Hermes nie słychać jak ktoś dzwoni do mnie

• 20 Odpowiedzi
  • 5344 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hermes nie słychać jak ktoś dzwoni do mnie
« dnia: Maj 07, 2007, 17:19:08 »
nie słychać jak ktoś dzwoni do mnie i za chwile przychodzi SMS o nie odebranym połączeniu co może być przyczyną

z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

*

Offline weasel

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC Touch Dual + IPAQ Travel Companion
Odp: Hermes nie słychać jak ktoś dzwoni do mnie
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 07, 2007, 18:21:39 »
przyczyna jest ORANGE
bardzo duzo osob ma ten problem
w tym ja  :-\

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 07, 2007, 20:16:32 »
telefon jest w sieci plus

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 07, 2007, 22:49:47 »
Nie wiem, czy o to chodzi, ale u mnie problemem była sieć UMTS Orange - radośnie przełączyłem się żeby mieć szybsze ściąganie poczty.  Efekt był taki, że sieć raz była, raz jej nie było, mimo, ze wskaźnik sieci pokazywał prawie zawsze "pełne pokrycie". . .  Dopiero gdy przychodziło połączenie pokazywał jak jest naprawdę, tj.  w budynkach jedna kropeczka. . . 
Nie pomogło wgranie nowego radia.  Dopiero przejście na tradycyjnego GSMa.

pozdro

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2007, 16:23:34 »
Witam, od pewnego czasu jestem posiadaczem telefonu SPV M3100 i mam ten sam problem. Nie słychać jak ktoś do mnie dzwoni niema też wibracji!!!  :( Jestem nowy na forum i nie wiem jeszcze co i jak. Mam prośbe może ktoś mi napisać dokładnie jak uporać się z tym problemem, ponieważ inni nie podali dokładnej instrukcji jak to ustawić.

Mam nadzieje że ktoś mi pomoże!!!!

POZDRAWIAM!!!!!

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 19, 2007, 18:19:56 »
Zacznij od twardego resetu i zobacz czy pomoże.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 19, 2007, 19:06:28 »
nie słychać jak ktoś dzwoni do mnie i za chwile przychodzi SMS o nie odebranym połączeniu co może być przyczyną

halo
witam,
cały problem polega na skopanej wersji WM06 PL, musicie sobie wgrać inna wersje i wszystko zadziała.
miałem to samo,

tylko uwaga!!!
jeśli nie robiliście tego nigdy wcześniej to zwróćie się do tego co Wam je sprzedał, żeby Wam to zrobił, albo pocztytajcie tutaj.

kolega qsqa napisał super spolszczenie WM 06 pod nazwą POLOK i zachęcam do zassania właśnie tej wersji.

i trzymajcie sie będzie ok i jeszczej jedna rada: :ohreally:
DUUUUUUUUŻŻŻŻŻŻŻŻ CCCCCCCIIEEEERRRRRRPPPPPPPLLLLLLLIIIWWWOOOOŚŚŚŚŚCCCCCCIIIIII
przy wszystkich czynnościach podczas samodzielnego wgrywania szczególnie ROMów
a mniej Was będzie kosztował nowy sprzęt  :grin:

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 19, 2007, 20:11:42 »

z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
zgadza sie to wina orange ale raczej dzieje sie to rzadko. zawsze mozna wylaczyc umts
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 20, 2007, 01:32:10 »
cały problem polega na skopanej wersji WM06 PL, musicie sobie wgrać inna wersje i wszystko zadziała.
Zauważ, że kolega spvm3100 jest nowy i raczej potrzebuje pomocy podstawowej. Jak dorośnie do zmiany ROMów, to wtedy pogadamy, a na razie niech zadziałają mu podstawy.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 20, 2007, 13:43:03 »
Zrobiłem hard reset jak mi "jakubd" podpowiadał. :ok: Wszystko jest już dobrze tylko, że po tym resecie niemam języka polskiego w telefonie  :( Jak moge ustawić polski język, skąd mam ściągnąć jąkąś łatke spolszczającą telefon ????

