Witam
1)
Poszukuję programu który by zadziałał z klawiszami Mio P550. Chodzi mi o coś takiego co po przypisaniu do klawisza wyłączy ekran i zblokuje klawiaturę. Świetny jest programik ScreenLock
http://pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=&f_str=lock&sortby=t&sort=asc&f_id=418 którego używam w Looxie ale niestety wyłączenie blokady odbywa się tylko przez równoczesne naciśniecie klawiszy 1 i 4 a Mio nie posiada klawisza 4. Potrzebne mi to jest do możliwości ciągłej pracy programu z GPS (wytyczanie śladu) ale przy wyłączonym ekranie aby zminimalizować zużycie energii i zblokować możliwość niepotrzebnego załączania się gdy pocket przebywa w kieszeni.
2)
Mam jeszcze drugie pytanie dotyczące problemu rozładowania się MIO. Czy możliwe jest że jeśli nie zamknąłem programu z aktywnym GPS i wyłączyłem klawiszem Power to i tak GPS cały czas chodził i dlatego rozładował akumulator?
3)
A w związku z tym kolejne pytanie. Czy jest jakaś możliwość żeby załączony GPS dawał znać że żyje i działa migając którąś z diodek. Uważam za duże nieporozumienie i niedoróbkę konstrukcyjną producenta, że MIO nie daje w żaden sposób znać że ma uruchomiony (lub nie) GPS.
A na koniec - jestem pod wrażeniem działania odbiornika GPS w MIO P550M. Łapie fixa nawet w mieszkaniu. Loox N560 nie urasta mu do pięt choć są to urządzenia oparte na tym samym chipie.