Zmiana romu w tytn na rom który obsługuje WI-FI

• 4 Odpowiedzi
  • 1393 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zmiana romu w tytn na rom który obsługuje WI-FI
« dnia: Czerwiec 03, 2007, 19:26:59 »
Posiadam taka mieszanke   (ROM version 2.11.255.1, ROM date: 03/07/07, Radio version: 1.38.00.10, Estrom version: 2.11.255.102). Chce to wszystko zmienic na cos innego RAdio , rom , estrom itd , czytałem ze ten rom czy radio co mam nie obsługuje wi-fi i czy ma ktos sprawdzona misznke radio , rom itd co poprawnie działa wi-fi i moze podac skad moge to sciagnac lub linka albo chociasz same nazwy prubowałem wgrac 2 romy z xda-dev i wyskakuje mi ERROR 260 były to romy starsze od tego który mam a prubowałem jeszcze raz zainstalowac ten sam co mam i poszło bez problemu co musze zrobic zeby zainstalowac starszy rom niz obecny z góry dzieki meczy mnie juz to ze od 3tygodni nie moge poradzic sobie z tym wi-fi :) chyba ze ktos umie mi pomuc w uruchomieniu wi-fi na tym romie bo czytałem ze jest to mozliwe ale Angielski słabo znam ...

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
Odp: Zmiana romu w tytn na rom który obsługuje WI-FI
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2007, 19:39:01 »
Polski chyba też.
Gdy czytam jakiś post, to jestem w stanie u kogoś zrozumieć brak literki czy zamianę miejsc. Rozumiem brak ogonków. Ale czytając Twoją wiadomość, no cóż, aż mnie skręca. Proszę spróbuj napisać najpierw coś w np. Word, sprawdzić poprawność, a potem poleceniem kopiuj i wklej daj to na forum, jeśli nie jesteś biegły w j. polskim.

Pozdrawiam

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 03, 2007, 20:30:28 »
Każdy ROM dla Tytn ma pełną obsługę WiFi .Wgraj ROM właściwy dla tego urządzenia (masz CID-a) albo zastosuj metodę która omija CID. Było to już opisywane wielokrotnie .Przejrzyj wątki o Tytn. Jeśli sie nie znasz , masz problemy językowe to się za to nie zabieraj bo uwalisz sprzęt.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 03, 2007, 20:38:03 »
Przeciez mam własciwy rom od HTC i on własnie nie obsługuje dobze wi-fi czytałem o tym na xda-dev CIDA mam sciagnietego bo rozmawiałem z osoba która sprzedała mi HTC tytn  ,to co mi w takim razie radzisz ? a moze faktycznie cid jest ? jak go sciagnac ?

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2007, 21:38:20 »
Posiadam taka mieszanke   (ROM version 2.11.255.1, ROM date: 03/07/07, Radio version: 1.38.00.10, Estrom version: 2.11.255.102).

Z tego co napisales to zaladowales sobie:
RUU_Hermes_QTEK_WWE_2.11.255.1_102_6275_1.38.00.10_108_Ship.exe
tak wiec raczej bankowo masz CID'a

CID'a mozesz zdjac za pomoca "HTC_Hermes_SIM_CID_Unlock_v3a"
Sciagnij sobie tez SSPL-HERM oraz Hard-SPL-V7

Nie wiem ktora masz wersje BootLoader'a wiec laduj soft w takiej kolejnosci:
1.SSPL-HERM (na karte pamieci i uruchom)
2.HTC_Hermes_SIM_CID_Unlock_v3a (instrukcja co i jak w archiwum)
3.SSPL-HERM (uruchom z hermesa)
4.Hard-SPL-V7 (zaznacz SSPL)
5.Pozniej juz uruchom BootLoader hardware'owy
6.Teraz juz mozesz zaladowac dowolnie wybrany przez Ciebie ROM z Windows Mobile 6

.........oczywiscie mozna to zrobic szybciej i w nieco inny sposob (nawet na kilka sposobow)............
a to ze werje z WM6 maja nizsze numerki niz te WM5 nie znaczy ze sa starsze :)
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-