Mobilne Gadu-Gadu od samego producenta programu

• 15 Odpowiedzi
  • 4036 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ris

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Touch Dual, Nokia E63
Mobilne Gadu-Gadu od samego producenta programu
« dnia: Lipiec 17, 2007, 10:23:41 »
Witam,
Firma Gadu-Gadu wypuściła wersję programu na urządzenia typu PDA http://www.mobilnegadu.pl/ Czy komuś udało się to uruchomić? Na moim MDA Compact II (HTC Charmer) Program się instaluje. Przy pierwszym uruchomieniu pokazują sie ustawienia, można podać numer gg, hasło, itp. klikam "zapisz" i tyle, nic sie nie dzieje. Próbuje jeszcze raz uruchomić gg, na ułamek sekundy pojawia się logo gg i program się zamyka. Jakieś sugestie?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Mobilne Gadu-Gadu od samego producenta programu
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2007, 10:26:09 »
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline ris

• **
  • 154
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2007, 10:36:52 »
Tu masz watek na ten temat: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=68952.0

Dobra zmusiłeś mnie do przeczytania 4 stron o niczym :) Nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:40:25 »
Tu masz watek na ten temat: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=68952.0

Dobra zmusiłeś mnie do przeczytania 4 stron o niczym :) Nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie.
Jakto o niczym, o najważniejszych rzeczach ;) Gdybyś to całe przeczytał, to wyciągnąłbyś wnioski, że GG tak ma i możesz się jeszcze cieszyć, że w sumie nic więcej się nie dzieje ;D

*

Offline ris

• **
  • 154
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:31:48 »
Jakto o niczym, o najważniejszych rzeczach ;) Gdybyś to całe przeczytał, to wyciągnąłbyś wnioski, że GG tak ma i możesz się jeszcze cieszyć, że w sumie nic więcej się nie dzieje ;D

Czytaj ze zrozumieniem, napisałem, że przeczytałem i nic się nie dowiedziałem.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:42:26 »

Czytaj ze zrozumieniem, napisałem, że przeczytałem i nic się nie dowiedziałem.
Dowiedziałeś się że płacisz za połączenie, że autorem programu nie jest Foltyn (no dobra, to akurat ze strony głównej) i że program należy instalować w pamięci głównej a nie na karcie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2007, 12:44:30 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:48:54 »
A po reszte nalezy skontaktowac ze z gg w koncu oni sa supportem a nie PDAC... Niedlugo jak pralka nie bedzie prac to tez sie ludzie beda pytan na forum dlaczego...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline ris

• **
  • 154
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 18, 2007, 13:25:52 »
Dowiedziałeś się że płacisz za połączenie, że autorem programu nie jest Foltyn (no dobra, to akurat ze strony głównej) i że program należy instalować w pamięci głównej a nie na karcie.

Program działa z karty pamięci  8) To, że płaci się za przesyłanie dowiedziałem się po testach, bo jeden z kolegów z tego wątku napisał, że mu nie zjadło kasy  8)

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 18, 2007, 13:42:47 »

Program działa z karty pamięci  8) To, że płaci się za przesyłanie dowiedziałem się po testach, bo jeden z kolegów z tego wątku napisał, że mu nie zjadło kasy  8)
Program działa z karty ale niekoniecznie poprawnie więc producent zaleca instalację w pamięci głównej o czym informuje na stronie. Na tej też stronie informuje o opłatach i żadne testy nie są do tego potrzebne, wystarczy przeczytać, od tego jest strona producenta.

*

Offline ris

• **
  • 154
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 18, 2007, 13:56:48 »
Program działa z karty ale niekoniecznie poprawnie więc producent zaleca instalację w pamięci głównej o czym informuje na stronie. Na tej też stronie informuje o opłatach i żadne testy nie są do tego potrzebne, wystarczy przeczytać, od tego jest strona producenta.

Zdecyduj się co mi zarzucasz  8) Raz czepiasz się, że nie przeczytałem forum dokładnie teraz czepiasz się, że nie przeczytałem dokładnie strony producenta. Rozumiem, że to jakaś prywatna personalna krucjata wobec mnie  ???

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 18, 2007, 14:04:02 »

Zdecyduj się co mi zarzucasz  8) Raz czepiasz się, że nie przeczytałem forum dokładnie teraz czepiasz się, że nie przeczytałem dokładnie strony producenta. Rozumiem, że to jakaś prywatna personalna krucjata wobec mnie  ???
Ależ oczywiście że nie :)
W tym wątku pisałeś że wskazany Ci nic nie dał więc piszę Ci co było we wskazanym i mogło Cię nakierować.
Sam tez (wcześniej od oświeconego testera) napisałem Ci i wskazałem linka do strony z cennikiem.

Generalnie wszystko co piszesz wskazuje na to że niedoczytujesz tego co piszą inni a nawet jeśli doczytujesz to w to nie wierzysz mimo że jest poparte dowodami (strona GG)
A to że pomocy dotyczącej oficjalnego GG powinieneś szukać na stronie producenta, tak jak serwisu pralek w serwisie producenta pralek to inna sprawa.
.....a stwierdzenie "moja pulpa" powtarzane co chwilę świadczy tylko o tym że nie uczysz się na błędach albo masz adhd czy inną przypadłość ;)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2007, 14:16:43 wysłana przez may »

*

Offline ris

• **
  • 154
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 18, 2007, 14:30:50 »
W tym wątku pisałeś że wskazany Ci nic nie dał więc piszę Ci co było we wskazanym i mogło Cię nakierować.
Sam tez (wcześniej od oświeconego testera) napisałem Ci i wskazałem linka do strony z cennikiem.

Generalnie wszystko co piszesz wskazuje na to że niedoczytujesz tego co piszą inni a nawet jeśli doczytujesz to w to nie wierzysz mimo że jest poparte dowodami (strona GG)
A to że pomocy dotyczącej oficjalnego GG powinieneś szukać na stronie producenta, tak jak serwisu pralek w serwisie producenta pralek to inna sprawa.
.....a stwierdzenie "moja pulpa" powtarzane co chwilę świadczy tylko o tym że nie uczysz się na błędach albo masz adhd czy inną przypadłość ;)
eh, eh, widać należysz do tych, którzy muszą powiedzieć ostatnie słowo  8)

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 18, 2007, 14:35:23 »

tak, z natury złym człowiekiem jestem.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 18, 2007, 16:08:41 »

Idź sobie..
gdziekolwiek, byle daleko - jakieś forum Onetu czy Bravo Girl! - przyjmą cię z otwartymi rękami.
A może jakieś forum tuningowe BMW albo calibry...

« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 19, 2007, 10:14:37 »
Mam Orange SPV M650. Zainstalowałem to oryginalne Gadu. Nawet działało, ale zżerało tyle zasobów, że przy próbie uruchomienia czegokolwiek jeszcze telefon zamierał na długie chwile.
Po kilku godzinach szamotaniny wróciłem do MobileGadu i wszystka jest znowu OK

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 19, 2007, 10:58:19 »
ej... zamknijcie ten wątek i zostawcie link do głównego o tym GG.. bo nie ma sensu pisać na dwa tematy.. ;P

a tak w ogóle.. to ja nie mam żadnych problemów z tym GG na karcie :) może producentom chodziło o to zjawisko z emotikonami, ktore w rejestrze dają ścieżkę do pam. wewnętrznej? :P