Krótki czas czuwania na baterii - Asus A696

• 1 Odpowiedzi
  • 1410 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline raftik

• 15
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9000
Krótki czas czuwania na baterii - Asus A696
« dnia: Maj 03, 2007, 00:29:58 »
Witam

Jestem szczęśliwym posiadaczem Asusa A696 lecz niepokoi mnie czas czuwania  tego urządzenia od ładowania do ładowania baterii (w tym czasie nie używane) wynosi on parę dni (4 - 5 dni), zaznaczę, że przed każdym wyłączeniem urządzenia zatrzymuje wszystkie aktywne programy nawet ActiveSync.
Zastanawiam się czy w tle nie działa coś jeszcze co jest niewidoczne w w zakładce "Pamięć" - "Uruchomione programy" bo ta zakładka jest pusta.
Czy wyłączając PDA klawiszem u góry obudowy wprowadzam go w stan czuwania ? Czy może tym klawiszem wyłączam Asusa całkowicie? i czy ma znaczenie dla dłuższego działania baterii - jak po wyłączeniu górnym klawiszem PDA przesunę suwak Hold żeby przez przypadek nie włączyć Asusa ?
Z góry dziękuję za pomoc w uzyskaniu pewnej wiedzy na nurtujące mnie (dla niektórych lamerskie) pytania.

*

Offline oleey

• *
  • 52
  • Sprzęt: Asusik A696
Odp: Krótki czas czuwania na baterii - Asus A696
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 03, 2007, 09:50:57 »
Witam,
Krótkie naciśnięcie przycisku zasilania wprowadza palma w stan czuwania (coś jak sleep w komputerze). Z tego co zauważyłem wszelkie połączenia sieciowe przez WiFi lub BT są wtedy podtrzymywane i po ponownym włączeniu można od razu z nich korzystać. Nawet zestawione połączenie z ActiveSync po uśpieniu cały czas jest aktywne. Ja wyłączam palma przytrzymując przycisk zasilania przez ok. 5 sekund i zamykając system. Wadą tego rozwiązania jest dłuższe uruchamianie systemu ale w momencie kiedy wiem, że nie będę go używał np. przez weekend nie przeszkadza mi to.

Pozdrawiam