HTC jako USB WebCamera - jest !

• 29 Odpowiedzi
  • 8911 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 04, 2006, 13:21:33 »
Otóż od ponad tygodnia jest już dostępna nowa wersja programu CoolCamera zastępującego standadowy program do obsługi kamery w PDA. Dodano sterownik dzięki któremu kamera palmtopa jest widziana w komputerze stacjonarnym jako urządzenie przechwytujące obraz. Dzięki temu można używać PDA jako USB WebCamera w Skype, Virtual Dub itp. Więcej informacj http://www.ateksoft.com/features.html

PS. kamera działa nawet po irdzie, ale niestety jest zbyt powolna do takich zastosowań.

*

reboot

Re: HTC jako USB WebCamera - jest !
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 04, 2006, 14:07:40 »
Cytat: "sen_soltysa"
Postanowiłem dodać tego newsa tutaj bo niestety Jakub zlał go zupełnie (po wysłaniu przez formularz ze strony głównej).

A co Ty myslisz, ze Jakub to Robocop i nie ma nic innego do roboty jak dorzucac nowe newsy na pdaclub?
Dokonaj najpierw tyle co on, a potem narzekaj...

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 04, 2006, 14:17:10 »
...ten news był wysłany tydzień temu. Od tego czasu pojawiają się inne na stronie głównej. Widocznie nie był zbyt interesujący...

W każdym razie myślę że fajna sprawa z tą CoolCamerą, szkoda tylko że trial ma tak drastyczne ograniczenie.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 04, 2006, 15:46:42 »
Hmm nie działa link na stronie producenta do wersji desktop :/

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2006, 16:01:35 »
No faktycznie, przestał działać. Wysłałem już maila do supportu.

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2006, 16:02:15 »
Cytat: "reboot"

A co Ty myslisz, ze Jakub to Robocop i nie ma nic innego do roboty jak dorzucac nowe newsy na pdaclub?

Moze bys tak kolego nie lizal dupska tak ludziom publicznie. Jak ja nie lubie wazeliny. Wierz mi znam ludzi ktorzy dokonali troche wiecej - z calym szacunkiem do Jakuba.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 05, 2006, 12:47:34 »
link do klientaXP już działa

*

reboot

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2006, 13:18:37 »
michau - jestes przezabawny. Gosciu pisze, ze wyslal newsa do Jakuba, a "Jakub zlał go zupełnie" tak jakby nie mial co robic tylko siedziec przed kompem i wrzucac newsy.
A poza tym kogo interesuje, ze nie lubisz wazeliny? Nikogo nie obchodza Twoje odczucia "z wazelina" lub "bez wazeliny".

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 05, 2006, 13:27:47 »
Wersja 1.09 działa już na HTC Universal - no super choć fakt trudno z tym trialem coś zrobić :-( Skype faktycznie łapie obraz na te kilka sekund.
Koszt programu to $14,90 czyli prawie tyle ile jakaś tam webkamerka USB – hmmm no to każdy już musi sam rozważyć.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 05, 2006, 22:37:12 »
jest tez darmowa alternatywa... [/color]

http://www.hmelyoff.com/index.php?section=18
oraz http://www.zone1.de/PocketPC/LxCamInstall.html
- ma dzialac z tel. naszego typu, np. Magicanem ale mi cos nie udaje sie tego odpalic. Poprobujecie ;) ?

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 05, 2006, 22:53:20 »
michau - jestes przezabawny. Gosciu pisze, ze wyslal newsa do Jakuba, a "Jakub zlał go zupełnie" tak jakby nie mial co robic tylko siedziec przed kompem i wrzucac newsy.
A poza tym kogo interesuje, ze nie lubisz wazeliny? Nikogo nie obchodza Twoje odczucia "z wazelina" lub "bez wazeliny".

Masz specyficzne poczucie humoru jesli odczules to jako dowcip. Milo, ze poczuwasz sie dobrze w roli adwokata... admina. Liczysz na cos? Bo mozesz nie dostac "plusika" za aktywnosc w tym przypadku (wtedy sugeruje innemu sie podlizac - moze byc moderator w ostatecznosci).

Byloby tez milo jakbys nie wypowiadal sie nie tylko w jego imieniu ale tez nie robil tego w imieniu wszystkich. Masz wrazenie, ze wiesz co wszystkich/nikogo obchodzi? Skomentuje to usmiechem  :wink:. Idz lepiej komus przyslodzic i nie trac czasu na odpowiadanie mi tutaj. Ja nie jestem adminem  :wink: .

