Przejsciowka Mini-Jack HTC TyTN

• 7 Odpowiedzi
  • 5357 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Edwardo

• **
  • 213
  • Sprzęt: Diamond
Przejsciowka Mini-Jack HTC TyTN
« dnia: Luty 10, 2007, 14:59:06 »
Po usilnych poszukiwaniach w komisach, sklepach stacjonarnych i e-
doszedlem do wniosku ze chyba latwiej bedzie mi wykonac samemu potrzbena przejsciowke na sluchawki lepszej jakosci niz te dolaczone.

Potrzbene czesci:
Nozyk do tapet
Zewnetrzne gniazdo mini-jack
lutownica (cyna, kalafonia)
kawalek przewodu

1.Rozbrajamy pilocik od dolaczonego zestawu sluchawkowego poprzez wetkeniecie nozyka do tapet w szczeline z boku pilota oraz delikatne "rozwarstwienie obudowy. Pilot nie jest klejony, jest tylko na zastrzaskach, wiec nawet sladu nie bedzie widac ze sie go rozkladalo.

2.Bez wiekszych prblemow mozna wycignac uklad z obudowy.

3. Pozbywamy sie starych sluchawek

4. Przylutowywujemy wczesniej przygotowane zewnwetrzne gniazdo mini-jack z krotkim przewodem.

5. Robimy pentelke zapobiegajaca wyrwaniu przeodu przy przypadkowym szarpnieciu

6. Calosc skladamy do obudowy pilota, obudowe spowrotem zatrzaskujemy i gotowe.

Podsumowanie:
Koszt - ok 2zl
Czas pracy przy sprawnych rekach (nie trzesacych sie) pewnie ok 20minut

Co uzykalem?
Otoz nareszcie moge nosic te sluchawki, kotre lubie. Aktualnie sa to  dokanalowki EP-630 przy czym nie pozbawilem sie mozliwosci rozmowy przez ten zestaw(wciaz jest pilot z mikrofonem i suwakiem Volume +/-)

PS. po paru testach muzycznych dochodze do wniosku ze TyTN calkiem przyzwoicie gra. jednak od razu czuc ze ma bardzo salba moc wyjsciowa. W porownaniu z iPod'em moge sobie na TyTN podglosnic na max w zaloznonych  IEMach, a nie rozrywa mi czaszki.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Przejsciowka Mini-Jack HTC TyTN
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2007, 19:50:35 »
To tylko porównanie jakości MDA3, TyTN, k750 i k810: jednak widać, które urządzenia były robione do czego. MDA3 na szarym końcu (ale znacznie lepiej po użyciu DSP_en.exe - przewyższa nawet hermesa), Hermes już całkiem całkiem bez żadnych kombinacji (choć szkoda, że DSP_EN nie działa), SonyEricsson K750 nieco lepiej od TyTN, ale k810 to w ogóle wielka radość i skowronki. iPod nano 1 (4GB) generacji plasuje się na poziomie k750. Jednak wygoda obsługi ipod zabija wszystkich konkurentów niestety.
Wszystkie urządzenia testowałem przy połączeniu kablowym (przejściówki zwykle) i na słuchawkach Koss Porta-Pro. Przy typowej rąbance różnicy nie słychać, ale np. Nelly Furtado, czy nawet Oldfield i Jarre - słychać różnicę.
Na mieście czasem korzystam z Bluetooth A2DP Plantronics 590A, ale te tylko minimalnie przewyższają jakości oryginalne słuchawki TyTN. ZA to kabla nie mają :)
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 17, 2007, 21:29:48 »
też mam te słuchawki ;] jak z mp3 słucham zwykłej, to mi sie już kółko w adapterze wrobiło i ciężej chodzi :(
dałem za nie 700, a teraz są po 500 :D porażka :D

*

Offline piotrz

• 431
    • http://www.telepolis.pl
  • Sprzęt: Axim x50v, nokia 9300, Siemens Sx1 (zmarł :( )
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2007, 17:52:13 »
 :O nikt mi nie powie że nano gra na poziomie k750... mam k800 i często słucham ipodów koleżanek (jedna szufla 512 a drugi nano) i nikt mi nie powie że nano gra tak jak mój k800...to jest ogień a woda...! w k800 dźwięk jest strasznie przebasowiony, zamulony...a ipod jest świetnym grajkiem!   

przepraszam za oftop i gratki za ładne opisanie zrobienia przejściówki

nie warto by tego przenieść do zrób to sam?!

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 23, 2007, 20:43:00 »
a jak Ci poszło lutowanie? nic przypadkiem nie rozwaliles na płytce? trzeba bardzo uwazac?
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline Edwardo

• **
  • 213
  • Sprzęt: Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 12, 2007, 11:24:38 »
sorki, nie zagladalem do tematu :)

nie, nic nie uszkodzilem. mam lutownice "bolcowa" (tak to sie nazywa?) a elektornika nie bawilem sie od hohoho i jeszcze troche.

Wiecie co? w sumie to jest fajne, bo nie trzeba buli 4 dych za przejsciowke, ale kurde, miec 3m kabla od ucha do kieszeni to lekka przesada :/
zastanawiam sie na odcieciem przy wtyczce i tam przymocowaniu przepinki na mini-jack.

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 28, 2008, 11:44:25 »
a ja zrobie inaczej bo faktycznie 3 metry kabla to przesada.Obetne moje ep-630 zostwiajac jakies 40cm i dolutuje bezposrednio do pilota.I tak nie mam zamiaru zmieniac sluchawek wiec tak bedzie najlepiej
Rom: Oryginalny HTC wm6.1  PLK wer.3.29.464.0
Radio: 1.71.09.01 ; SPL 3.56 hard spl
testowałem 16 rom-ów i 9 wersji radio - zawsze wybieram oryginał
2 lata na wm6.0 wer.1.27.12.11 WWE

*

Offline hanibal0

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Omnia i900
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 06, 2008, 13:43:28 »
a ja zrobie inaczej bo faktycznie 3 metry kabla to przesada.Obetne moje ep-630 zostwiajac jakies 40cm i dolutuje bezposrednio do pilota.I tak nie mam zamiaru zmieniac sluchawek wiec tak bedzie najlepiej

a nie lepiej skrocic kabel pilota? zdaje sobie sprawe ze w tem sposob pilot bedzie znajdowal sie blizej pda ale sluchawki wyzszej jakosci to nie tylko membrany, to takze kabel. Prosta zasada, im dluzszy przewod, tym straty jakosci wieksze oraz gorszy kabel = gorszy dzwiek. To tak jak chcialbys w np. samochodzie poprowadzic kabelkami 0.5mm sygnal do wzmacniacza i oczekiwal piorunujacego wrazenia.

ale to tylko moje zdanie i nie musisz sie z nim zgodzic
life is only one... live quickly and fuck everything.