Witajcie
Miasto Ostrowiec Świętokrzyski - ulica weźmy np Relaksowa 10 czy Paderewskiego 22 lub Wspólna 15 - możliwe ,że mapa nie była kompletna - ale miałem ją tylko do testów i teraz ciężko powiedzieć jakiej wielkości była. Pozdrawiam
Ostrowiec Świętokrzyski to jakiś ewenement :o - ulice są, brak natomiast numeracji. Może z uwagi na brak zainteresowania tym miastem

- w moim 10-tys. Sulęcinie o ulice sam się daaawno temu postarałem, numerację dodano nieco później, dokładność nie 100%, ale nie ma co się czepiać.
Pewno jeśli się odpowiednio zainteresujesz tematem, to w przyszłych aktualizacjach dodana będzie numeracja również OŚ. Na pocieszenie powiem, że kilka lat temu, w czasach AM 2 i początków 3 o numeracjach na mapie Polska 50k można było pomarzyć.
A z drugiej strony - OŚ pewnie to Twoje miasto? W takim razie, dla Ciebie numeracja w OŚ już taka ważna nie jest, ważniejsze, żeby była w miastach, których nie znasz. A tu pewno jest znacznie lepiej - przynajmniej ja ostatnio nie mam problemów z odnalezieniem tego, czego szukam.
Póki co, AM ma najlepsze pokrycie Polski. Ostatnio testowałem inne programy nawigacyjne: TomTom, iGo, MioMap (klon iGo, ale mapa Polski zdecydowanie lepsza!), AutoPilot. TT i iGo póki co pokrycie niestety zbyt małe, MioMap mam w komplecie z nowym urządzeniem, podoba mi się płynność pracy programu (iGo), jednak mapy są gorsze od AM (o numeracji w Polsce można zapomnieć) na dodatek wkurzają błędy w "zazębianiu" się map regionów (skutek: rejon nadgraniczny, wyznaczanie trasy przez Frankfurt Oder, bo mój rejon "leży bardziej" na mapie Niemiec i nie chce się dobrze "zazębić" w okolicy Torzymia

). Testy AutoPilota zakończyły się nerwówką bo jeśli płynność interfejsu AM po płynności MioMap mnie trochę denerwowała, to AP doprowadził mnie do szału. I to na procku 520 MHz

. Destinatora ostatnio nie testowałem, ale mam niezbyt miłe wspomnienia z ok. pół roku temu, w Polsce mapy były kiepskawe - w szczególności mój rejon, Sulęcin miał co prawda siatkę ulic, ale już bez nazw ;(, do wygody interfejsu też bym się przyczepił.
Na dzień dzisiejszy, dla kogoś, kto głównie podróżuje po IV RP poleciłbym jednak AM. W IV interfejs jest poprawiony, zdecydowanie wygodniejszy, możliwy do dodatkowego dopasowania (odsyłam do odpowiednich wątków tego forum!), mapy są naprawdę dobre i w abonamencie aktualizowane faktycznie III razy do roku (oczywiście są malkontenci, jednak np. w TT itp. to trzeba chyba kupić nową wersję?), algorytm wyznaczania tras nie jest wcale "tragiczny" jak ktoś mógłby sadzić przeglądając pokrótce inny wątek - po prostu dobrze jest przeglądnąć wyznaczoną trasę (szczególnie dalszą!) i skorygować pod swoje wymagania. Od myślenia nic nie zwalnia

.
Acha i jeszcze jedna, ale chyba bardzo ważna sprawa - baza punktów użytkownika mobilne.net - żaden program (w Polsce!) nie dysponuje tak bogatą bazą POI/PU. O ile w wersji 3 rozbudowana baza PU była kamieniem u szyi (całość bazy w pamięci, której szybko brakowało, praca z punktami - edycja, dodawanie, przeglądanie, itp. - była baaaardzo wolna), to w wersji 4 jest to rozwiązane zdecydowanie tak jak należy. Mam sporą bazę, wyświetla mi to co jest mi potrzebne w trasie (głównie: radary, niebezpieczne miejsca, stacje benzynowe/LPG, progi, itp.) a pozostałe wyszukuje na wyraźne moje życzenie (np. określony sklep w określonym obszarze). Z PU z mobilne.net AM zyskuje przynajmniej dodatkowe 30%