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 20, 2007, 14:43:08 »
Zauważ, że kolega spvm3100 jest nowy i raczej potrzebuje pomocy podstawowej. Jak dorośnie do zmiany ROMów, to wtedy pogadamy, a na razie niech zadziałają mu podstawy.

kolego jakub jakiś tam,!!!
ja nie ukrywam że nie jestem na poziomie wiedzy qsqa czy kilku innych guru na tym forum, i ty na pewno też jeszcze długo na takim poziomie nie będziesz ale nie wchodzę z komentarzem na temat Twojej wiedzy.
gratuluje osiągnięć i życze trochę pokory bo któregoś dnia ktoś przytrze Ci tego zadartego noska!!!

*

Offline Gregs

• **
  • 135
  • Sprzęt: SGS2, SGS3, SGS4
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 22, 2007, 15:36:54 »
Brawo taquito.
Nie miałeś polskiego ROMa, tylko nakładkę spolszczającą (tzw. Polska lokalizacja). Jest to małe oszustwo dealerów PDA, którzy się chwalą polskim WM.
Napisz jaki masz WM, to może coś zaradzimy.
Proponuję poczytać co zrobił qsqa i zastosować się do jego rad.
Jeśli twój PDA jest na gwarancji, to musisz mieć płytę z polską nakładką. Kopiujesz ją na kartę i z poziomu PDA instalujesz.
Podziękuj za problemy koledze Jakubowi. który uważa to forum jako sposób na zaistnienie i walkę z własnymi kompleksami.
Kolego Jakubie ludzie są na różnych poziomach wiedzy i każda życzliwa pomoc jest cenna, a HR to potrafi każdy, kto przeczytał instrukcję. Tylko trzeba się liczyć z konsekwencjami, a tego już nie miałeś czasu, lub woli napisać.
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy nie zadzierają nosa.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 23, 2007, 21:17:28 »
Brawo taquito.
Nie miałeś polskiego ROMa, tylko nakładkę spolszczającą (tzw. Polska lokalizacja). Jest to małe oszustwo dealerów PDA, którzy się chwalą polskim WM.
Napisz jaki masz WM, to może coś zaradzimy.
Proponuję poczytać co zrobił qsqa i zastosować się do jego rad.
Jeśli twój PDA jest na gwarancji, to musisz mieć płytę z polską nakładką. Kopiujesz ją na kartę i z poziomu PDA instalujesz.
Podziękuj za problemy koledze Jakubowi. który uważa to forum jako sposób na zaistnienie i walkę z własnymi kompleksami.
Kolego Jakubie ludzie są na różnych poziomach wiedzy i każda życzliwa pomoc jest cenna, a HR to potrafi każdy, kto przeczytał instrukcję. Tylko trzeba się liczyć z konsekwencjami, a tego już nie miałeś czasu, lub woli napisać.
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy nie zadzierają nosa.

dziekuje za wsparcie i potwierdzenie mojej (niedoświadczonej :P) opinii :ok:.

a kolega jakub to chyba niedzielny mądrala raczej, wszystko da się załatwić HR nawet pda. gratuluje odwagii koledze taquito
ale nie mój cyrk i nie moje małpy@@@@@
pozdrawiam

*

Offline weasel

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC Touch Dual + IPAQ Travel Companion
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 24, 2007, 00:41:49 »
To może jeszcze ja wtrące swoje 3 grosze. Oczywiście też miałem taki problem w sieci orange i próbowałem wszystkiego. Zanim htc dało oficjalny rom wm6 przetestowałem prawie każdy rom pojawiający się na tym forum. Nic nie pomogło. Ostatecznie zatrzymałem się na oficjalnym romie wm6 dopod i ustawiłem "network type" na GSM. Od tego czasu nie mam już syndromu SMS z poczty głosowej.

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 24, 2007, 11:07:18 »
"Gregs"
Posiadam Windows Mobile 5.0. Próbowałem zainstalować spolszczenie do WM 5 z działu download ale coś musze robić nie tak. Gwarancji na telefon nieposiadam ponieważ kupiłem go na allegro.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 24, 2007, 13:25:34 »
"Gregs"
Posiadam Windows Mobile 5.0. Próbowałem zainstalować spolszczenie do WM 5 z działu download ale coś musze robić nie tak. Gwarancji na telefon nieposiadam ponieważ kupiłem go na allegro.