*

reboot

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 05, 2006, 23:51:00 »
Nie odczulem tego jako dowcip.
Poza tym jesli cos do mnie masz, to pisz na PW...
Sorry, ale nie mam widac poczucia humoru i nie lubie jak ktos mi gada o jakims lizaniu dupy. Moze Tobie mam wylizac i palke zrobic do kompletu, bo widac niedowartosciowany jestes... Gdybym lizal dupe, to dawno bylbym moderatorem i mialbym nie 130 ale 1300 postow...
Wypowiadam sie na pdaclub wylacznie dla przyjemnosci i po prostu wkurza mnie fakt, ze gosciu jest wielce obrazony, ze jego super rewelacyjny news zostal "zlany" przez admina, a przeciez to byla taka rewelacja, ze ho ho...

Z mojej strony EOT i proponuje przejsc na PW, a admina/moda prosze o wykasowaniec tych wypowiedzi.

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 06, 2006, 08:16:27 »
A ja proponuje abyście sami wykasowali te wypowiedzi. Nie było moim celem wywoływanie takiej bezsensownej polemiki.

Co do VH PocketPC Capture to fajnie działa, ale niestety nie jest widziany w systemie jako kamera.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 06, 2006, 08:45:47 »
Cytat: "michau"

Moze bys tak kolego nie lizal dupska tak ludziom publicznie. Jak ja nie lubie wazeliny. Wierz mi znam ludzi ktorzy dokonali troche wiecej - z calym szacunkiem do Jakuba.

Niestety nie potrafie robic juz wiecej... wybaczcie ale z czegos trzeba zyc. Jak wracam z pracy wieczorem to czesto nie mam juz sily by pisac newsy. Chetnie robilbym jeszcze wiecej, albo inaczej tyle co kiedys... ale po prostu nie daje rady. Myslicie ze to latwo ciagnac cos takiego w pojedynke? W ten weekend tez bylem caly czas w pracy, a sobota i niedziela to jedyne dni, kiedy mam czas by napisac jakis wiekszy tekst/artykul - niestety nie tym razem. Kazda wolna chwile i tak poswiecam juz dla PDAclubu od ponad 5 lat, kosztem zycia prywatnego i powoli zaczyna mnie to meczyc/irytowac/wkurzac/dolowac

News o webcamera jest ciekawy, ale po prostu jakos nie mialem okazji by to opisac. Jest wiele takich newsow ktore po prostu nie daje rady juz przemielic i puscic na strone. Staram sie by moje newsy posiadaly jak najwiecej istotnych informacji, a nie byly zwyklym linkiem do strony producenta. To wymaga czasu...

*

Offline s0828

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC TOUCH
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 06, 2006, 09:05:00 »
Czy komus wersja trial zadzialala jako webcam np w skype? Moj compact poki co sie skutecznie opiera.

*

Offline jarmarek

• 340
    • Trochę informacji o mnie...
  • Sprzęt: Oj było wiele... aktualnie (niestety) PPC
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 07, 2006, 13:55:05 »
Działa - należy ściągnąć program na PC z ich strony. Po instalacji pojawia się np. w skypie opcja "domyślna kamera" lub coolcamera...

Powinno działać... ale tylko przez 3 sek:/
Nie pracuj za pieniądze...

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 07, 2006, 14:31:40 »
Cytat: "jarmarek"
Działa - należy ściągnąć program na PC z ich strony. Po instalacji pojawia się np. w skypie opcja "domyślna kamera" lub coolcamera...

Powinno działać... ale tylko przez 3 sek:/

A u mnie nie działa niestety... Tzn. inaczej - wszystko ładnie idzie jak dam w skype w ustawieniach testuj kamerkę czy coś takiego tam jest, obraz widzę przez te parę sekund. Niestety gdy z kimś rozmawiam i załączę kamerkę to niestety czarny ekran :/ Any idea?

*

Offline s0828

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC TOUCH
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 07, 2006, 14:57:59 »
u mnie sie zainstalowala kamera w skype, ale ani w trakcie testu anie w rozmowie nie dziala, nawet na 3 sek. Obraz mozna testowac jedynie przez ten programik CoolCameraXP.exe

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 26, 2006, 17:13:41 »
CZY KOMUŚ ZADZIAŁAŁ jakis program URUCHAMIAJAC
InteriaCzatKam
?????????

czyli camerce na czaterii

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 26, 2006, 18:22:29 »
O2 Xda IIs / O2 Xda III / Dopod 700 / PDA2k / MDA III / SPV M2000 / Qtek 9090    Planned

chlip :(

a jest cokolwiek do zastąpienia kamerki w niebieskim aniołku?

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 26, 2006, 22:18:05 »
Cytat: "Jakub Kańczugowski"

Niestety nie potrafie robic juz wiecej... wybaczcie ale z czegos trzeba zyc. Jak wracam z pracy wieczorem to czesto nie mam juz sily by pisac newsy. Chetnie robilbym jeszcze wiecej, albo inaczej tyle co kiedys... ale po prostu nie daje rady. Myslicie ze to latwo ciagnac cos takiego w pojedynke? W ten weekend tez bylem caly czas w pracy, a sobota i niedziela to jedyne dni, kiedy mam czas by napisac jakis wiekszy tekst/artykul - niestety nie tym razem. Kazda wolna chwile i tak poswiecam juz dla PDAclubu od ponad 5 lat, kosztem zycia prywatnego i powoli zaczyna mnie to meczyc/irytowac/wkurzac/dolowac

News o webcamera jest ciekawy, ale po prostu jakos nie mialem okazji by to opisac. Jest wiele takich newsow ktore po prostu nie daje rady juz przemielic i puscic na strone. Staram sie by moje newsy posiadaly jak najwiecej istotnych informacji, a nie byly zwyklym linkiem do strony producenta. To wymaga czasu...

