Jaki odbiornik GPS do Ipaq Compaq H3760????

• 3 Odpowiedzi
  • 578 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 02, 2006, 20:32:03 »
Mam pytanie? jaki musze kupic odbiornik GPS do Ipaq 3760, i jak sie go podłacza do jakiego wyjscia? bo słyszałem ze trzeba sie zaopatrzyc w tz. plecki  czy musze je kupowac czy starczy tylko odbiornik GPS pod USB??
PS. Przepraszam za poprzedni temat nie przeczytałem regulaminu? Tak czy tak musze kupic oprogramowanie bo tamto nie działa.Sorry!!! :)

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: Jaki odbiornik GPS do Ipaq Compaq H3760????
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2006, 21:39:51 »
Cytat: "JaszczurBRW"
Mam pytanie? jaki musze kupic odbiornik GPS do Ipaq 3760, i jak sie go podłacza do jakiego wyjscia? bo słyszałem ze trzeba sie zaopatrzyc w tz. plecki  czy musze je kupowac czy starczy tylko odbiornik GPS pod USB??
PS. Przepraszam za poprzedni temat nie przeczytałem regulaminu? Tak czy tak musze kupic oprogramowanie bo tamto nie działa.Sorry!!! :)

Nie trzeba żadnych plecków, by podłączyć GPS. Po prostu kupujesz kablowy, szeregowy GPS z odpowiednim adapterem do Twojego modelu Ipaq'a. GPS z kablem USB nie będzie pasował. Tyle, że praktycznie każdy poważniejszy program do nawigacji będzie zbyt duży na pamięć dostępną w 3760, trzeba by było zatem dokupić plecki ze złączem CF i kartę pamięci. Trochę dużo tych wydatków, i nie wiem czy warto inwestować w ten już dość archaiczny sprzęt. Chyba że potrzebujesz tylko odczytywać swoją pozycję, ewentualnie używać jakiś prostych map - wtedy można spróbować.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2006, 21:51:16 »
Całkiem niezlym pomyslem moga byc plecki z CF i Bluetooth (np TDK Bluepaq) dzieki czemu bedziesz mial mozliwosc powiekszenia pamieci karta CF oraz podlaczenia bezprzewodowego nadajnika GPS. Recenzje dwóch przykladowych znajdziesz tutaj.
Ale faktycznie to bedzie dosc drogi interes.

Ipaq 3760 odpowiedz na GPS
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 03, 2006, 13:59:12 »
Dzieki wielkie,spróbuje pokombinowac ale widziałem na allegro GPS Navman 3000 do ipaqa fajna sprawa i nie trzeba nic kombinowac bo to sa plecki i w dodatku maja wyjscie na slot kart CF. :)