Kilka dźwięków zniknęło...

• 2 Odpowiedzi
  • 557 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka dźwięków zniknęło...
« dnia: Maj 18, 2007, 18:00:13 »
Witajcie. Mój problem wygląda następująco: zainstalowałem na moim Prophecie nowy ROM Smart1 v1.3, bardzo dobry notabene, a ponieważ miał radio w wersji 2.47.21, postanowiłem wgrać nowszą wersję (2.61.21). Ku mojemu zdziwieniu, zniknęły "piknięcia" przy wyborze poziomu głośności palmtopa z ikony volume (koło zegara na górnym pasku). Owe "piknięcia" pojawiają się tylko przy głośności na poziomie 1 (pierwszej powyżej wyłączonego dźwięku) i odpowiednio głośniejsze przy wyborze 5 poziomu głośności (najwyższego). Pozostałe są ciche... To samo występuje przy regulacji głośności bocznym suwakiem. Dla ścisłości - brakuje owych "piknięć", ale palmtop normalnie odtwarza wszystkie dźwięki.
To jednak nie wszystko. Zniknęło też charakterystyczne "kliknięcie" podczas przyciskania rysikiem przycisku Start i we wszystkich innych miejscach, gdzie owo "kliknięcie" powinno zabrzmieć, również go nie ma. Zniknął też dźwięk przy starcie urządzenia (np. po hard resecie). Przed zmianą radia wszystkie dźwięki były obecne, więc to nie wina ROMu.

Zrobiłem downgrade do WM5 z Radio 2.47.21 - wszystkie dźwięki działały normalnie (w WM5 przy regulacji głośności palmtopa są trochę inne niż w WM6). Na powrót zainstalowałem tego ROMa WM6, bez zmiany radia na inną wersję i... tych dźwięków dalej nie ma. Później próbowałem jeszcze z innym, ale nie odpowiadającym mi ROMem WM6 i dźwięki normalnie działają. A w tym konkretnym, którego chcę używać na początku działały, a teraz nie działają w żaden sposób!

Jak je przywrócić/uaktywnić? W Sound & Notifications próbowałem włączać i wyłączać wszystkie dzwięki i pozostało to bez efektu.

Z góry dzięki za odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2007, 18:09:00 wysłana przez Solkan/Falconer »

*

Offline globus.gd

• **
  • 201
  • Sprzęt: Wizard Pathfinder 1.0
Odp: Kilka dźwięków zniknęło...
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2007, 21:50:13 »
Jesli nie są one wyłączone (jak pisałes włączone w sounds & notifications) to możliwe, że nie są one przypisane pod daną operację.. kolejna zakladka NOTIFICATIONS tam wybierasz zdarzenie (EVENT) i wybierasz dzwięk lub go po prostu wlaczasz

Odp: Kilka dźwięków zniknęło...
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 19, 2007, 00:10:00 »
Udało się... Problem można rozwiązać przy pomocy takiego pliku: Fix_WM6_Sounds.CAB

W Sounds & Notifications dźwięki te są przypisane ogólnie pod Sounds -> Programs, ale dzięki za zainteresowanie:)