Masz tak naprawdę dwa wyjście:

- albo wgrać sobie POLOKa według mojej instrukcji (będziesz mial aktualny ROM i po polsku)

- z TEGO LINKU pobierz sobie Polski ExtROM dla WM 5.0, rozpakuj go i zainstaluj z niego (bodajże iw3in1.cab) polską nakładkę

Wybór należy do ciebie   B)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2007, 13:27:09 wysłana przez qsqa »

*

Offline Gregs

• **
  • 135
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 24, 2007, 15:01:17 »
Postąp tak jak qsqa napisał (On wie co i o czym mówi)
Jeśli zdecydujesz się na nakładkę spolszczającą do WM5, to będziesz miał problem z telefonowaniem na numery wewnętrzne. Normalnie po wybraniu numeru i połączeniu znika klawiatura ekranowa telefonu i na dolnym pasku zamiast "kontaktów" pokazuje się "klawiatura ekranowa". Po naciśnięciu wracamy w trakcie połączenia do klawiatury i możemy wybrać numer wewnętrzny. Po wgraniu polskiej nakładki w trakcie połączenia również znika klawiatura, ale guzik "kontakty" pozostaje i jest martwy (nie reaguje na kliknięcie). Pozostaje wysunąć klawiaturę telefonu i wybrać z niej numer wewnętrzny.  Trochę uciążliwe. (tak jest nakładce jakiejś czeskiej, czy słowackiej firmy- nazwy nie pamiętam). Dlatego proponuję wgrać sobie ROM POLOK 1.0 HTC by qsqa.
Będziecie obydwaj szczęśliwi. Ty i Twój PDA.

« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 25, 2007, 11:07:20 »
"qsqa" "Gregs"
Wielkie dzięki za pomoc!!! :ok: Zrobiłem tak jak podpowiadaliście :grin: wgrałem ROM POLOK 1.0 HTC by qsqa. Dzięki waszym radom mam spolszczony telefon i do tego jeszcze pełno fajnych programów!!!   B)

Dzięki i POZDRAWIAM!!!!!!!

*

Offline Gregs

• **
  • 135
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 25, 2007, 19:42:29 »
NA ZDROWIE  :ok:
Tobie i Twojemu Hermesikowi.

*

Offline savac

• *
  • 63
  • Sprzęt: HTC TyTN
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 08, 2007, 13:24:05 »
a problem zazwyczaj leży na linii radio->rom.
część romów jest z dołączonym radiem, część nie. dlatego po części wgrywań pomaga. najlepiej dobrać sobie samemu radio do romu który używamy.

nie wiem jak dla pozostałych ale dla mnie rada jakubd to cenna rada. to, że nie napisał na co trzeba uważać przy HR świadczy tylko o tym, że nie naspiał o tym co robi HR po raz milonowy na forum.
Nie wiem jak wy ale dla mnie poziom wiedzy i doświadczenie nie ma  nic do  sprawdzenia co się robi. to się nazywa zasada ograniczonego zaufania. a o HR jest multum rzeczy na sieci.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 09, 2007, 18:42:30 »
Gregs nie kazdy umie zrobić hr, chcesz zobaczyc moje ar... gg "kupie karte pamieci to bedzie mozna na niej instalowac programy jak zabraknie miejsca w telefonie" czy mozna sciagnac cida z trybu bootloadera? ;/mam mda w holenderskiej sieci  potrzebuje sciagnac simloca i niedziala tomtom mam dociebie takie pytanko, wiesz jak usunac simlocka z m3000 z orange??"Chciałbym prosić o pomoc przy Qtek-u S200."da sie sciągnąc z z400"pomozesz mi sciagnać sim locka z Motoroli L6 itd.....nawet nie jestem w stanie przejrzec calej listy GG... a kupa ludzi jest mi winna przysługe co nieraz sie przydaje.... a kolega jakub dobrze napisal bo najpierw robi sie BECKAP i wtedu proponuje sie zawsze HR po to zeby wyeliminowac inne nieprawidlowosci
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.