Elementy WAD/WA2/ikony/tapety

• 212 Odpowiedzi
  • 55507 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
Odp: Elementy WAD/WA2/ikony/tapety
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwiec 30, 2008, 19:43:07 »
Miałem to samo... :-| Najpierw poprostu instaluje WA3, ustawiam sobie wszystko tak jak chce wraz z motywem i później instaluje WAD, który już nie miesza w tych opcjach i działa mi to tak jak chciałem. Co do ustawień (zapisywania), WA3 jego plik config w jednym z folderów jest ale ustawień WAD nie znalazłem (całego pulpitu itd), ciagle musze ręcznie to ustawiac. Pomału się przyzwyczajam :E
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline (ATG)

• **
  • 160
  • Sprzęt: Galaxy S4
« Odpowiedź #181 dnia: Lipiec 25, 2008, 23:20:05 »
//wszystko jasne.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2008, 23:56:18 wysłana przez (ATG) »

*

Offline pawcik

• 260
« Odpowiedź #182 dnia: Sierpień 16, 2008, 16:33:46 »

Witam chcialbym pozbyc sie tych ikon zeby miec wiecej miejsca do zminimalizowanych programow  :grin: mozliwe ? (tylko nie mowcie o podstawianiu przezroczystych grafik bo funkcja bedzie dalej)

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #183 dnia: Sierpień 17, 2008, 23:49:59 »
Oj... Da się, da... Wejdź w opcje i tam masz cos typu battery bar czy jakoś tak (kurcze nie pamiętam :-?). Wchodzisz w to i na pierwszej zakładce możesz wybierać minimalizacje, zegar, ok, start menu i wiele, wiele innych. Klikasz na to co Cię interesuje i po prostu na dole masz opce czy to ma być wyświetlane czy nie. Odchaczasz i cieszysz się wolnym miejscem :ok:

« Odpowiedź #184 dnia: Sierpień 18, 2008, 00:02:10 »
Mam pytanie, jak udalo Ci sie wsadzic ten plugin z zegarem i ikonami pod spodem - u mnie to sie nazywa HTC Home... Normalnie w Today windowsowym jest widoczne jako opcja a w wisbar nie? Nawet gdy w windowsowym todayu odznacze go to w wisbar nadal go nie ma.

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #185 dnia: Sierpień 18, 2008, 00:29:23 »
Do Wisbara pluginem może być np Wisbar Advance Desktop, a nie jakiś HTC Home. To co on ma na Todayu to jest właśnie ten HTC Home i jego włączasz wchodząc w start --> settings --> today zakładka items. Szukasz tam i zachaczasz ptaszka obok. Po naciśnięciu "ok" będziesz mial go na Todayu.
Innej opcji nie ma. Do Wisbara go nie wsadzisz.

*

Offline pawcik

• 260
« Odpowiedź #186 dnia: Sierpień 18, 2008, 15:58:16 »
Oj... Da się, da... Wejdź w opcje i tam masz cos typu battery bar czy jakoś tak (kurcze nie pamiętam :-?). Wchodzisz w to i na pierwszej zakładce możesz wybierać minimalizacje, zegar, ok, start menu i wiele, wiele innych. Klikasz na to co Cię interesuje i po prostu na dole masz opce czy to ma być wyświetlane czy nie. Odchaczasz i cieszysz się wolnym miejscem :ok:

dzieki  :ok: ja szukalem w zakladce od kolejnosci tych ikon ale nie widzialem tam zadnej opcji usuniecia a to w innej rubryce bylo  :grin: dzieki

« Odpowiedź #187 dnia: Sierpień 18, 2008, 23:03:47 »
No to ja niekumam. Mam zaznaczony HTC Home w zakladce items w today settings. Gdy nie mam odpalonego wisbara+wad to ten plugin jest widoczny na pulpicie. Gdy odpale wisbara+wad to go juz nie ma. A chcialbym zeby byl - jak to zrobic?

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #188 dnia: Sierpień 18, 2008, 23:16:04 »
Musisz dodać plugin w WAD jako nowy element strony. Przytrzymaj rysik na today z WAD i tam New/Add -> Today Plugin. Nie jestem pewien, czy najpierw nie będziesz musiał go odznaczyć w ustawieniach today, żeby był widoczny na liście.

« Odpowiedź #189 dnia: Sierpień 18, 2008, 23:46:56 »
Wlasnie do tego doszedlem wczoraj, przytrzymuje rysik na pulpicie klikam New>Plugin Today i niestety w liscie mozliwych pluginow nie ma HTC Home. Niezaleznie czy w Today>Items jest zaznaczony czy nie. No i nie wiem jak go tam wsadzic.

