokładnie strony producenta. Rozumiem, że to jakaś prywatna personalna krucjata wobec mnie 
Ależ oczywiście że nie

W tym wątku pisałeś że wskazany Ci nic nie dał więc piszę Ci co było we wskazanym i mogło Cię nakierować.
Sam tez (wcześniej od oświeconego testera) napisałem Ci i wskazałem linka do strony z cennikiem.
Generalnie wszystko co piszesz wskazuje na to że niedoczytujesz tego co piszą inni a nawet jeśli doczytujesz to w to nie wierzysz mimo że jest poparte dowodami (strona GG)
A to że pomocy dotyczącej oficjalnego GG powinieneś szukać na stronie producenta, tak jak serwisu pralek w serwisie producenta pralek to inna sprawa.
.....a stwierdzenie "moja pulpa" powtarzane co chwilę świadczy tylko o tym że nie uczysz się na błędach albo masz adhd czy inną przypadłość