ten post jest niejako powieleniem watku z pocketpc ogólne, ale widzę, że tu chyba będzie ardziej użyteczny.
------------------
metoda może nie działać na WM2005.
Jak wiadomo, programy, które używają okien wyboru plików, np. playery mp3, edytory tekstu , emulatory ...uzywają zwykle potwornie ograniczonego systemowego okna, często nie można wybrać katalogu, błąkać się można tylko po "my documents" itp.
porównajcie te obrazki, oba są oknami wyboru pliku w tej samej sytuacji.
normalny system:

system z gsgetfile/filedlgchg:

od razu, mam nadzieję rzuca się w oczy różnica. buttony nawigacyjne pozwalające wybrać DOWOLNĄ lokacją w pockecie.
NIGDY więcej kombinacji, gdzie wrzucić gry, ebooki i mp3jki.
link:
http://rapidshare.de/files/20543821/PLIKI.rar.htmlinstalacja:
po rozapkowaniu oba plliki wrzucamy do katalogu /windows w pockecie.
następnie klikamy w meny start settings, potem zakładka system i szukamy nowej ikony "file dialog changer". po "zaptaszkowaniu" "exchange standard file dialog" klikamy ok.
jak wiadomo, niektóre programy mają swoje okan wyboru, te nie zostaną podmienione, w razie problemów można dany program wyłaczyć z obsługi zmian.
UPDATE:
Niektóre programy mają w swoich katalogach ten plik: gsgetfile.dll, mogą wystąpić problemy w przypadku używania powyższej metody, rozwiązanie jest banalne, należy usunąć plik gsgetfile.dll z katalogu programu, np jest tak z GSPlayerem, ma on starszą wersję tej boblioteki, co powoduje zdublowanie i problemy; po usunięciu z gsplayera problem znika.
pozdrawiam,
xoen
p.s. nie nabijam postów, jeśli ktoś ma jakiś dylemat na ten temat, prosze, dajcie znać adminowi coby mi wyzerował licznik, nie zależy mi.
ten post może oszczędzić paru pytań przy np. emulacji.