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #190 dnia: Sierpień 19, 2008, 00:34:07 »
Ja więcej pomysłów nie mam. HTC Home się nigdy nie tykałem, ale może jego inna wersja pomoże. Na forum Wisbara są screeny z WAD+HTC Home, więc jest to możliwe. Według mnie jednak w Home nie ma funkcji, której nie można by zrobić z WAD lub BatteryStatusem (tylko do pogody musiałby być dodany jakiś plugin). Nie wiem na czym dokładnie ci zależy chcąc mieć kombajn WAD+home, ale na pewno można go zastąpić.

*

Offline pawcik

• 260
« Odpowiedź #191 dnia: Wrzesień 21, 2008, 13:59:06 »
a moze chcesz tylko godzine z htc home ? a odnosniki do programow zrob jakims launcherem (tak samo pogode) do godziny pobiez pocket digital clock ja uzywam go + ilauncher 3 + mobilne gadu . teraz pisze z hermesa ale jak wejde na kompa to pokaze screen :) calkiem ladnie to wyglada a co najwazniejsze jest bardzo funkcjonalne
Napisane: Sierpień 19, 2008, 08:54:15
witam, potrzebuje pomocy  :) znalazlem w necie świetny skin do wisbara ale nie mogę poradzić sobie z jego instalacja :/ po 1 to nie ma tam pliku skin (znalazłem tylko Mobile Vista Landscape.skin ale na screenach nie ma wo gole trybu landspace :/) po 2 jest folder WA3 z ktorym kompletnie nie mam pojecia co zrobic  :-?

Mógłby ktos pobrac skin zorientować sie co i jak a potem napisac jaki folder gdzie wrzucic, co gdzie wybrac itd.
http://www.lakeridgesoftware.com/forum/showthread.php?t=13377

Proszę o konkretne odpowiedzi  :) Pozdrawiam Pawel Tomalka
Napisane: Sierpień 30, 2008, 13:47:28
Odświeżam temat  :D udało mi sie ten "motyw" wreszcie zainstalować ale mam jeden problem, nie wiem co zrobić żeby ustawić desktop wisbara na caly ekran, zostało mi orginalne menu start przez co przesuwa sie caly desktop i nie widac menu (ktore powinno byc na dole ekranu )

wyglada to tak

a powinno tak

jak ukryc ten pasek ? w starszej wersji wisbara byla opcja full screen gdy tapnelo sie na ekran a teraz (wisbar desktop 1.9i beta, wymaga przesunięcia daty wstecz)

*

Offline Airice

• 271
  • Sprzęt: HP 114 + panasonic SDHC 4GB
« Odpowiedź #192 dnia: Październik 13, 2008, 13:55:16 »
z tego co mi sie wydaje to powinienes zauważyć że na dole jest ten pasek start...moze poprostu uzyc programu do przesuniecia paska start na doł...

« Odpowiedź #193 dnia: Grudzień 19, 2008, 21:39:50 »
hmm może ktoś podrzucić stronki z tematami tak jak są ona na początku z republiki ale niestety już żadne nie działają. Może jakieś stonki ogólnie z tematami
Pozdrawiam

*

Offline kaka454

• 19
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
« Odpowiedź #194 dnia: Grudzień 29, 2008, 11:50:24 »
a moze chcesz tylko godzine z htc home ? a odnosniki do programow zrob jakims launcherem (tak samo pogode) do godziny pobiez pocket digital clock ja uzywam go + ilauncher 3 + mobilne gadu . teraz pisze z hermesa ale jak wejde na kompa to pokaze screen :) calkiem ladnie to wyglada a co najwazniejsze jest bardzo funkcjonalne
Napisane: Sierpień 19, 2008, 08:54:15
witam, potrzebuje pomocy  :) znalazlem w necie świetny skin do wisbara ale nie mogę poradzić sobie z jego instalacja :/ po 1 to nie ma tam pliku skin (znalazłem tylko Mobile Vista Landscape.skin ale na screenach nie ma wo gole trybu landspace :/) po 2 jest folder WA3 z ktorym kompletnie nie mam pojecia co zrobic  :-?