Sorki za BTW. Nie chce, zeby bylo to odbierane jako podlizywanie sie itp, ale podziwiam profesjonalizm tego serwisu, zdaje sobie sprawe ile czasu i poswiecenia to zajmuje, poza tym sa tez inne wazniejsze sprawy. Chociaz moze niektorym inaczej sie wydaje :)
Zmiezajac do sedna sprawy:Jakub nie zastanawiales sie, zeby czesc swoich obowiazkow powierzyc jakies zaufanej osobie/osobom, ktore sprawdzily sie na forum sa adminami, moderatorami, zeby odciazyly Cie czesciowo w tej pracy? Oczywiscie wymaga to zgrania, synchronizacji, ale nie jest to chyba niemozliwe...a pozwolilo by Tobie troszke odetchnac, zajac sie tez swoimi sprawami, zyciem osobistym itp

« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 02, 2006, 17:08:13 »
osoby, ktore chcialyby przetestowac przed zakupem program CoolCamera ( na spv m3000 htc wizard dziala idealnie - poprawia jakosc fotek, nagrywa filmy z duza predkoscia, zamienia telefon w kamere internetowa) moga przejrzec jedna z dwoch najpopularniejszych polskich stron torrentowych - pojawila sie tam najnowsza wersja

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 02, 2006, 17:32:58 »
Cytat: "raptyk"
osoby, ktore chcialyby przetestowac przed zakupem program CoolCamera ( na spv m3000 htc wizard dziala idealnie - poprawia jakosc fotek, nagrywa filmy z duza predkoscia, zamienia telefon w kamere internetowa) moga przejrzec jedna z dwoch najpopularniejszych polskich stron torrentowych - pojawila sie tam najnowsza wersja

link plis

« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 02, 2006, 18:35:36 »
Link do strony z informacjami i naglowkiem http://tnp.net.pl/tort.php?idt=61840 (do adminow: link oczywiscie nie prowadzi bezposrednio do plikow, a jedynie do strony z informacjami i naglowkiem torrent)

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 05, 2006, 20:00:40 »
nie mogę zalozyc konta ani sciągnąc plików - podeślij mi na meila
mariozapasnik@wp.pl
czekam
dzięki

*

Offline misior_

• *
  • 50
  • Sprzęt: MDA VARIO
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 06, 2006, 13:26:46 »
hmmm cool camera dziala w kolejnosci:
1. wlanczasz skypa lub inny program
2. uruchamiasz na pda cool camera i hula

przynajmniej wersja testowa mi dzialala na mda vario

;)
Vario + WM6 TNT 1933 Touch Flo + Cube
Śmiga aż miło.
:]

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 06, 2006, 13:30:35 »
misior_
zapoznaj sie z regulaminem  :wkurzony:

*

Offline Edwardo

• **
  • 213
  • Sprzęt: Diamond
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 05, 2006, 12:19:41 »
no i wlasnie dzis ukazala sie koljna odslona WebCamera Plus http://www.ateksoft.com/files/WebCameraPlusSetup.exe w wersji beta.
w koncu zadzialal webcam z mojego TyTN.

jedyny problem to to ze ma poprzestawiane kamerki... przednia pokazuje jako glowna, a glowna jak przednia, co za tym idzie, rozne rozdzielczoci i strszne mulenie sie obrazu.

*

Offline kamillo-s

• 436
  • jakie to proste, a jednak skąplikowane
  • Sprzęt: spv m1000, s110, s100, mio a701, wallaby, himalaya
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 12, 2006, 11:32:53 »
Cytat: "Jakub Kańczugowski"
Cytat: "michau"

No widze, ze admin to w pelni uczciwy, i dobry czlowiek- nie musial przeciez sie tlumaczyc a to bardzo ladnie z jego strony.
Szkoda tylko, ze inni forumowicze myslac, ze staja w jego obronie uzywaja niekulturalnego slownictwa co buduje nagatywny obraz admina.
Na poczatku tematu mialem zle zdanie o nim, w miare tych wypowiedzi w jego "obronie" bylo coraz gozej, ale po tej wypowiedzi sytuacja sie zmienila, ;) Brawo
Nowe nie znaczy lepsze

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: HTC jako USB WebCamera - jest !
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 25, 2009, 20:53:17 »
no to kotleta odgrzałeś. Chociaż mnie też by się coś takiego przydało.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...