Mógłby ktos pobrac skin zorientować sie co i jak a potem napisac jaki folder gdzie wrzucic, co gdzie wybrac itd.
http://www.lakeridgesoftware.com/forum/showthread.php?t=13377

Proszę o konkretne odpowiedzi  :) Pozdrawiam Pawel Tomalka
Napisane: Sierpień 30, 2008, 13:47:28
Odświeżam temat  :D udało mi sie ten "motyw" wreszcie zainstalować ale mam jeden problem, nie wiem co zrobić żeby ustawić desktop wisbara na caly ekran, zostało mi orginalne menu start przez co przesuwa sie caly desktop i nie widac menu (ktore powinno byc na dole ekranu )

wyglada to tak

a powinno tak

jak ukryc ten pasek ? w starszej wersji wisbara byla opcja full screen gdy tapnelo sie na ekran a teraz (wisbar desktop 1.9i beta, wymaga przesunięcia daty wstecz)

Witam ;)
Probowalem sie uporać z tym motywem, jedyne co udaje mi się ustawić to strona startowa. Niestety nie wiem jak mogę przejść dalej.

Używam Wisbar Advanced Desktop 2.0.0.1  oraz Wisbar Advance 2.8.0.3.
Dodam że robiłem wszystko wg pliku readme. Czy ktoś może napisać jak ustawić tak, żeby w pełni działało jak trzeba?

Pozdrawiam, Karol.

*

Offline m4zd4

• *
  • 63
  • Sprzęt: Htc Touch HD
« Odpowiedź #195 dnia: Styczeń 08, 2009, 23:34:01 »
Mam pytania z tych niższego poziomu...

1) jak zmienić ikonkę baterii? w wad2 mi to ładniutko wychodzi a w wa3 za *** nie mogę jej zmienić tak żeby pokazywała poprawnie ikonkę. Jest jakaś możliwość żebym zmodyfikował ją tak, aby pokazywała dany obrazek\ikonę podczas gdy stan baterii jest na poziomie 21%, 85%, 12$ itp?

2) to samo co pierwsze tylko dotyczy innych powiadomień: głośność, siła sygnału, wifi(on/off) i inne...

3) przestudiowałem strony i z tego co przeczytałem nie można ustawić tła jaka transparent... to jest prawda?

4) jest spolszczenie do wa3? Jakieś znalezione na pdaclub wrzuciłem do katalogu to żadnego tekstu nie miałem, pewnie lang był niekompatybilny z nowym wisbarem advance 3

5) pytanie poruszane już wiele razy: jest możliwość zmiany godziny na 24 godzinny tryb(h:mm nie działa)?

Jak ktoś zna odpowiedź na jakieś pytanko to proszę o odpowiedź, dzięki.

*

Offline damian81293

• 38
  • Sprzęt: HTC HERMES + microSDHC 4GB Kingston
« Odpowiedź #196 dnia: Kwiecień 10, 2009, 23:46:48 »
Witam! Mam problem który spotyka wielu początkujących użytkowników WA3. Ściągnąłem sobie theme'sa z forum producenta. Wrzuciłem to na karte pamięci. Skin zainstalowałem za pomocą WA3. Na obrazku wszystko wygląda pięknie. Tylko ze ja mam kilkadziesiąt folderow i setki plików i nie mam pojęcia o co w tym wszystkich chodzi.

Czy byłby ktoś w stanie wytłumaczyć mi co zrobić, aby efekt był taki jak na screenie?
Udało mi się jedynie zmienić wygląd paska, ktory i tak jest na górze.
Cały ten program to dla mnie czarna magia.

*

Offline Xaburoo

• **
  • 115
  • ;p
  • Sprzęt: Samsung Galaxy i5700
« Odpowiedź #197 dnia: Czerwiec 29, 2009, 11:26:41 »
Hmm, też się na tym w ogóle nie znam.. wytłumaczyłby ktoś jak to się w ogóle instaluje na ppc, jakie programy potrzeba żeby to wszystko odpalic? I czy to wszystko ruszy na mojej tosi (480x800) czy będzie na 1/4 ekranu? ;d
Toshiba G900 >> HTC Diamond >> > iPhone 3G >> Samsung GALAXY i5700 (Spica)

Poczytaj Regulamin odnośnie avatara - jeszcze raz będzie tam reklama dostaniesz bana.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #198 dnia: Czerwiec 29, 2009, 15:52:55 »
Przeczytałeś chociaż pierwszy post? Bo szczerze w ta wątpię...  :-|
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline wojtasemaj

• 48
  • Sprzęt: toshiba g810
« Odpowiedź #199 dnia: Lipiec 13, 2009, 12:42:08 »
ja mam troszke inny problem - jak trzeba poustawiac (i co) zeby po tapnieciu skrotu przenioslo mnie od razu do skrzynki odbiorczej sms? mam ustawione powiadomienie o nieprzeczytanych smsach i jak wlasnie jak ustawic, zeby po tapnieciu przenioslo mnie do skrzynki odbiorczej sms? podobnie wyglada sprawa z karta pamieci - jak trzeba ustawic, zeby po kliknieciu w odpowiednia ikonke przenosilo mnie od razu do zasobow karty pamieci/pamieci telefonu?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 14:59:00 wysłana przez wojtasemaj »

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
  • Sprzęt: HTC Hermes (orange black)
« Odpowiedź #200 dnia: Wrzesień 07, 2009, 16:35:55 »
@ Wojtasemaj : w sms wpisz skrypcie tak: Launch a program, a w program to launch wpisz: \windows\tmail.exe -service "SMS" :wink:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2009, 18:12:40 wysłana przez Fatal1ty »
SIemens C35 -> Nokia 2600 -> Sony ericsson T230 -> Sony ericsson K510 -> Sony ericsson K800i (ztuningowany) -> HTC Vpx (Blue Angel) -> HTC Hermes (orange black)

*

Offline bomberr

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC DREAM ;)
« Odpowiedź #201 dnia: Listopad 27, 2009, 11:00:00 »
Witam.. Jak osiągnąć takie efekt żeby folder z grami albo czymś otwierał mi się tak jak na PC?
Chodzi mi o to żeby mieć na pulpicie folder i jak w niego klikne to tam mam gry, albo programy?
Everything happens for a reason..
Po kliknięciu na zdjęcie otwiera się strona www a bez zgody nie może ->Regulamin

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #202 dnia: Listopad 27, 2009, 15:21:40 »
Chodzi Ci o to zeby wyswietlalo Ci sie okienko w ktorym beda rozne rzeczy, czy zeby eksplorator plikow przenosil Cie do odpowiedniego folderu? Jak o to drugie to wystarczy zrobic zwykly skrot na pulpicie. Jest to banalnie latwe.
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline bomberr

• **
  • 141
« Odpowiedź #203 dnia: Listopad 27, 2009, 17:20:07 »
To drugie jest łatwe, bo to umiem  :E
Chodzi mi o to pierwsze właśnie.
Po kliknięciu na zdjęcie otwiera się strona www a bez zgody nie może ->Regulamin

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #204 dnia: Listopad 27, 2009, 21:30:56 »
No to niestety nie pomoge, bo sam nie wiem jak to sie robi :E
Chociaz jak masz win do wersji 2003SE mozesz uzyc Łindołsookienkowegowszczowierza (nie jestem pewien czy dobrze napisalem...) Powoduje on normalne okienkowanie aplikacji, niestety na wm5 i wyzszych nie bedzie do konca dobrze dzialal.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #205 dnia: Listopad 27, 2009, 21:41:42 »
Witam.. Jak osiągnąć takie efekt żeby folder z grami albo czymś otwierał mi się tak jak na PC?
Chodzi mi o to żeby mieć na pulpicie folder i jak w niego klikne to tam mam gry, albo programy?
mozesz go zrobic jako dock i dac button, ktory bedzie mial funkcje pokazywania i ukrywania tego docka. inaczej sie nie da chyba.

*

Offline bomberr

• **
  • 141
« Odpowiedź #206 dnia: Listopad 27, 2009, 22:13:12 »
Ale jak zrobie dock i zaznacze jako ukryty, on i tak jest widoczny cały czas..

*

Offline Rzarufka

• 24
  • Sprzęt: MyPal Asus A696
« Odpowiedź #207 dnia: Listopad 29, 2009, 11:50:33 »
Ale jak zrobie dock i zaznacze jako ukryty, on i tak jest widoczny cały czas..

wejdż w "właściwości" docku i odznacz "visible by defalut" :ok:

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
  • Sprzęt: HTC Hermes (orange black)
« Odpowiedź #208 dnia: Styczeń 08, 2010, 19:22:05 »
Próbował ktoś ustawić zegar z htchome?
SIemens C35 -> Nokia 2600 -> Sony ericsson T230 -> Sony ericsson K510 -> Sony ericsson K800i (ztuningowany) -> HTC Vpx (Blue Angel) -> HTC Hermes (orange black)

« Odpowiedź #209 dnia: Styczeń 28, 2010, 09:49:18 »
W jaki sposób można uruchomić skiny z tej strony http://mobileshell.ppc-theme.com/?
Mam zainstalowany program SPB Mobile Shell ale po soft resecie nic się nie dzieje, nawet nie wiem gdzie się dany skin instaluje.